Γενικά

«Θάψιμο» Μεσίνα στον Γιαννάκη

Χάνει έδαφος» ο Παναγιώτης Γιαννάκης, όσον αφορά την πιθανότητα να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπενετόν Τρεβίζο, καθώς ο πρώην τεχνικός των «πράσινων», Έτορε Μεσίνα, «έχρισε» τον Ντέιβιντ Μπλατ ως τον πλέον κατάλληλο να τον διαδεχτεί στους δύο φορές κυπελλούχους Ευρώπης. Ο νέος τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA και μίλησε για τη νέα σελίδα της καριέρας τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και την πρώην ομάδα του.

«Χάνει έδαφος» ο Παναγιώτης Γιαννάκης, όσον αφορά την πιθανότητα να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπενετόν Τρεβίζο, καθώς ο πρώην τεχνικός των «πράσινων», Έτορε Μεσίνα, «έχρισε» τον Ντέιβιντ Μπλατ ως τον πλέον κατάλληλο να τον διαδεχτεί στους δύο φορές κυπελλούχους Ευρώπης. Ο νέος τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA και μίλησε για τη νέα σελίδα της καριέρας τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και την πρώην ομάδα του.

Αρχικά ο Ιταλός τεχνικός, παραδέχτηκε πως δεν μπορούσε να μη δεχτεί να αναλάβει την νταμπλούχο Ρωσίας και δήλωσε ικανοποιημένος για το τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε με τη διοργανώτρια του φετινού φάιναλ φορ, αλλά και με την αποζημίωση που θα λάβει η Μπενετόν από την ΤΣΣΚΑ για την αποδέσμευσή του, καθώς είχε συμβόλαιο σε ισχύ με τους πρωταθλητές Ιταλίας για έναν ακόμη χρόνο.

«Η ευκαιρία να αναλάβεις την τεχνική ηγεσία μίας τόσο μεγάλης ομάδας, όπως η ΤΣΣΚΑ, έρχεται μία φορά μόνο στη ζωή σου. Μετά από πολλά χρόνια στο ιταλικό πρωτάθλημα, χρειάζομαι κάτι καινούριο στην καριέρα μου. Είναι ξεκάθαρο πως η ΤΣΣΚΑ διαθέτει την τεχνική και οικονομική δύναμη να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει την κορυφή σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων και των τίτλων που μπορεί να κατακτήσει. Η διοίκηση μου ζήτησε να συμπεριλάβω περισσότερους Ρώσους παίκτες στην πρώτη ομάδα, ώστε να επωφεληθεί και η εθνική Ρωσίας και όχι μόνο η ομάδα. Οι Ρώσοι παίκτες θα πρέπει να είναι στο προσκήνιο σε αυτή την ομάδα και αυτό θέλω και εγώ να γίνει. Ήδη η ΤΣΣΚΑ έχει στο ρόστερ της πολλούς νέους ταλαντούχους παίκτες. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να βρούμε τους ξένους που θα βοηθήσουν ουσιαστικά τον σύλλογο».

Ο Μεσίνα δεν ανησυχεί πως μπορεί να έχει την ίδια μοίρα με τον Ίβκοβιτς: «Δεν ανησυχώ, αλλά αντίθετα έχω αυτοπεποίθηση. Ως προπονητής μπορώ να επωφεληθώ από τα αποτελέσματα της δουλειάς του Ίβκοβιτς και να συνεχίσω από εκεί που σταμάτησε το δικό του έργο. Είναι πάντα καλό να αναλαμβάνεις μία ομάδα μετά το πέρασμα ενός μεγάλου προπονητή από τον πάγκο της. Ο Ίβκοβιτς έχει κάνει εκπληκτική δουλειά στην ομάδα, η οποία κατάφερε να ανασυγκροτηθεί μετά την απώλεια του τίτλου της Ευρωλίγκα και να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ρωσίας».

Ο αγαπημένος προπονητής τον Ιταλών φιλάθλων φεύγει έχοντας κατακτήσει φέτος το Κύπελλο Ιταλίας. Η Μπενετόν τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο του ιταλικού πρωταθλήματος, αλλά αποκλείστηκε στα πλέι οφ από την Αρμάνι Μιλάνο. Ο ίδιος πιστεύει πως «αφήνω μία έτοιμη ομάδα στον διάδοχό μου». Όμως ποιος θα είναι αυτός; «Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι μεγάλος προπονητής, φανταστικός άνθρωπος και φίλος» σχολίασε ο Μεσίνα, προσθέτοντας πως «θεωρώ πως είναι ο σωστός άνθρωπος για την ομάδα και για τους παίκτες.» Ούτε λόγος για τον Παναγιώτη Γιαννάκη που την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Αμαρουσίου, Άρη Βωβό, για να συζητήσουν το μέλλον της συνεργασίας τους και την πιθανότητα να αναλάβει τους «πράσινους» του Τρεβίζο.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x