Μπορεί ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς να ήταν ο στιχουργός που έγραψε τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας όμως αυτό ήταν που τελικά του κατέστρεψε την καριέρα.
Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Freddo» και την Σάσα Σταμάτη μίλησε για το ύμνο της ΝΔ και τον πόλεμο που δέχτηκε στη συνέχεια.
Πως προέκυψε και έγραψε τον ύμνο της ΝΔ
«Το Σεπτέμβρη του ΄82 έγραψα ένα τραγούδι με τίτλο «Οι κόκκινοι σκότωσαν την Ειρήνη και γινόταν αναφορά σ ένα τζάμπο που έριξαν οι Ρώσοι με πυραύλους. Το πρωτόπαιξα στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στο Παγκράτι και από εκεί και πέρα έφτιαξα και άλλα τραγούδια τα οποία τα έδωσα σ ένα παραγωγό για να δει αν θα μπορούσαν να στηρίξουν ένα δίσκο. Αυτός ήταν που μου έριξε την ιδέα να γράψω ένα τραγούδι, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επικοινωνιακά ως ύμνος της Νέας Δημοκρατίας. Και έτσι γράφτηκε το τραγούδι «Νέα Δημοκρατία». Δεν έχει τραγουδηθεί από εμένα. Το τραγούδησε ο Βίκτωρας Πολυδώρου μαζί με τη Λία Βίσση. Εγώ με κάποιους άλλους έκανα φωνητικά».
Ο πόλεμος και οι κατεστραμμένοι δίσκοι σε ΕΡΤ και ΥΕΝΕΔ
Ωστόσο ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς δεν διστάζει να αποκαλύψει τον πόλεμο που δέχτηκε, ο οποίος του κόστισε πολύ επαγγελματικά.
«Εγώ ήμουν μέλος της ΕΡΕ από το 1963, στη συνέχεια ήρθε η χούντα καταργήθηκαν τα κόμματα, και από το 1974 είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είχα ενοχλήσει πολιτικά κανένα χώρο, όμως με την έλευση του ΠΑΣΟΚ το 1981 σταμάτησε κάθε τρόπος επικοινωνίας μου προς το κοινό και ταυτόχρονα όλοι οι δίσκοι μου, που βρίσκονταν στις δισκοθήκες της ΕΡΤ και της ΥΕΝΕΔ καταστράφηκαν. Μου έκαναν πόλεμο και δεν κατάλαβα ποτέ το γιατί. Δεν έχω μετανιώσει που έγραψα τον ύμνο και θα το ξαναέκανα. Ουσιαστικά η καλλιτεχνική μου καριέρα, από το 1983 και μετά τελείωσε διότι δεν είχα βήμα επειδή με θεωρούσαν δεξιό».
Η γνωριμία με την οικογένεια Καραμανλή
Μιλώντας για την οικογένεια Καραμανλή αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον «εθνάρχη», αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό.
«Συναντήθηκα για πρώτη φορά με τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Καραμανλή στο σπίτι της αδελφής του, της Αντιγόνης Λιάπη στα Βόρεια Προάστια και έκτοτε αρκετές φορές είτε στο κόμμα είτε σε διάφορες συγκεντρώσεις που έκανε η Μακεδονική Εστία. Είχε την στόφα του ηγέτη. Λιγομίλητος, αυστηρός μ ένα χαμόγελο που δύσκολα έβγαινε αλλά όταν χαμογελούσε το έκανε αληθινά. Με τον ανιψιό του Κώστα Καραμανλή γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και μέσα από τη νεολαία του κόμματος. Είναι προσιτός και θα έλεγα ένας άνθρωπος που λες «Αυτός κάνει για φίλος», επειδή σου δείχνει εμπιστοσύνη και αυτό ίσως είναι κάτι που το πλήρωσε».
Πηγή: iefimerida.gr