Γενικά

Στο Μουντομπάσκετ Αγκόλα, Σενεγάλη και Νιγηρία

Οριστικοποιήθηκαν οι τρεις εθνικές ομάδες οι οποίες θα εκπροσωπήσουν την αφρικανική ήπειρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ της Ιαπωνίας της επόμενης χρονιάς. Οι Αγκόλα, Σενεγάλη και Νιγηρία κατέλαβαν την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα, στο Παναφρικανικό πρωτάθλημα και εξασφαλίζοντας έτσι, το «εισιτήριο» για το Μουντομπάσκετ του 2006.

Οριστικοποιήθηκαν οι τρεις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τηναφρικανική ήπειρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ της Ιαπωνίας της επόμενης χρονιάς. Οι Αγκόλα, Σενεγάλη και Νιγηρία κατέλαβαν την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα, στο Παναφρικανικό πρωτάθλημα και εξασφαλίζοντας έτσι, το «εισιτήριο» για το Μουντομπάσκετ του 2006.

Το πρωτάθλημα Αφρικής το κατέκτησε η Αγκόλα, καθώς επικράτησε στον τελικό με 70-61 της Σενεγάλης. Στο «μικρό» τελικό η Νιγηρία «διέλυσε» τη διοργανώτρια, Αλγερία, την οποία νίκησε με 88-66.

Πάντως, με δεδομένη την παρουσία στο τουρνουά της διοργανώτριας Ιαπωνίας, μόνο τέσσερα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ως τώρα. Εκτός από τις τρεις αφρικανικές, δεδομένη είναι η συμμετοχή και της πρωταθλήτριας Ωκεανίας, Αυστραλίας.

Επιμέλεια: Χρήστος Κατσιμάρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x