sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ατρόμητος 2024/25: Με τους ίδιους στόχους, αλλά φουλ αναβαθμισμένος!

Με τον Πάμπλο Γκαρσία -εκ των προπονητών που ξεχώρισαν πέρυσι- στο τιμόνι του και έχοντας αναβαθμίσει το ρόστερ του, ο Ατρόμητος θα προσπαθήσει να εκπληρώσει τους στόχους του στο νέο πρωτάθλημα.

Γεμάτος προσδοκίες μπαίνει στη νέα σεζόν της Stoiximan Super League ο Ατρόμητος!

Η ομάδα του Περιστερίου θα παρουσιαστεί, τουλάχιστον θεωρητικά, σαφώς αναβαθμισμένη. Σε κάθε περίπτωση διαφοροποιημένη, με νέο τεχνικό, 14 μεταγραφές μέχρι στιγμής και 20 αποχωρήσεις.

Έξαλλου, προερχόταν από μια μέτρια και ιδιαίτερη σεζόν, στο πρώτο διάστημα της οποίας άλλαξε προπονητή. Υπενθυμίζεται ότι μετά από επτά αγωνιστικές ο Κρις Κόλμαν αποτέλεσε παρελθόν, με τον Σάσα Ίλιτς να τον αντικαθιστά (για ένα παιχνίδι διατέλεσε εκ νέου υπηρεσιακός ο Γιώργος Κορακάκης). Ο Ατρόμητος πάλεψε μέχρι το φινάλε για τα Playoffs, εντέλει όμως δεν κατάφερε να μπει σ' αυτά και τερμάτισε στην 5η θέση των Playouts.

Πάμε όμως στα… φρέσκα κουλούρια.

Αρχικά, οι «κυανόλευκοι» έδωσαν τα «κλειδιά» στον Πάμπλο Γκαρσία. Ένας προπονητής που προέρχεται από εξαιρετικές παρουσίες σε ΠΑΟΚ (κατάκτηση Κυπέλλου), ΠΑΟΚ Β και Πανσερραϊκό, οδηγώντας τους περυσινούς νεοφώτιστους αφενός στη σχετικά άνετη παραμονή, αφετέρου στην καλύτερη θέση στην ιστορία τους (1η στα Playouts και 7η συνολικά στο πρωτάθλημα), παίζοντας σε αρκετά ματς και καλό ποδόσφαιρο.

Τεχνικός με ταπεραμέντο, που ξέρει να δουλεύει και με νεαρές ηλικίες (εξάλλου στον Ατρόμητο πάντα υπάρχει η επιθυμία και προσδοκία ανάδειξης ταλέντων) και γνώστης της λεγόμενης ελληνικής πραγματικότητας. Βεβαίως, την ίδια στιγμή η μετακίνησή του στους «κυανόλευκους» συνιστά και για τον ίδιο ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα του.



Η διοίκηση του Γιώργου Σπανού και ο τεχνικός διευθυντής του κλαμπ, Γιάννης Αγγελόπουλος, λοιπόν, προσέφεραν ένα εξαιρετικό ρόστερ στον 47χρονο Ουρουγουανό. Υπενθυμίζεται ότι ο διοικητικός ηγέτης των Περιστεριωτών μπορεί να βρίσκεται σε συζητήσεις για την παραχώρηση του κλαμπ, ωστόσο παραμένει κανονικά εκείνος που συνεχίζει να οδηγεί (και μεταγραφικά) την ομάδα.

Η σούπερ ενίσχυση στην επίθεση με Καρλίτος και Φαν Βέερτ, η σούπερ αναβάθμιση κάτω από τα γκολπόστ με το δίδυμο των Κοσέλεφ-Χουτεσιώτη, η επιστροφή του Ουάρντα, το βιογραφικό του Κίνι, οι Ουεντραόγκο και Μπάκου που έδειξαν πολύ καλά δείγματα πέρυσι με Πανσερραϊκό και ΟΦΗ, αντίστοιχα, το... αριστερό πόδι του Μίχορλ, οι μεταγραφές στα στόπερ -θέση που «πονούσε»- αλλά και η παραμονή παικτών όπως οι Έντερ, Αθανασίου και Γιουμπιτάνα.





Όλα τα παραπάνω, όπως είναι φυσιολογικό, έχουν σκορπίσει πολλή αισιοδοξία στον κόσμο του Ατρομήτου, ενώ συνολικά και η φίλαθλη κοινή γνώμη περιμένει πολλά φέτος από τους «κυανόλευκους».

Βέβαια, καθρέπτη πάντα αποτελεί το γήπεδο. Κάτι που γνωρίζουν οι άνθρωποι του Ατρομήτου, όντας μετρημένοι πλην όμως και αισιόδοξοι.

Σε κάθε περίπτωση, οι στόχοι για τον Ατρόμητο δεν έχουν αλλάξει. Μια ομάδα που κάθε χρόνο ξεκινά στοχεύοντας αρχικά την όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στις εγχώριες διοργανώσεις και τις θέσεις κοντά ή, ακόμα καλύτερα, εκείνες που οδηγούν στην Ευρώπη. Πόσω μάλλον φέτος που υπό προϋποθέσεις (ανάλογα και με τον Κυπελλούχο) δίνει εισιτήριο και η 5η θέση, υπάρχει και το νέο format και, όπως σημειώθηκε, έχει προχωρήσει σε σημαντική αναβάθμιση (συνεχίζοντας να είναι ενεργή στην αγορά).

Τι έκανε το καλοκαίρι (3Ν-2Η)

Πέρα από το θετικό… ισοζύγιο στα αποτελέσματα (που λίγη σημασία έχει σε επίπεδο φιλικών), το πραγματικά ελπιδοφόρο για τον Ατρόμητο είναι ότι έχει ξεκινήσει και βγάζει ήδη ενθαρρυντικά δείγματα γραφής.

Μάλιστα, στα τελευταία «τεστ» ο Πάμπλο Γκαρσία έχει αρχίσει και σταθεροποιεί λίγο-πολύ μια ενδεκάδα, προσδοκώντας φυσικά να αποκτήσει σχετικά σύντομα ομοιογένεια το σύνολό του. Να δούμε και τα επίσημα, αλλά δείχνει να έχει κάνει ένα καλό ξεκίνημα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αναλυτικά: Ατρόμητος-Athens Kallithea 2-0, Ατρόμητος-Εθνικός Άχνας 5-0, Ατρόμητος-Παναιτωλικός 2-0, Λεβαδειακός-Ατρόμητος 2-0, Ατρόμητος-ΟΦΗ 0-1.






ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ



ΗΡΘΑΝ:

Αλεξέι Κοσέλεφ (Λαμία), Λευτέρης Χουτεσιώτης (Άρης), Κίνι (Ολυμπιακός), Άγγελος Αργυρίου (Ολυμπιακός Β), Φρανς Μπρόρσον (Άρης Λεμεσού), Μανσούρ (Εστρέλα), Δημήτρης Σταυρόπουλος (Βάρτα Πόζναν), Ουεντραόγκο (ΠΑΟΚ), Πέτερ Μίχορλ (ΛΑΣΚ Λίντσερ), Δημήτρης Καλοσκάμης (Παναθηναϊκός Β), Μακάνα Μπάκου (Λέγκια Βαρσοβίας), Αμρ Ουάρντα (Πανσερραϊκός), Καρλίτος (Αστάνα), Τομ φαν Βέερτ (ΑΕΚ).

ΕΦΥΓΑΝ:

Κάρολ Αντζιέλσκι (ΑΕΚ Λάρνακας), Γκαετάν Ρομπάιγ (Μόλενμπικ), Όγκουστ Έρλινγκμαρκ (Γκέτεμποργκ), Νίκος Βέργος (Μέλμπουρν Βίκτορι), Τουρ Ντιρκς (Ντέινζε), Παναγιώτης Τσιντώτας (Asteras AKTOR), Γκαμπιέλε Μαρκετζάνι (Ηρακλής), Κυριάκος Κυβρακίδης (Ηρακλής), Λούκας Ασεβέδο (Νέα Σαλαμίνα), Αντώνης Τριμμάτης (ΑΕΛ), Χρήστος Δήμος (Εθνικός), Ντιέγκο Βαλένσια (Σαλερνιτάνα), Ουαζντί Κεσχρίντα (ελεύθερος), Λορένς Ντε Μποκ (ελεύθερος), Αντρέας Κούεν (ελεύθερος), Σαμουέλ Φριντζόνσον (ελεύθερος), Μάριος Τζαβίδας (ελεύθερος), Πιέρ Κούντε (ελεύθερος), Αγκιμπού Καμαρά (Λουντογκόρετς), Γιώργος Τζαβέλλας (αποσύρθηκε).



ΣΥΝ:

Από τη μία, η σαφής αναβάθμιση στο ρόστερ. Οι περισσότεροι εκ των νεαποκτηθέντων έχουν αποδείξει την αξία τους και στη Stoiximan Super League, ενώ έχουν παραμείνει και σταθερές από πέρυσι. Κουμανταδόρος αυτού του συνόλου ένας προπονητής που έχει προλάβει να καταθέσει τα διαπιστευτήριά του και μάλιστα σε διαφορετικού τύπου πρότζεκτ.

Επίσης, εάν και τα τελευταία χρόνια δεν έχει καταφέρει να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο (εξάλλου υπήρχαν μόλις τέσσερα), έχει ανθρώπους και, πλέον, παίκτες με το… know-how. Και φυσικά η προαναφερθείσα αποχή από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αυξάνει και το κίνητρο και την όρεξη. Πόσω μάλλον φέτος που φαίνεται να έχει και εξαιρετικά «εργαλεία».

ΠΛΗΝ:

Η λογική λέει ότι μια ομάδα με τόσες πολλές προσθαφαιρέσεις (ενώ υπάρχει και αλλαγή προπονητή), χρειάζεται χρόνο για να δέσει. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι ανταγωνιστές του Ατρομήτου έχουν προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές, εάν και όχι πολλοί σε τέτοιο βαθμό. Παράλληλα, δε, όπως σημειώθηκε και παραπάνω, ο Πάμπλο Γκαρσία ήδη από τα φιλικά έχει αρχίσει να σταθεροποιεί μια δεκάδα-ενδεκάδα παικτών. Μάλιστα, αυτή έχει παρουσιάσει κάποια ενθαρρυντικά δείγματα ομοιογένειας.

Από εκεί και πέρα, στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, «εξετάζοντας» τη στελέχωση του ρόστερ παρατηρείται μια σχετική έλλειψη ύψους στα κεντρικά χαφ. Δεν είναι το πρωτεύον στοιχείο, αλλά παίζει τον ρόλο του. Εξάλλου, ο Ατρόμητος είναι ακόμη ανοικτός στην αγορά, τόσο γι' αυτήν τη θέση όσο και για άλλες ευκαιρίες που συνήθως προκύπτουν προς το φινάλε.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ (4-4-1-1):

Κοσέλεφ – Κίνι, Μπρόρσον, Μανσούρ, Αθανασίου – Μπάκου, Ουεντραόγκο, Έντερ, Ουάρντα – Καρλίτος – Φαν Βέερτ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:

Πάμπλο Γκαρσία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x