Ο τυφώνας «Μίλτον» εισήλθε στον Ατλαντικό Ωκεανό την Πέμπτη, αφού διέσχισε τη Φλόριντα, όπου προκάλεσε περισσότερους από δώδεκα ανεμοστρόβιλους, κατέστρεψε σπίτια και σκότωσε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους. Η καταιγίδα δεν προκάλεσε το καταστροφικό κύμα που φοβούνταν οι αρχές.

Ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις δήλωσε ότι η πολιτεία απέφυγε το χειρότερο σενάριο, αν και προειδοποίησε ότι οι ζημιές εξακολουθούν να είναι σημαντικές.

Η περιοχή του κόλπου της Τάμπα φάνηκε να έχει διαφύγει το θανατηφόρο κύμα νερού που είχε προκαλέσει τις πιο τρομερές προειδοποιήσεις.

Οι τέσσερις θάνατοι σημειώθηκαν στο Σεντ Λούσι στην ανατολική ακτή της Φλόριντα, με τουλάχιστον δύο από αυτούς στις κοινότητες Spanish Lakes, ένα σύνολο γειτονιών για ηλικιωμένους, όταν πολλοί ανεμοστρόβιλοι σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κομητείας Ερικ Γκιλ.

Υπήρχαν 19 επιβεβαιωμένοι ανεμοστρόβιλοι στη Φλόριντα μέχρι τις 8 το βράδυ της Τετάρτης, περίπου την ώρα που ο «Μίλτον» έφτασε στην ξηρά, δήλωσε ο ΝτεΣάντις.

Περισσότερα από 3 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις στη Φλόριντα ήταν χωρίς ρεύμα το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με το PowerOutage.us.

Τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς περίμεναν επί ημέρες να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση μετά το χτύπημα του τυφώνα «Ελεν» στην περιοχή πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες.

Ο τυφώνας άνοιξε μια τεράστια τρύπα στην υφασμάτινη οροφή του Τροπικάνα Φιλντ, του γηπέδου της ομάδας μπέιζμπολ Τάμπα Μπέι Ρέις στο Σεντ Πίτερσμπουργκ, αλλά δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς.

Το γήπεδο αποτέλεσε χώρο συγκέντρωσης για τις ομάδες αντιμετώπισης, με χιλιάδες ράντζα που είχαν στηθεί στο γήπεδο.

«Μία από τις ευλογίες για εμάς είναι ότι δεν είδαμε το προβλεπόμενο κύμα καταιγίδας. Αυτό έσωσε πολλά», δήλωσε η δήμαρχος της Τάμπα Τζέιν Κάστορ.

Στην περιοχή της Τάμπα, η καταιγίδα γκρέμισε δέντρα, πέταξε συντρίμμια στους δρόμους και έριξε καλώδια ρεύματος.

Ορισμένες γειτονιές πλημμύρισαν, αλλά η έκταση των ζημιών δεν θα γίνει γνωστή μέχρι τα συνεργεία να μπορέσουν να εκτιμήσουν την καταστροφή, δήλωσε η Κάστορ.

Τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης ανταποκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε δεκάδες κλήσεις για βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης μιας κατά την οποία ένα δέντρο έπεσε πάνω σε ένα σπίτι με 15 άτομα μέσα, μεταξύ των οποίων και παιδιά, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Τάμπα Λι Μπέρκαου. Και οι 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο.

Οι άνεμοι ανέτρεψαν έναν μεγάλο κατασκευαστικό γερανό στην Αγία Πετρούπολη, στέλνοντάς τον να πέσει σε έναν έρημο δρόμο.

Η πολιτεία εξακολουθούσε να κινδυνεύει από πλημμύρες σε ποτάμια μετά την πτώση έως και 457 χιλιοστών βροχής.

Πηγή: Καθημερινή

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τυφώνας Milton: Καταστροφικό πέρασμα με τουλάχιστον 10 νεκρούς και εκατομμύρια πληγέντες

Πέθανε σε ηλικία 96 ετών η χήρα του Ρόμπερτ Κένεντι, Έθελ

Με μισθό 609 ευρώ οι σπουδαστές στις ανώτατες στρατιωτικές σχολές - Επιπλέον κίνητρα ανακοίνωσαν Δένδιας - Πιερρακάκης

Τυφώνας «Μίλτον»: Καταστράφηκε ολοσχερώς η οροφή σταδίου στην Τάμπα Μπέι

Αστυνομική επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του πρύτανη του ΑΠΘ – Διαδηλωτές του απαγόρευσαν την έξοδο από τη Φιλοσοφική

Νέο μακελειό στη Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο-καταφύγιο - «Χτυπούσαμε μαχητές της Χαμάς» λέει ο στρατός

Τραγωδία στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης: Λεωφορείο παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα πεζή ηλικιωμένη

Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα στην παραλιακή, στο ύψος της Γλυφάδας - Νεκρός ένας 52χρονος

Υπόθεση Αλ Φαγέντ: Άλλες 65 γυναίκες αποκάλυψαν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά -«Μπήκε στο δωμάτιο, με κόλλησε στον τοίχο»

Άγρια καταδίωξη και τραυματισμός δύο αστυνομικών από δύο ανηλίκους στο Ληξούρι Κεφαλονιάς