Ζωντανός στο κυνήγι της 6ης θέσης που υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορεί να του χαρίσει το εισιτήριο για τα play-off και κατ’ επέκταση της ευρωπαϊκής του συμμετοχής την ερχόμενη περίοδο παρέμεινε ο Ατρόμητος που επικράτησε 1-0 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή.

Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ήταν για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική για τους Περιστεριώτες ο Λε Ταλέκ που εκμεταλλεύτηκε στο απόλυτο την ασίστ του Σουμπίνιο στο 21’ και χάρισε ουσιαστικά το τρίποντο στην ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς ανώτεροι στο α' ημίχρονο, κατάφεραν να προηγηθούν, αλλά όχι να «καθαρίσουν» και το ματς, κρατώντας ζωντανούς τους φιλοξενούμενους στη διεκδίκηση του βαθμού ή των βαθμών. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Ζόραν Στοΐνοβιτς που μπήκε στο β' μέρος αποφασισμένη να διεκδικήσει ό,τι της αναλογούσε από το ματς, αιφνιδιάζοντας τους παίκτες του Τραϊανού Δέλλα.

Η ομάδα της Κομοτηνής έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να φέρει το ματς σε ισορροπία, αλλά τόσο ο Μπάρκας, όσο και η επιπολαιότητα των γηπεδούχων κράτησαν το σκορ στο 0-1, στέλνοντας την ομάδα της Κομοτηνής στη Football League και τον Ατρόμητο στην... ελπίδα για το πλασάρισμα στα play-off.

Πώς έπαιξαν

Πιστός στο αγαπημένο του 4-2-3-1 ο Τραϊανός Δέλλας και στο σημερινό ματς κόντρα στον Πανθρακικό με τις αλλαγές στην ενδεκάδα να εντοπίζονται στο χώρο της μεσαίας γραμμής, καθώς ο Ουσέρο αντικατέστησε τον τιμωρημένο Κεϊτά, ενώ ο Ματέι βρήκε θέση στην ενδεκάδα αντί του Στόιτσεφ όπως και ο Λε Ταλέκ αντί του Παπαδόπουλου.

Από την άλλη μεριά, ο Ζόραν Στοΐνοβιτς στο επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας της Κομοτηνής, επέλεξε το 4-2-3-1 και κάποιες αλλαγές προσώπων (Τσιάρας, Χρήστου στην ενδεκάδα), αφήνοντας εκτός τους Μπαϊκαρά και Πεταυράκη που διεκδικούσαν θέση στις βασικές επιλογές.

Ο αγώνας

Το μονόπλευρο ενδιαφέρον που υπήρχε στο ματς, φάνηκε και εντός αγωνιστικού χώρου, καθώς ο Ατρόμητος έπειτα από ένα δεκάλεπτο προσαρμογής, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων με ξεκάθαρο στόχο ένα γκολ που θα τον έβαζε σε θέση οδηγού για το «τρίποντο».

Αφού ο Πανθρακικός στο 2’ δεν μπόρεσε να πιάσει στον ύπνο, με το σουτ του Χασομέρη να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μπάρκα, ο Ατρόμητος στην πρώτη του ουσιαστική ευκαιρία στο 21’ άνοιξε το σκορ. «Δράστης» ήταν ο Λε Ταλέκ, αλλά τουλάχιστον το μισό γκολ του Γάλλου επιθετικού ανήκει στον Σουμπίνιο που κράτησε την μπάλα όσο έπρεπε έξω από την περιοχή των γηπεδούχων και την κατάλληλη στιγμή με κάθετη πάσα βρήκε τον συμπαίκτη του που δεν είχε παρά να πλασάρει τον Αθανασιάδη για το 0-1.

Στο επόμενο λεπτό οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα έχασαν μεγάλη ευκαιρία να καθορίσουν πλήρως την τελική έκβαση του ματς, όταν έπειτα από άρτια ανάπτυξη αντεπίθεσης η μπάλα έφτασε στον Ούμπιντες, αλλά το πλασέ του με το δεξί πέρασε άουτ. Μέχρι το τέλος του α’ μέρους, ο Ατρόμητος έχασε ακόμα μία καλή στιγμή με τον Ματέι (45’) και σε γενικές γραμμές κρατούσε με μεγάλη ευκολία το υπέρ του σκορ.

Το β’ μέρος αποτέλεσε μια εντελώς διαφορετική ιστορία, αφού οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν πάρα πολύ χαλαροί και την ίδια ώρα οι παίκτες του Πανθρακικού ήταν αποφασισμένοι να μην υποβιβαστούν και μαθηματικά από σήμερα. Αποτέλεσμα αυτής της αγωνιστικής διάθεσης των γηπεδούχων ήταν να δημιουργήσουν τρεις πολύ καλές στιγμές για την ισοφάριση.

Στο 55’ ο Ντιγκινί γύρισε την μπάλα από τα αριστερά και ο Ίγκορ που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, έκανε με τη μία το σουτ, αλλά ο Μπάρκας ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Μπίτολο ήταν αυτός που κόντραρε το πλασέ του Χασομέρη. Ωστόσο, η καλύτερη στιγμή σημειώθηκε στο 61’, όταν ο Ηλιάδης με κάθετη βρήκε τον Χασομέρη, εκείνος έκανε το πλασέ, αλλά και πάλι ο Μπάρκας αποσόβησε την παραβίαση της εστίας του.

Αυτή η επιθετική δραστηριότητα του Πανθρακικού, όπως ήταν φυσικό, αφύπνισε τους φιλοξενούμενους που μέχρι εκείνη την ώρα θεωρούσαν δεδομένο το «τρίποντο» και στο 68’ και στο 71’ ο Ματέι έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά η μπάλα και στις δύο περιπτώσεις πέρασε άουτ.

Στο 76’ σημειώθηκε μια φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκε έντονα ο Πανθρακικός. Ο Ηλιάδης με πολύ ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Ίγκορ, αλλά ο Βραζιλιάνος έπεσε στο έδαφος ζητώντας πέναλτι. Ωστόσο, από το ριπλέι φάνηκε να μην υπάρχει κάποια παράβαση με τον ρέφερι Κομίνη να αποφασίζει σωστά να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στα εναπομείναντα λεπτά του ματς δεν άλλαξε το παραμικρό και παρά την πίεση των γηπεδούχων, το 0-1 παρέμεινε ως τελικό αποτέλεσμα.



Πανθρακικός (Ζόραν Στοΐνοβιτς): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Χρήστου, Τσιάρας (74' Μπαϊκαρά), Ηλιάδης, Λαδάκης, Χασομέρης (84' Μουδούρογλου), Ντιγκινί, Ίγκορ

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κιβρακίδης, Μπίτολο, Μπρίτο, Ουσέρο, Σουμπίνιο (62' Στόιτσεφ), Ούμπιδες, Ματέι (81' Γροντής), Λε Ταλέκ (87' Παπαδόπουλος)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Χωρίς δύο στο Περιστέρι ο Βόλος

Ηλιόπουλος: «Ο σεβασμός μου για τον Μελισσανίδη παραμένει μεγάλος, αμετάβλητος και αδιαμφισβήτητος»

Κανονικά στις κλήσεις της εθνικής Αλβανίας ο Στρακόσα

Πρόστιμο από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ στην ομάδα μετά την τρίτη σερί ήττα!

Σιφουέντες: «Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα, στόχος τα playoffs της πρώτης τετράδας»

Ολυμπιακός: Η περιοδεία των ευρωπαϊκών τροπαίων θα φτάσει έως και το Λονδίνο

Γιόνσον: «Έχουμε δείξει δυστυχώς ότι αν δεν είμαστε στο 100%, ακόμη και με τους ''μικρούς'', μπορούμε να υποφέρουμε»

Αλμέιδα: «Δεν χρειάζεται ούτε ενθουσιασμός ούτε απογοήτευση» - Τι είπε για το μόλις 1 γκολ που έχει δεχθεί η ΑΕΚ

Ρέτσος: «Υπερήφανοι που βλέπουμε τα παιδιά της ακαδημίας του Ολυμπιακού να πρωταγωνιστούν - Μόνο νίκη με Παναθηναϊκό»

Μεντιλίμπαρ: «Στα ντέρμπι δεν έχει σημασία τι έχει προηγηθεί - Δεν χαρίζω καμία θέση στην 11άδα»