Γενικά

Κακιούζης: «Όνειρο ζωής η Μπαρτσελόνα»

Όταν οι Καταλανοί δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Μιχάλη Κακιούζη από πού προκύπτει ότι η Μπάρτσελόνα συνιστούσε «όνειρο ζωής» για αυτόν, ο 29χρονος άσος είχε όλες τις απαντήσεις για να δικαιολογήσει όσο έλεγε και μάλλον έπεισε πως η μεταγραφή του στους Καταλανούς ήταν κάτι που περίμενε από όταν ξεκίναγε να παίζει μπάσκετ. Η φανέλα με το Νο 20 είναι πλέον δικιά του!

Όταν οι Καταλανοί δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Μιχάλη Κακιούζη από πού προκύπτει ότι η Μπάρτσελόνα συνιστούσε «όνειρο ζωής» για αυτόν, ο 29χρονος άσος είχε όλες τις απαντήσεις για να δικαιολογήσει όσο έλεγε και μάλλον έπεισε πως η μεταγραφή του στους Καταλανούς ήταν κάτι που περίμενε από όταν ξεκίναγε να παίζει μπάσκετ. Η φανέλα με το Νο 20 είναι πλέον δικιά του!

Η παρουσίαση πάντως άργησε να αρχίσει, καθώς ο πρώην παίκτης του Ιωνικού Ν. Φ., της ΑΕΚ και της Σιένα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Χουάν Λαπόρτα, υπογράφοντας το νέο διετές συμβόλαιό του και μάλιστα στον ίδιο χώρο , όπου ‘έχουν υπογράψει κατά καιρούς ο Ροναλντίνιο, ο Ετό, ο Ντέκο και τα υπόλοιπα αστέρια του ιστορικού συλλόγου. «Θέλω να ξέρεις ότι λατρεύω τη χώρα σου!», αναφώνησε ο πρόεδρος των Καταλανών αποκαλύπτοντας στον 29χρονο άσο ότι είχε ταξιδέψει στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα Πανιωνίου – Μπαρτσελόνα για το ΟΥΕΦΑ.

«Και εγώ ήμουν στο γήπεδο όταν η ΑΕΚ αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο», απάντησε αμέσως ο διεθνής φόργουορντ, ενημερώνοντας τον πρόεδρο των Καταλανών ότι εξακολουθεί να είναι οπαδός της «Ένωσης». Οι δύο άνδρες συζήτησαν για αρκετή ώρα και εν συνεχεία κατευθύνθηκαν προς την αίθουσα Τύπου του γηπέδου, όπου περίμεναν τον Έλληνα διεθνή τουλάχιστον τριάντα δημοσιογράφοι, πέντε τηλεοπτικά συνεργεία και κάμποσοι φωτογράφοι για να απαθανατίσουν τη στιγμή, που θα ύψωνε στα χέρια του τη φανέλα με το Νο 20!

Σε όσους απορούν γιατί διάλεξε τον συγκεκριμένο αριθμό στη φανέλα, υπάρχουν αρκετοί λόγοι. Πρώτον, γιατί υπέγραψε το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα στις 20 Ιουλίου και ήθελε να τιμήσει το γεγονός, δεύτερον γιατί ο πρώτος αριθμός που είχε στη Σιένα ήταν το «20» και τρίτον, διότι η φανέλα με το Νο 15 που ίσως να ήθελε βρίσκεταικρεμασμένη στην οροφή του «Palau Blaugrana» και ανήκε στον Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο.«Αυτή τη φανέλα θα την κορνιζάρω, μόλις γυρίσω στην Αθήνα!», εκμυστηρεύτηκε ο εντυπωσιασμένος Κακιούζης, ο οποίος δεν ήταν δυνατόν να κάνει κάτι διαφορετικό, αφού η φανέλα του ήταν ιδιαίτερα μεγάλη!

Στο πάνελ βρισκόταν ακόμα ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, όπως και μια μεταφράστρια, στην οποία είχε ανατεθεί ο ρόλος να μεταφράζει από τα ελληνικά στα καταλανικά όσα έλεγε ο Κακιούζης. «Με τη μεταγραφή μου στην Μπαρτσελόνα, εκπληρώνεται το μεγαλύτερο όνειρο της καριέρας μου. Η ένταξή μου στον μεγαλύτερο σύλλογο του κόσμου αποτελεί τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας μου ως την επόμενη, η οποία εύχομαι να έλθει με την κατάκτηση κάποιου τίτλου με την ομάδα», ήταν τα πρώτα λόγια του Έλληνα φόργουορντ. «Θα έχετε ακούσει πολλές φορές, όταν κάποιος αθλητής μεταγράφεται σε μια μεγάλη ομάδα, να ισχυρίζεται ότι από μικρός υπήρξε υποστηρικτής του συγκεκριμένου συλλόγου. Εγώ μεγάλωσα με την Μπαρτσελόνα και σε αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι διάβαζα ανελλιπώς ένα κόμικ» αποκάλυψε ο Κακιούζης προκαλώντας κάτι σαν χαβαλέ στην αίθουσα. «Και γιατί από μικρός σου άρεσε η Μπάρτσα;», τον ρώτησε ένας δημοσιογράφος, εισπράττοντας την πληρωμένη απάντηση του Κακιούζη. «Μου άρεσαν τα χρώματα της ομάδας, το κόκκινο και το μπλε», σχολίασε με απόλυτη ειλικρίνεια κερδίζοντας την εκτίμηση των παρευρισκομένων στην αίθουσα Τύπου.

Την εκτίμηση του Ζόραν Σάβιτς φάνηκε να την έχει κερδίσει πάντως εδώ και αρκετά χρόνια, όπως εξήγησε και ο ίδιος ο Σέρβος. «Θεωρώ ότι πρόκειται για έναν από τους πιο έξυπνους Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες. Είναι καλός αμυντικός, έχει εξαιρετικές κινήσεις χωρίς την μπάλα και παίζει πάντα για την ομάδα. Για αυτό άλλωστε τον επιλέξαμε», ολοκλήρωσε ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ.

Πριν από την επίσημη παρουσίαση, ο Κακιούζης υπεβλήθη στις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία βρέθηκε στο επίκεντρο των εκπροσώπων του Τύπου.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, πιθανόν να έχει συμπαίικτη του στους Καταλανούς και των πρώην συμπαίκτη του στη Σιένα, τον Αμερικανό Μάρτιν Θόρτον, που έμεινε ελεύθερος από την ιταλική ομάδα και πιθανόν να υπογράψει στην ισπανική ομάδα.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x