Γενικά

«Βασίλισσα» η Βραζιλία

Η Βραζιλία κατέκτησε το Παναμερικανικό Πρωτάθλημα νικώντας στον τελικό που έγινε στο Σαν Χουάν την οικοδέσποινα ομάδα του Πουέρτο Ρίκο με 61-60. Η «σελεσάο» είχε τον έλεγχο μέχρι και τα τελευταία λεπτά του αγώνα, όταν οι γηπεδούχοι με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν να πλησιάσουν σε απόσταση βολής.

Η Βραζιλία κατέκτησε το Παναμερικανικό Πρωτάθλημα νικώντας στον τελικό που έγινε στο Σαν Χουάν την οικοδέσποινα ομάδα του Πουέρτο Ρίκο με 61-60. Η «σελεσάο» είχε τον έλεγχο μέχρι και τα τελευταία λεπτά του αγώνα, όταν οι γηπεδούχοι με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν να πλησιάσουν σε απόσταση βολής. Ο Βασάγιο με 1/2 βολές 33’’ πριν το τέλος ψαλίδισε τη διαφορά στον πόντο και μετά από άστοχη προσπάθεια του Τιάγκο Σπλίτερ, οι Πορτορικανοί είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη, ωστόσο το τρίποντο του Κάρλος Αρόγιο με την εκπνοή ήταν άστοχο. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Λεάντρο Μπαρμπόσα με 24 πόντους, ενώ σε απόδοση τον ακολούθησε ο Τιάγκο Σπλίτερ με 13 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 15-17, 9-14, 23-11

Πουέρτο Ρίκο: Ράμος 4, Ντίας 2, Ριβέρα 7, Αρόγιο 14, Βασάγιο 9, Αγιούσο 4, Σάντσες 5, Ρέγες 4, Λι 7, Σαντιάγκο 4, Νταλμάου.

Βραζιλία: Γκαρσία 9, Μ. Χουέρτας 7, Μπαρμπόσα 24, Βαρεζάο 8, Σπλίτερ 13, Μ. Μασάδο, Τζιοβανόνι.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αργεντινή νικώντας άνετα τον Καναδά με 88-73, καθώς προηγήθηκε με 31-8 στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Λουίς Σκόλα είχε 27 πόντους και ο Πάμπλο Πριγκιόνι 17 με 8 ασίστ για τους νικητές, ενώ ο Ζερμέιν Άντερσον είχε 19 πόντους και 11 ασίστ από πλευράς ηττημένων. Οι τέσσερις ομάδες μαζί με τη χρυσή ολυμπιονίκη του Πεκίνου ομάδα των ΗΠΑ θα εκπροσωπήσουν την ήπειρο της Αμερικής στο Μουντομπάσκετ του 2010.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x