Η ακριτική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη στις 18.00 τη Φάτρα Ζλιν στον πρώτο τους αγώνα στη φάση των «16» του Challenge Cup βόλεϊ των ανδρών. Ο Σάκης Μουστακίδης διαθέτει αυτή τη στιγμή ένα πασαδόρο, τον Σταύρο Κασαμπαλή, που θα είναι και ο βασικός σε αυτή τη θέση για το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου, αφού ούτε ο Σιδηρόπουλος δεν ταξίδεψε στην Τσεχία.

Ο προπονητής του Εθνικού τόνισε πως: «Είδαμε δύο αγώνες της Ζλιν σε βίντεο. Σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες ομάδες που αντιμετωπίσαμε φέτος στην ευρωπαϊκή μας πορεία, είναι λίγο καλύτερη. Γενικά, είναι κλασική τσεχική ομάδα με παίκτες που ξέρουν βόλεϊ και έχουν καλή τεχνική. Έχουν καλό διαγώνιο, αλλά έχουν και αδυναμίες. Είναι στα μέτρα μας, αν "πιάσουμε" καλή απόδοση.

Έχουμε το αβαντάζ του δεύτερου αγώνα, αλλά δεν θέλουμε να παίξουμε υπό πίεση τον δεύτερο αγώνα και, για να συμβεί αυτό, πρέπει να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα από τον πρώτο αγώνα. Υπάρχει κούραση από το μεγάλο ταξίδι, αλλά πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε όλες τις καταστάσεις».

Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Τετάρτη στις 20.00 στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος».

Προπονητής της Φάτρα είναι ο Ρόμαν Μάτσεκ και δεν έχει στο ρόστερ της κάποιο παίκτη εκτός Τσεχίας. Ξεκίνησε την πορεία της από το CEV Cup, αλλά αντιμετώπισε την Ντιναμό Μόσχας, από την οποία γνώρισε δύο ήττες με 0-3 σετ.

Η Φάτρα στους «32» νίκησε στην Ολλανδία την Γκρόνινγκεν με 3-2 σετ (25-23, 14-25, 19-25, 25-23, 12-15). Στον πρώτο αγώνα στην Τσεχία, είχε νικήσει, επίσης, με 3-2 σετ (29-31, 25-18, 23-25, 25-21, 15-10) και, έτσι, προκρίθηκε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube