• Είναι σαφές ότι ο Πάουλο Μπέντο προσανατολίζεται να παίξει στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο του Ολυμπιακού με ένα σχηματισμό και μία ενδεκάδα που να παραπέμπει σε Μάρκο Σίλβα. Εκ πρώτης νομίζω πως όλοι το βρίσκουμε λογικό, ειδικά μετά την εικόνα της ομάδας στα δύο παιχνίδια με τη Χάποελ Μπερ Σεβά.

• Βέβαια, να θυμίσω ότι στο πρώτο παιχνίδι με τους Ισραηλινούς και ο Βίκτορ επιχείρησε να παίξει ακριβώς έτσι, όπως έπαιζε πέρσι ο Μάρκο, μετά από κράξιμο που είχε φάει από τον Τύπο και τους ειδικούς, αλλά το αποτέλεσμα ήταν μία εμφάνιση χειρότερη και από της ρεβάνς… Τέλος πάντων, ο Μπέντο μοιάζει τουλάχιστον να είναι από την αρχή συνειδητοποιημένος και να μην έχει διάθεση για πειράματα και δοκιμές, όπως ο προκάτοχός του.

• Γνώμη μου είναι, πάντως, ότι αυτό το σχήμα με Φορτούνη, Πάρντο, Ιντέγε, Σεμπά (ή Πουλίδο ή Τσόρι ή Ντουρμάζ αντί του Σεμπά) για τον Ολυμπιακό, αυτής της χρονικής συγκυρίας, είναι ρισκαδόρικο για ευρωπαϊκό παιχνίδι εκτός έδρας. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά φοβάμαι ότι μπορεί έτσι να είναι ανοικτός πίσω ο Ολυμπιακός -μιλάμε για τον Ολυμπιακό επαναλαμβάνω αυτής της στιγμής.

• Μόνο που ακόμη και έτσι να είναι, ο άνθρωπος δεν έχει περιθώριο να παίξει οτιδήποτε άλλο, για να εμφάνιζε μία πιο «σφιχτή» ενδεκάδα, λόγω της απουσίας των Μπουχαλάκη (ιδίως αυτού), αλλά και του Μανιάτη. Εκτός και αν βάλει μέσα αντί ενός επιθετικογενούς τον Ζντιέλαρ, που όμως και αυτός δεν δείχνει να είναι στα καλύτερά του. Άρα, κατά 99%, έτσι θα πάει στην Πορτογαλία ο Μπέντο. Με Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο στον άξονα και τους τέσσερις επιθετικογενείς μπροστά.

• Το σχήμα αυτό ασφαλώς και μπορεί να λειτουργήσει, παρά τα όποια ρίσκα του. Με αυτό, εξάλλου, έπαιξε πέρσι ο Μάρκο στα έξι από τα οκτώ ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού -πλην Μπάγερν. Μόνο που για να λειτουργήσει θα πρέπει να βοηθήσουν ανασταλτικά οι τέσσερις επιθετικογενείς παίκτες. Και όχι μόνο ο Σεμπά. Διότι, εδώ και πάρα πολύ καιρό -και εννοώ από κάποιο σημείο και μετά της περσινής σεζόν- ούτε ο Πάρντο ουσιαστικά βοηθάει αμυντικά, ούτε ο Φορτούνης, ούτε όμως και ο Ιντέγε, που όταν είχε πρωτοέρθει το έκανε, αλλά πλέον δεν το κάνει ούτε αυτός και αρκείται να… παρατηρεί.

• Ειδικά με την παρουσία του 36χρονου Καμπιάσο στον άξονα, δεν υπάρχει η πολυτέλεια να έχει η ομάδα παίκτες να «κόβουν βόλτες» στο γήπεδο. Από τη στιγμή που είναι σχεδόν αδύνατο να δούμε τώρα ένα Ολυμπιακό να «κεντάει» στο γήπεδο, ας δούμε τουλάχιστον ομαδικό πνεύμα.

• Άλλωστε, με την ομαδική δουλειά μπορεί να «σκεπαστεί» και το μειονέκτημα που έδειξε ο Ολυμπιακός και στα δύο παιχνίδια του με την πρωταθλήτρια Ισραήλ: Την πτώση και στα δύο β' ημίχρονα, προφανέστατα απόρροια ζητήματος αντοχών και φυσικής κατάστασης, λόγω της σκληρής (ή κακής…) προετοιμασίας. Γιατί αυτό έγινε και στα δύο ματς, η ομάδα ήταν ξεκάθαρα χειρότερη στα β' ημίχρονα, σε σχέση με τα α'… Ειδικά στο Ισραήλ, όταν ο Καμπιάσο «έμεινε» από δυνάμεις, το πρόβλημα μεγεθύνθηκε.

• Βέβαια, από εκείνο το ματς, μέχρι το πρώτο με την Αρόουκα, θα έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες και λογικά οι παίκτες του Ολυμπιακού θα είναι καλύτερα έστω σε αυτό το επίπεδο. Και ίσως να ήταν και αρκετά καλύτεροι, αν το ένα ρεπό δεν διαδέχονταν το άλλο από τον Βίκτορ, που ουσιαστικά λειτουργούσε σαν υπηρεσιακός.

• Παρεμπιπτόντως, η ήττα σήμερα της Αρόουκα από την Μποαβίστα εκτός έδρας (0-2), να ξέρετε ότι ήταν μαγική εικόνα. Το 0-1 ήταν ένα τυχερό γκολ και αμέσως μετά η αντίπαλος του Ολυμπιακού είχε δοκάρι, ενώ το ίδιο έγινε και μετά το 0-2! Και στο β' ημίχρονο δεν της δόθηκε πέναλτι. Πορτογάλος φίλος που είδε το ματς, μου είπε ότι η Αρόουκα ήταν πολύ δυνατή...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube