Έφτασε η ώρα για το ευρωπαϊκό ντεμπούτο τον Κολοσσό!

Η ομάδα της Ρόδου εντυπωσίασε τους πάντες με την πορεία της στην περσινή Stoiximan GBL, τερματίζοντας στην 6η θέση της κανονικής διάρκειας με ρεκόρ 9-13, ενώ στη συνέχεια αποκλείστηκε με δύο ήττες από το Περιστέρι, στον 1ο γύρο των playoffs.

Έτσι, κέρδισε την πρώτη συμμετοχή της ιστορίας του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, και απόψε θα πραγματοποιήσει την παρθενική του εμφάνιση στο Basketball Champions League, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τη γαλλική, Σεν Κεντέν (21:00, COSMOTE Sport 4). Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πρόσθεσε στο ρόστερ του τους έμπειρους Τσαϊρέλη και Σλαφτσάκη, μαζί με τους Οντίζ Τόνι, Γκάμπριελ Γκαλβανίνι, Παούλιους Ντανουσεβίτσιους και Φράνσις Οκόρο, ενώ πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε και την απόκτηση του Αμερικανού point guard, Τάιλερ Νέλσον. Παράλληλα, στον πάγκο του βρίσκεται πλέον ο Γιώργος Σιγάλας, ο οποίος αντικατέστησε τον Ισπανό, Κούρο Σεγκούρα.

Δεδομένα δύσκολο το έργο του Κολοσσού στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης, όπου βρίσκονται επίσης η ισπανική Τενερίφη και η τουρκική Καρσίγιακα, ομάδες με ποιοτικότατα ρόστερ και «πλούσια» εμπειρία σε αυτό το επίπεδο.

Όσον αφορά τη Σεν Κεντέν, πέρσι τερμάτισε στην 6η θέση του γαλλικού πρωταθλήματος, ολοκληρώνοντας την κανονική διάρκειά του με 17 νίκες και ισάριθμες ήττες, ενώ στον πρώτο γύρο των Playoffs βρήκε απέναντί της τη Βιλερμπάν, την οποία δυσκόλεψε, χωρίς όμως να καταφέρει να πανηγυρίσει κάποια νίκη, γνωρίζοντας τελικά την αποκλεισμό.

Παράλληλα, έφτασε μέχρι τα προημιτελικά σε Κύπελλο και League Cup, όπου αποκλείστηκε από Ναντέρ και Παρί αντίστοιχα. Εντυπωσιακό το ξεκίνημά της στη φετινή σεζόν, αφού στην πρεμιέρα της LNB σόκαρε τη Μονακό, νικώντας τη με 68-66, ενώ μία εβδομάδα αργότερα πέρασε με επιβλητικό τρόπο (83-69) από την έδρα της Λε Μαν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube