Γενικά

«Έφυγε» νωρίς ο Τζόουνς

Αναπάντεχα, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 28 ετών, ο Αμερικανός σέντερ Κένυον Τζόουνς, ο οποίος αγωνιζόταν τη χρονιά που μας πέρασε στην ομάδα του Αμαρουσίου. Ο Τζόουνς, όπως αναφέρουν, «έσβησε» στον καναπέ του σπιτιού του στην Ατλάντα, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για καρδιακή προσβολή, αν και μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Αναπάντεχα, απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 28 ετών, ο Αμερικανός σέντερ Κένυον Τζόουνς, ο οποίος αγωνιζόταν τη χρονιά που μας πέρασε στην ομάδα του Αμαρουσίου. Ο Τζόουνς, όπως αναφέρουν, «έσβησε» στον καναπέ του σπιτιού του στην Ατλάντα, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για καρδιακή προσβολή, αν και μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Την ώρα εκείνη, η σύζυγός, του ήταν στο μπάνιο και μόλις αντιλήφθηκε το περιστατικό, έσπευσε κοντά του και του έδωσε το φιλί της ζωής, χωρίς όμως να μπορέσει να τον επαναφέρει. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο κοντινότερο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Την είδηση του θανάτου, του πληροφορήθηκε άμεσα ο συμπαίκτης του πέρυσι στο Μαρούσι, Λάρι Στιούαρτ και αμέσως ενημέρωσε τον κοινό εκπρόσωπό τους στην Ελλάδα, Νίκο Λότσο.

Ο Τζόουνς είχε γεννηθεί στις 12 Οκτωβρίου 1977, ενώ στην Ελλάδα φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού, του Πανιωνίου και του Αμαρουσίου. Αναλυτικότερα, στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, αγωνίστηκε τη σεζόν 2001-02, για να μεταγραφεί στο Μαρούσι την επόμενη σεζόν ,2002-03, στο διάστημα της οποίας πήρε την υπηκοότητα της ΠΓΔΜ, και πλέον συμμετείχε ως κοινοτικός. Το γεγονός αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί πρόταση από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2003, την οποία και άμεσα αποδέχτηκε. Αν και ξεκίνησε προετοιμασία με το «τριφύλλι», ο προπονητής της ομάδας, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ζήτησε να λάβει τέλος η συνεργασία με τον Τζόουνς, λόγω των περιττών κιλών του που επηρέαζαν τη φυσική του κατάσταση. Τότε, ο Αμερικάνος σέντερ, μετακινήθηκε στη Μόσχα για χάρη της Ντινάμο, και πέρυσι τον Σεπτέμβριο επέστρεψε για μία σεζόν στη χώρα μας και το Μαρούσι. Η συνεργασία των δύο πλευρών, δεν ανανεώθηκε φέτος, και ο Τζόουνς έψαχνε αυτό τον καιρό για άλλη ευρωπαϊκή ομάδα ώστε να συνεχίσει την καριέρα του. Μεγάλο του όνειρο, ήταν πάντα να αγωνιστεί στο «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ, ενώ κάθε καλοκαίρι συμμετείχε σε καμπ των Ατλάντα Χοκς.

Σοκαρισμένοι είναι οι διοικούντες, το προπονητικό επιτελείο και οι παίκτες στο Μαρούσι, μετά την είδηση του θανάτου του Κένυον Τζόουνς. Με ανακοίνωσή που εξέδωσε η ΚΑΕ των βορείων προαστίων, εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου μπασκετμπολίστα: «Είμαστε συγκλονισμένοι γιατί χάθηκε τόσο άδοξα ένας νέος άνθρωπος και οικογενειάρχης. Ανεξάρτητα αν έμενε ή όχι στην ομάδα, τον θεωρούμε μέλος της οικογένειάς μας και πονάμε,» αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου, και αναζητείται τρόπο να εκπροσωπηθεί στην κηδεία του Αμερικανού σέντερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x