Ο Ερυθρός Αστέρας διπλασίασε τις νίκες του στους τελικούς της Αδριατικής Λίγκας απέναντι στην Παρτιζάν (85-81), αλλά το ματς σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια.

Ένα μέλος του σταφ της Παρτιζάν προκάλεσε την κερκίδα των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα που βρίσκονταν πίσω από τον πάγκο τους και υπήρξε έντονη αντίδραση. Βροχή αντικειμένων έπεσαν προς τους φιλοξενούμενους, ενώ κάποιοι πήγαν να κινηθούν απειλητικά προς τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων, ακόμη και του προπονητή τους, Ντέγιαν Ράντονιτς, να ηρεμήσουν το πλήθος, ο Ματίας Λεσόρ εμφανίστηκε ως ταύρος εν υαλοπωλεία και πήγε να επιτεθεί στους οπαδούς, με τους ψυχραιμότερους να τον εμποδίζουν.

Η ένταση δεν σταμάτησε εκεί, αφού ο Κέβιν Πάντερ, που είχε αγωνιστεί παλαιότερα στον Ερυθρό Αστέρα, έκανε χειρονομία προς την κερκίδα υψώνοντας το μεσαίο δάχτυλο, με αποτέλεσμα και πάλι να υπάρξει βροχή αντικειμένων, από τους γηπεδούχους αυτή τη φορά. Παίκτες του Ερυθρού Αστέρα χρειάστηκε να παρέμβουν και να γίνουν… ασπίδα, ώστε οι φιλοξενούμενοι να μπουν στη φυσούνα για τα αποδυτήρια.

Μετά τον αγώνα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν έξαλλος με τη «φιλοξενία». «Όταν ήρθα στην Παρτιζάν είχα πει πως θα προσπαθήσω να αποκλιμακωθεί η ένταση και η αντιπαλότητα των δύο ομάδων. Δεν έχω κανένα σχόλιο για τη συμπεριφορά των οπαδών και όσων έγιναν μετά το ματς. Το μόνο που έχω να πω είναι πως το πιο σημαντικό είναι να παραμένουμε άνθρωποι. Εγώ πάντα συμπεριφερόμουν σωστά και θα συνεχίσω να το κάνω», ανέφερε o προπονητής της Παρτιζάν.

Η ομάδα του θα φιλοξενήσει το τρίτο ματς της σειράς την Τετάρτη και μόνο σε περίπτωση νίκης θα υπάρξει και… τέταρτο στο ίδιο γήπεδο.



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube