Πανάξια πρόκριση στους ημιτελικούς του Copa del Rey πήρε τα ξημερώματα της Παρασκευής (12/2) η Ρεάλ Μαδρίτης! Η «Βασίλισσα» -και οικοδέσποινα στο «WiZink Center» της Μαδρίτης του Final-8 του Copa del Rey- επικράτησε 85-74 της Βαλένθια και πλέον περιμένει την Τενερίφη στους «4» του θεσμού.

Κορυφαίοι για τους Κυπελλούχους Ισπανίας ήταν οι Γκάμπριελ Ντεκ και Τρέι Τόμπκινς, με 23 πόντους αμφότεροι. Με τον Κάρλος Αλοθέν να συνδράμει καταλυτικά στον τομέα της δημιουργίας, έχοντας εφτά ασίστ. Από την άλλη, για τους Βαλενθιάνους οι Βαν Ρόσομ και Νίκολα Κάλινιτς είχαν από 16 και 14 πόντους, αντίστοιχα. Με τον Κλέμεν Πρέπελιτς να έχει 13 αλλά ταυτόχρονα και μόλις 1/8 τρίποντα.

Η Ρεάλ ξεκίνησε φουριόζα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Έχουσα ως μπροστάρη τον Γκάμπριελ Ντεκ (10π.) αλλά και ούσα εύστοχη από την περιφέρεια (4/8 τρίποντα) πήγε προηγούμενη 29-17 στη 2η περίοδο. Οι «μερένχες» συνέχισαν δυναμικά και στο δεύτερο δεκάλεπτο, καταφέρνοντας να διευρύνουν το προβάδισμά τους στο 49-34.

Στα μέσα του 3ου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι τρέχοντας ένα σερί 15-0 μείωσαν στο 59-53. Κάτι που όμως δεν εμπόδισε την ομάδα του Πάμπλο Λάσο να επιστρέψει δυναμικά και να συνεχίσει να κάνει ό, τι θέλει στο παιχνίδι, παρ’ ότι ολοκλήρωσε τον αγώνα με 29% στο τρίποντο.

Τα δεκάλεπτα: 29-17, 49-34, 63-55, 85-74.



Διαβάστε ακόμα:

Πήρε το σκαλπ της Βίρτους με σούπερ Μπράμος η Βενέτσια!

Παρέσυρε τη Ρέτζιο Εμίλια και πέρασε στους «4» του Κυπέλλου η Αρμάνι Μιλάνο

Κάρολ: «Ο πατέρας μου δεν με άφηνε να σουτάρω τρίποντα μέχρι 14 ετών»

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube