Η Εθνική ολοκληρώνει απόψε (19:00, ΑΝΤ1 και ενημέρωση από τον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και το www.sport-fm.gr) τον πρώτο κύκλο φιλικών της αντιμετωπίζοντας στο Πο την Κροατία. Πρόκειται για ένα τεστ με διπλή αξία, καθώς αφενός μεν αντίπαλος είναι μια δυνατή ομάδα με φιλοδοξίες, αφετέρου δε η «χρβάτσκα» θα βρεθεί στο δρόμο της γαλανόλευκης στις 3 Σεπτεμβρίου, στον προτελευταίο αγώνα της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας.

Ο Φώτης Κατσικάρης, που λίγο πριν το τζάμπολ θα ξέρει σίγουρα για τη συμμετοχή των Βασιλειάδη (είχε χθες πυρετό) και Πρίντεζη (δεν ρισκάρουν με τις ενοχλήσεις του στο δικέφαλο) μέσα στη μέρα, ενώ δεδομένα εκτός είναι ο τιμωρημένος Καλάθης και ο τραυματίας Τσαϊρέλης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός περιμένει βελτίωση σε τομείς που φάνηκε να «πονά» η Εθνική. Ειδικά στα ριμπάουντ, που έχουν αποδειχτεί ως τώρα αχίλλειος πτέρνα της ομάδας, καθώς έχασε τη μάχη τόσο απέναντι σε Σερβία (37-21 με 11 επιθετικά), όσο και σε Γαλλία (38-25 με 13 επιθετικά). Όχι όμως μόνο σε αυτά, αφού υπάρχουν κι άλλα κομμάτια που χρειάζεται δουλειά και βελτίωση, όπως η άμυνα στο πικ εν ρολ, ο περιορισμός των λαθών (20 πόντους από τέτοια πέτυχαν χθες οι «τρικολόρ») και το καθαρό μυαλό στην επίθεση.

Η πιο πρόσφατη αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν πέρσι για τη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, όταν η Κροατία είχε επικρατήσει 92-88 μετά από δύο παρατάσεις σβήνοντας κάθε ελπίδα πρόκρισης της Εθνικής στα προημιτελικά. Συνολικά σε 22 ματς υπάρχει απόλυτη ισορροπία, με τα δύο συγκροτήματα να έχουν από 11 νίκες.

Το ρόστερ της Κροατίας

Γκαρντ: Ρόκο Λένι Ούκιτς (Τσεντεβίτα), Όλιβερ Λαφαγέτ (Ολυμπιακός), Ροκ Στίπτσεβιτς (Τόφας Μπούρσα), Κρούνοσλαβ Σιμόν (Λοκομοτίβ Κουμπάν).

Φόργουορντ: Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Νετς), Μάριο Χεζόνια (Μπαρτσελόνα), Λούκα Μπάμπιτς (Τσεντεβίτα), Ντάμιαν Ρούντεζ (Πέισερς), Ντάριο Σάριτς (Αναντολού Εφές), Μάριο Ντέλας (Τσεντεβίτα).

Σέντερ: Μίρο Μπίλαν (Τσεντεβίτα), Νταμίρ Μάρκοτα (Μπιλμπάο), Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα), Λούκα Ζόριτς (Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ), Λούκσα Άντριτς (Αστάνα).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube