Τη δική του εκδοχή αναφορικά με τον τίτλο του «κορυφαίου όλων των εποχών» έδωσε ο Αζέια Τόμας.

Ο παλαίμαχος σπουδαίος γκαρντ και πρωταγωνιστής των Πίστονς στα back to back πρωταθλήματά τους στα τέλη της δεκαετίας του ’80 (1989-90) ανέφερε πως είναι αδικία να συγκρίνεται η τωρινή γενιά παικτών με εκείνη της δικής του και του Μάικλ Τζόρνταν, στον οποίο έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός «GOAT».

Κι αυτό γιατί, εκείνα τα χρόνια ο «Air» είχε την καλύτερη φυσική κατάσταση απ’ όλους τους παίκτες του ΝΒΑ και έτσι η μάχη απέναντί τους ήταν… άνιση, ενώ την τωρινή εποχή –όπως τόνισε ο Τόμας- υπάρχουν 10-11 αθλητές που έχουν παρόμοιο κορμί με τον άλλοτε ηγέτη των Μπουλς.

«Πιστεύω ότι η τωρινή γενιά δεν λαμβάνει τα απαραίτητα εύσημα γι’ αυτά που κάνει, καθώς οι παίκτες των τελευταίων ετών είναι σαφώς ανώτεροι αθλητές, απ’ ότι ήταν εκείνοι της δικής μου γενιάς. Ο Τζόρνταν ήταν ο καλύτερος αθλητής που είχαμε δει τότε, από πλευράς αθλητικότητας και αυτή την στιγμή στο ΝΒΑ υπάρχουν 10 με 11 παίκτες με την αθλητικότητα του Τζόρνταν. Αυτό δεν το είχαμε τότε. Με αυτά που κάνουν ο Κέβιν Ντουράντ και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και τους βάζαμε στη δεκαετία ’80, με το ταλέντο, την αθλητικότητα και τις ικανότητές τους, ποιος θα ήταν ο κορυφαίος όλων των εποχών τότε;», ήταν τα λόγια στο «FOX» του ηγέτη των «κακών παιδιών» του Ντιτρόιτ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube