• Αυτήν τη φορά δεν την πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία ο Ολυμπιακός και πήρε το τρίποντο από τον Ατρόμητο -οτιδήποτε άλλο θα ήταν καταστροφικό. Με την ιστορία να επαναλαμβάνεται! Τι εννοώ;

Σεπτέμβριος 2022
4η αγωνιστική Ολυμπιακός-Βόλος 1-1
5η αγωνιστική Άρης-Ολυμπιακός 2-1
6η αγωνιστική Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0

Σεπτέμβριος 2024
4η αγωνιστική Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 0-0
5η αγωνιστική Άρης-Ολυμπιακός 2-1
6η αγωνιστική Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0



• Όπως και τότε, με τον Κορμπεράν στον πάγκο, έτσι και τώρα ο Ολυμπιακός είχε μία τριάδα αγώνων πρωταθλήματος, από την 4η έως την 6η αγωνιστική, ξεκινώντας με μία τραγική γκέλα στο Καραϊσκάκη, συνεχίζοντας με ήττα στο Χαριλάου και καταλήγοντας σε εντός έδρας νίκη επί του Ατρόμητου! Δεν βάζω και τα αποτελέσματα που είχε φέρει μετά στην Ευρώπη, για να μην το γκαντεμιάσω, γιατί και τότε όπως και τώρα ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει στο Γιουρόπα Λιγκ με ήττα στη Γαλλία (1-2 από τη Ναντ, 0-2 από τη Λιόν)!

• Τέλος πάντων, αυτό που μπορούμε να παρατηρήσουμε, μετά και το χθεσινό παιχνίδι, είναι ότι ο Ολυμπιακός και τις τέσσερις νίκες του στο πρωτάθλημα τις έχει πετύχει με τον ίδιο τρόπο: Aνοίγοντας το σκορ στο ημίχρονο και βάζοντας ένα γκολ και στο β', μετά το 70ό λεπτό!

Βόλος-Ολυμπιακός 0-2 Με το 0-1 στο 13' και το 0-2 στο 73'
Ολυμπιακός-Καλλιθέα 2-1 Με το 1-0 στο 14' και το 2-1 στο 79'
Λαμία-Ολυμπιακός 0-3 Με το 0-1 στο 42' και το 2-0 στο 79' (εκεί έβαλε και τρίτο γκολ, στο 81')
Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0 Με το 1-0 στο 40' και το 2-0 στο 74'

Το ίδιο ακριβώς σκηνικό: 1-0 στο ημίχρονο, με γκολ είτε λίγο μετά το 10λεπτο (στο 13' ή στο 14'), είτε στα τελευταία λεπτά (στο 40' ή στο 42') και ένα δεύτερο γκολ μετά το 70ό λεπτό (στο 73', στο 74' και στο 79')!

• Αντιθέτως, στα τρία ενδιάμεσα παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε στο α' ημίχρονο, είχε τα χειρότερα αποτελέσματα: Έφερε 0-0 εντός έδρας με τον Παναιτωλικό, έχασε 1-2 εκτός έδρας από τον Άρη και έχασε και 0-2 εκτός έδρας από τη Λιόν.



• Και από τη στιγμή που έχουμε ένα δείγμα επτά αγώνων του φετινού Ολυμπιακού, φαίνεται ότι είναι απολύτως καθοριστικό για την ομάδα του Μεντιλίμπαρ να σκοράρει στο α' ημίχρονο και ιδανικά να πηγαίνει με προβάδισμα στο σκορ στην ανάπαυλα, στο ημίχρονο.

• Κατά τα άλλα, χθες τον Ολυμπιακό τον «πήγε» και καλά το παιχνίδι, με εξαίρεση τη φάση του δοκαριού του Ρόντινεϊ στα πρώτα λεπτά του β' ημιχρόνου. Ο Ατρόμητος παρότι το πάλεψε το παιχνίδι και δεν το παράτησε σε κανένα σημείο, δεν είχε καθαρή ευκαιρία για γκολ, πλην εκείνης της διπλής στο 78ο λεπτό, που και αυτή δεν αξιοποιήθηκε -σε αντίθετη περίπτωση το Περιστέρι θα είχε μπροστά του 15 λεπτά και μπορεί το παιχνίδι να εξελίσσονταν αγχωτικά για τους «ερυθρόλευκους».

• Για παράδειγμα στο 92' ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ κακή άμυνα σε μία πραγματικά καλή επίθεση του Ατρόμητου και μάλλον συγκυριακά δεν απειλήθηκε εν τέλει ο Τζολάκης, γιατί στην επικίνδυνη σέντρα από αριστερά, δεν βρήκε την μπάλα γεμάτα ο αντίπαλος κυνηγός.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube