Μία μεγάλη αλλαγή θα εφαρμοστεί από την επόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα της Κίνας, με αποτέλεσμα πολλοί ξένοι να το σκέφτονται πλέον διπλά και… τριπλά αν θα το επιλέξουν την ασιατική χώρα, για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Συγκεκριμένα, από τη νέα αγωνιστική περίοδο τα συμβόλαια των μη Κινέζων παικτών δεν θα είναι εξ αρχής εγγυημένα. Αλλά, θα είναι διάρκειας πέντε με 20 εβδομάδων και σ’ αυτό το διάστημα μία ομάδα θα έχει το δικαίωμα να το διακόψει ανά πάσα στιγμή, χωρίς να καταβάλει αποζημίωση. Εφόσον παρέλθουν οι 20 εβδομάδες, τότε το συμβόλαιο του παίκτη θα γίνεται εγγυημένο.

Συνεπώς, η λύση της Κίνας ενέχει μεγάλο ρίσκο για τους αλλοδαπούς παίκτες, οι οποίοι θα βλέπουν με καλύτερο… μάτι την Ευρώπη. Για τον λόγο αυτό, ήδη δύο γνωστά ονόματα στην ευρωπαϊκή αγορά, οι Μάλκολμ Ντιλέινι και Άαρον Τζάκσον «ψάχνονται» για την επιστροφή στην ήπειρό μας, έχοντας ενημερώσει τους εκπροσώπους τους.

Αναφορικά με την περίπτωση του πρώην γκαρντ της Λοκομοτίβ Κουμπάν το κασέ του είναι υψηλό, καθώς επιθυμεί ετήσιες αποδοχές κοντά στα 2 εκατ. δολάρια.

Ενδεχομένως, αυτή η αλλαγή να επηρεάσει και την απόφαση του Γιάννη Μπουρούση για το μέλλον του. Ο διεθνής σέντερ αγωνιζόταν στους Λάιονς τα τελευταία δύο χρόνια και τώρα είναι ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube