Ως… απωθημένο έμειναν στον Σακίλ Ο’ Νιλ οι τελικοί του ΝΒΑ του 1995, όπου οι Μάτζικ είχαν «πέσει» πάνω στους καταιγιστικούς Ρόκετς, οι οποίοι τους «σκούπισαν» με 4-0, κατακτώντας το δεύτερο σερί τους πρωτάθλημα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των Τεξανών τότε ήταν ο Χακίμ Ολάζουον, ο οποίος στους τελικούς είχε κατά μέσο όρο 32,8 πόντους και 11,5 ριμπάουντ, με τον «Σακ» να παραδέχεται την ανωτερότητα του αντίπαλου ψηλού, αλλά από την άλλη να τονίζει πως δεν ήταν… ίση η μεταχείριση που είχαν.

«Ο Ολάζουον σχεδόν με έβγαλε εκτός από τους τελικούς, αλλά δεν με έβγαλε… δίκαια, καθώς κάθε φορά που έπαιρνα την μπάλα, μου έκαναν νταμπλ-τιμ και εμείς δεν κάναμε κάτι τέτοιο σε εκείνον», δήλωσε αρχικά ο «Σακ» στο «NBC Sports» και πρόσθεσε:

«Ήθελα να δείξω στον κόσμο ότι ήμουν ασταμάτητος και ότι κανείς δεν μπορεί με μαρκάρει στο “ένας με έναν”. Το δικό μου “ένας με έναν” ήταν παρόμοιο με του Γκραντ Χιλ. Είχα τον έλεγχο, μπορούσα να χρησιμοποιήσω τα πόδια μου και να κάνω διάφορα. Ο Ολάζουον δεν θα περίμενε κάτι τέτοιο και δεν θα ήταν σε θέση να το αντιμετωπίσει. Θα ήθελα να μπορούσα να δείξω κάτι διαφορετικό».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube