Στα Χανιά στις 16.00, η τοπική ομάδα υποδέχεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την ομάδα των βορείων προαστίων για τους «16» του Κυπέλλου, καθώς πέρυσι ο ΑΟΚ είχε επικρατήσει με 3-1 σετ (25-15, 22-25, 26-24, 25-12).

«Για εμάς, το ματς έχει το χαρακτήρα της "γιορτής". Ξέρουμε το μέγεθος του αντιπάλου, αφού είναι μια πολύ καλή ομάδα που είναι ψηλά στη βαθμολογία και είναι σε καλή κατάσταση, όπως έδειξε και στο τελευταίο της παιχνίδι με τον Φοίνικα. Είναι μια ομάδα με τον ίδιο βασικό κορμό εδώ και κάποια χρόνια και φαίνεται αυτό μέσα στο γήπεδο», τόνισε ο τεχνικός του πρωτοπόρου του πρώτου ομίλου της Α2, Νίκος Μπουτσουρής και συμπλήρωσε πως:

«Σε πρώτη φάση, θα μπούμε να το διασκεδάσουμε και να το ευχαριστηθούμε. Από ‘κει και πέρα, σίγουρα το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πρόκληση για εμάς, αφού είμαστε ομάδα με φιλοδοξίες που έχει στόχο την άνοδο και θέλουμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε ένα τόσο καλό αντίπαλο. Εννοείται ότι θα διεκδικήσουμε το παιχνίδι κι, αν μας το επιτρέψουν, θα προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευτούμε».

Στην αντίπερα όχθη, η Κηφισιά προέρχεται από την εξαιρετική εμφάνιση και την σπουδαία νίκη επί του Φοίνικα Σύρου που την έφερε στην τρίτη θέση της Volley league. «Προερχόμαστε από μια μεγάλη νίκη, η οποία μας κόστισε σε ενέργεια και τα Χανιά θέλουν πολύ μεγάλη προσοχή. Είναι μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Α2, έχει ως στόχο την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, ενώ και πέρυσι συναντήσαμε μεγάλες δυσκολίες και φέτος περιμένω ακόμη πιο δύσκολο παιχνίδι», τόνισε ο Κώστας Αρσενιάδης και συμπλήρωσε πως:

«Είναι ένας αγώνας που μπορεί να "στραβώσει" αν τους υποτιμήσουμε κι αυτό θα είναι μεγάλο λάθος από την πλευρά μας. Τα Χανιά δεν έχουν τίποτα να χάσουν, είναι ματς παγίδα και θέλει προσοχή».

Ο νικητής της συγκεκριμένης αναμέτρησης θα αντιμετωπίσει στην προημιτελική φάση στην Πάτρα την Παναχαϊκή.

Στο Κατσάνειο στις 18.30, ο πρωτοπόρος του τρίτου ομίλου της Α2 αντιμετωπίζει τον τέταρτο της βαθμολογίας της Volley league.

«Είναι ένα παιχνίδι που το περιμέναμε αρκετό καιρό, γιατί πέρα, από κάποια φιλικά που έχουμε δώσει με Άρη και ΜΕΝΤ, μας έχουν λείψει τέτοιοι αγώνες. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δούμε που είμαστε», τόνισε αρχικά ο Χρήστος Πάτρας, ο οποίος ξεκαθάρισε πως: «Ο στόχος είναι η νίκη και η πρόκριση. Ο Εθνικός είναι μια μεγάλη ομάδα, αλλά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και θέλουμε να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Θα παίξουμε ελεύθερα και με στόχο τη νίκη».

Ο Εθνικός προέρχεται από το ντέρμπι «θρίλερ» με τον Ολυμπιακό, όπου ηττήθηκε με 3-2 σετ, θα συνεχίσει πλέον την πορεία του σε Ελλάδα και Ευρώπη χωρίς τον Μπόζινταρ Τσουκ, με τον οποίο ανακοινώθηκε την ίδια μέρα η επίσημη λύση της συνεργασίας, κι, όπως σημείωσε ο Σάκης Μουστακίδης: «Υπάρχει κούραση, αλλά πλέον, από δω και πέρα, θα παίζουμε συνεχώς Τετάρτη, Σάββατο, οπότε πρέπει να προσαρμοστούμε. Ο αγώνας θέλει προσοχή, καθώς ο Ηρακλής είναι πρώτος στον όμιλό του και έχει μια καλή ομάδα».

Ο νικητής του αγώνα Ηρακλής – Εθνικός θα υποδεχτεί στους «8» τον ΠΑΟΚ.



Αναλυτικά, το πρόγραμμα:


Χανίων, 16.00, ΣΦΠ Χανίων – ΑΟ Κηφισιάς (Βλαχάκης – Καρπουζάς, Κοκοτσάκης)

Κατσάνειο, 18.30, ΓΣ Ηρακλής - ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Σταυριανίδης – Μπουγιούκας, Στεργιόπουλος)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube