Τέλος στην καριέρα του σε ηλικία 38 ετών, αποφάσισε να βάλει ο Παούλιους Γιανκούνας, αποχωρώντας από την ενεργό δράση μετά από 19 χρόνια!

Ο πολύπειρος Λιθουανός αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην χθεσινή (3/6) αναμέτρηση της Ζαλγκίρις με την Σιαουλιάι, για τη σειρά των μικρών τελικών στα playoffs του φετινού λιθουανικού πρωταθλήματος.

Ο Γιανκούνας ολοκλήρωσε την «πλούσια» καριέρα του όντας ο κορυφαίος ριμπάουντερ (2.010) στην ιστορία της Ευρωλίγκας, ενώ έχει και τις περισσότερες συμμετοχές (392) στην κορυφαία ευρωπαϊκή μπασκετική διασυλλογική διοργάνωση! Επιπλέον, κατατάσσεται πέμπτος στη λίστα με τους παίκτες που έχουν τα περισσότερα εύστοχα δίποντα (1.011) στην Ευρωλίγκα, ενώ είναι και όγδοος κορυφαίος σκόρερ της (3.241 πόντους).

Αγωνίστηκε με τη φανέλα της Ζαλγκίρις στα 18 από τα 19 χρόνια της καριέρας του, με εξαίρεση τη σεζόν 2009-10 που βρέθηκε στη Ρωσία για λογαριασμό της Χίμκι. Τέλος, ήταν βασικότατο στέλεχος και στην εθνική ομάδα της χώρας του, με την οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο EuroΒasket του 2007 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, καθώς και το ασημένιο στο EuroBasket του 2015!



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube