Το Advanced Basketball development & ο ΑΟ Ολυμπιονίκης Αρχαίας Ολυμπίας, ως διοργανωτές, φιλοδοξούν, για άλλη μια χρονιά, το OBC να αποτελέσει τον κορυφαίο μπασκετικό προορισμό του καλοκαιριού.

Το OlympiaBasketballCamp είναι το μοναδικό καμπ στην Ελλάδα που προσφέρει για πέμπτη χρονιά εξειδικευμένα προπονητικά πλάνα θέσης, αλλά και τεχνικής στην καλαθοσφαίριση.

Με βασικό άξονα φιλοσοφίας το Drillz & Skillz& το Attack and counter developments ystem, κορυφαία αναπτυξιακά προγράμματα στις ΗΠΑ, το OBC στέκει ανάμεσα στα κορυφαία προπονητικά κάμπ στη χώρα μας, προσφέροντας υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία.

Ταυτόχρονα η Αρχαία Ολυμπία, το «λίκνο» του παγκόσμιου αθλητισμού, περιμένει να «αγκαλιάσει» τους φιλόδοξους μπασκετμπoλίστες και να τους μυήσει στην «αύρα» της Ολυμπιακής ιδέας.

Το OlympiaBasketballCamp προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προπονητικών πλάνων, τα οποία αποτελούν πρόκληση για κάθε αθλήτρια η αθλητή που επιθυμεί να βελτιώσει, αλλά και να αναδείξει τις δεξιότητές του στο μπάσκετ.

Ο εμπνευστής του Olympia Basketball Camp, Κώστας Μελέτης, τόνισε πως: «Διοργανώνω εδώ και 11 χρόνια το Olympia Basketball Camp, το οποίο διεξάγεται στην Αρχαία Ολυμπία. Κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια να προσφέρουμε αξιόπιστα προπονητικά προγράμματα στα παιδιά, τα οποία θα τους δώσουν τα κομμάτια, τα οποία δεν προλαβαίνουμε εμείς οι προπονητές να τους περάσουμε μέσα στις αγωνιστικές περιόδους.

Αναφέρομαι σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 8 έως 18 ετών. Σε αυτή την 11ετή πορεία που έχουμε, μαζεύοντας όλες αυτές τις εμπειρίες που είχαμε και ερχόμενοι σε επαφή με άλλα προπονητικά προγράμματα από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες του εξωτερικού, όπως της πρώην Γιουγκοσλαβίας, είδαμε ότι υπήρχε ένα σοβαρό κενό εδώ. Υπήρχαν camp που προσέφεραν, βέβαια, καλά προπονητικά προγράμματα, αλλά εμείς θέλαμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και το κάναμε. Εδώ και πέντε χρόνια, δουλεύουμε κάποια εξειδικευμένα προγράμματα. Παρέχουμε στους αθλητές και τις αθλήτριες κομμάτια εξειδίκευσης, δηλαδή για παράδειγμα σε τεχνική ή σε θέση.

Αυτά το Olympia Basketball Camp προσπαθεί να τα προωθήσει με τον καλύτερο τρόπο, αξιολογεί τους αθλητές και τις αθλήτριες πριν την εγγραφή τους, ώστε να ξέρει ποιο είναι το επίπεδο και να κρατήσει υψηλές προδιαγραφές στην ποιότητα των προγραμμάτων για να υπάρχει τελικά η ανταμοιβή του παιδιού και του γονέα που κάνει ένα πολύ μεγάλο οικονομικό κόπο για να στείλει το παιδί να προπονηθεί σε εμάς. Εμείς αυτό το θεωρούμε αρχή μας, πρέπει να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών των παιδιών και των γονέων τους και αυτός είναι ο βασικός μας στόχος κάθε χρόνο και αυτό μας κρατά αξιόπιστους».

Οι θέσεις συμμετοχής είναι περιορισμένες, καθώς το OBC λειτουργεί με πρότυπο τρόπο εγγραφών, αφού αξιολογεί το επίπεδο δεξιοτήτων κάθε αθλητή πριν την έγκριση συμμετοχής στα προπονητικά προγράμματα.

Η διαδικασία αυτή εξασφαλίζει τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου προπόνησης και δημιουργεί τις ποιοτικές συνθήκες για την καλύτερη δυνατή προπονητική παρέμβαση.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube