Μεγάλη συνέντευξη στο "somoslega.com" παραχώρησε ο Ρούμπεν Πέρεθ. Ο μέσος του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει τεθεί εκτός πλάνων του Ντιέγκο Αλόνσο, μιλάει σπάνια, οπότε τα λεγόμενά του για μια σειρά από θέματα έχουν το δικό τους ενδιαφέρον.

Ο 35χρονος, πρώην αρχηγός του «τριφυλλιού», μιλάει, φυσικά, για την τραγική απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ, κάνοντας λόγο για πολύ σκληρό χτύπημα για όλους στην ομάδα, την εμπειρία του την τελευταία τετραετία στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον παροπλισμό του φέτος.

«Ήταν πολύ τραγικά νέα για εμάς. Ο Τζορτζ ήταν ένας πολύ αγαπητός παίκτης στα αποδυτήρια, ένας φανταστικός άνθρωπος, προπονούταν σκληρά και αγωνιζόταν πολύ καλά. Ήταν πολύ σκληρό και ξαφνικό. Όταν ένας άνθρωπος είναι άρρωστος, μπορείς να περιμένεις μια τέτοια είδηση ανά πάσα στιγμή. Αλλά με αυτόν τον τρόπο, τόσο απότομο, ήταν ένα πολύ σκληρό χτύπημα για εμάς…», τόνισε αρχικά ο Ρούμπεν και συμπλήρωσε για τη δική του εμπειρία στον σύλλογο και την Ελλάδα: «Είναι η τέταρτη χρονιά μου στον Παναθηναϊκό. Όταν έφτασα, κατακτήσαμε το Κύπελλο, την επόμενη σεζόν παίξαμε στο Conference και μετά στο Europa League.

Τον δεύτερο χρόνο έγινα δεύτερος αρχηγός. Στην αρχή δεν ήξερα πώς να μιλήσω αγγλικά και δεν μπορούσα να επικοινωνήσω. Γι' αυτό δεν ένιωθα άνετα, αλλά αργότερα βελτιώθηκα και αποδέχτηκα την πρόκληση. Τώρα είναι λίγο διαφορετικά, αφού όταν ήρθε ο Ντιέγκο Αλόνσο, μου είπε ότι δεν θα βασιζόταν σε μένα.

Όταν έκλεισε το μεταγραφικό "παράθυρο", αποφάσισαν να με απομακρύνουν από την ομάδα και προπονούμαι μόνος. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί…
».

Στη συνέχεια μίλησε για την περίοδο από το 2016 έως το 2021, στη Λεγανιές, την ιστορική νίκη της πρώην ομάδας του επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη για το Κύπελλο, με τον ίδιο απόντα λόγω τραυματισμού στα πλευρά, αλλά και τον πρώην προπονητή του, Ασιέρ Γκαριτάνο.

«Ήταν πολύ αυστηρός μαζί μου από την αρχή με το θέμα των κιλών, των αποστάσεων, των μέτρων. Ήμουν ένας παίκτης, που έκανε πολλά χιλιόμετρα και ο Ασιέρ μου ζήτησε έναν διαφορετικό τρόπο. Ήταν δύσκολο για μένα να μπω στην ομάδα, αλλά ήταν ο προπονητής που μου έχει δώσει τα περισσότερα στην καριέρα μου.

Τρέφω τεράστιο σεβασμό για εκείνον. Λίγο πριν έρθω στον Παναθηναϊκό ήμουν πολύ κοντά στο να μείνω στη Λεγανές γιατί μου το ζήτησε ρητά
».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το μέλλον του, είπε: «Η επιθυμία μου είναι να μείνω (σ.σ. στον Παναθηναϊκό) και να έχω ξανά μια ευκαιρία γιατί η τελευταία, ήταν μια πολύ… άτυπη χρονιά για μένα. Πριν από τρεις μήνες ήμουν αρχηγός και από τη μια μέρα στην άλλη η κατάσταση άλλαξε εντελώς. Έχει προκύψει κάτι από την Ισπανία για να επιστρέψω τον Ιανουάριο. Αν δεν αλλάξει η κατάστασή μου εδώ, θα ψάξω να βρω διέξοδο…».

Ερωτηθείς τέλος για το αν θα επέστρεφε στη Λεγανιές, η οποία αγωνίζεται πλέον στη LaLiga, απάντηsε: «Θα ήταν ένα δώρο. Η δεύτερη κόρη μου γεννήθηκε στη Μαδρίτη, έχω περάσει πολλά χρόνια εκεί και είναι φυσιολογικό να της αρέσει πολύ ο σύλλογος, αλλά θα δούμε τι θα γίνει».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube