Τι κι αν πλέον ονομάζεται… Basket League; Τι κι αν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που θεωρείτο η καλύτερη λίγκα στην Ευρώπη και πλέον μάλλον δεν είναι ούτε στο Top 5; Τι κι αν λίγες εβδομάδες πριν το πρώτο τζάμπολ δεν γνωρίζαμε τη 14η ομάδα και το ακριβές σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος; Τι κι αν μες στο κατακαλόκαιρο αποφασίστηκε πως μετά τον πρώτο γύρο δεν θα είναι αναγκαίο στην εξάδα των ξένων να υπάρχουν και δύο κοινοτικοί; Τι κι αν τα μπάτζετ έχουν «πετσοκοπεί»; Τι κι αν τα χρήματα από την κεντρική χορηγία είναι πλέον ελάχιστα και η κεντρική διαχείριση έμεινε στα λόγια; Τι κι αν παρά την οικονομική κρίση σπανίως λάμπουν εγχώρια ταλέντα;

Η δική μας Α1 θα είναι-παρά τα όσα παραπάνω την πληγώνουν-για πάντα η καψούρα του Έλληνα μπασκετικού φιλάθλου. Γιατί, παρά την κρίση, παίζουν σε αυτό ακόμη παικταράδες, από τους ακριβοπληρωμένους των «μεγάλων» μέχρι και τα αρκετά λαβράκια των «μικρομεσαίων». Γιατί είναι-όπως παραδέχονται και οι ξένοι-το καλύτερο τακτικά πρωτάθλημα της Ευρώπης. Γιατί σε αυτό πρωταγωνιστούν ομάδες με παρελθόν, παρόν και μέλλον. Γιατί φέτος η επαρχία εκπροσωπείται για πρώτη φορά από οκτώ ομάδες ξεπερνώντας αυτές από Αθήνα και Θεσσαλονίκη μαζί. Γιατί ο κόσμος, κόντρα στην ανέχειά του, γεμίζει τα περισσότερα κλειστά. Και γιατί, τελικά, οι Έλληνες έχουν στο αίμα τους το σπορ αυτό έχοντας συνηθίσει, ειδικά εσχάτως, να γεμίζουν ένα… τρύπιο καλάθι.

Το πρωτάθλημα, που μπαίνει πλέον στον 89ο χρόνο ζωής του, αρχίζει και το sport-fm.gr παρουσιάζει τους 14 μονομάχους, τις κινήσεις και τις προοπτικές τους. Ένα πρωτάθλημα, που-συν τοις άλλοις-αλλάζει μορφή ως προς τα play offs. Το σύστημα 1-8, 2-7, 3-6 και 4-5 που ίσχυε μέχρι και την περασμένη περίοδο καταργείται.

Στο εξής, στην πρώτη φάση θα συμμετέχουν μόνο οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 5-8 παίζοντας σειρές που κρίνονται στις δύο νίκες (5-8, 6-7). Οι νικητές θα αναμετρηθούν, σε σειρές που επίσης θα κριθούν στις δύο νίκες, με τις ομάδες που ήταν στις θέσεις 3 και 4 της κανονικής περιόδου. Οι ομάδες που θα περάσουν παίζουν στα ημιτελικά των play offs, όπου προκρίνονται αυτομάτως ο πρώτος και ο δεύτερος της κανονικής περιόδου. Οι αναμετρήσεις της ημιτελικής και της τελικής φάσης των play offs (αγώνες για τις θέσεις 1-2 και 3-4) θα κριθούν στις τρεις νίκες, όπως ίσχυε και πέρσι.

Ας δούμε όμως τις 14 ομάδες…

Ολυμπιακός
Μια από τις ομάδες με τις λιγότερες αλλαγές στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός, που διεκδικεί το τρίτο συνεχές πρωτάθλημα, εμπλούτισε το δυναμικό του ουσιαστικά με δύο παίκτες, τον Γκριν που ήρθε για να αποτελέσει τον δεύτερο επιθετικό πόλο της περιφέρειας δίπλα στον Σπανούλη (ή αντ’ αυτού) και τον Μπιρτς, που μαζί με τον επανακάμψαντα από δεκάμηνη απουσία λόγω τραυματισμού θα επωμιστούν το μεγαλύτερο βάρος στο «5». Ο Σπανούλης παραμένει ο ηγέτης, ο Πρίντεζης ο δεύτερος αρχηγός και η ομοιογένεια λόγω του σταθερού κορμού και της παραμονής του Σφαιρόπουλου στον πάγκο το μεγαλύτερο όπλο.



Πήρε: Γκριν (Τζαζ), Μπιρτς (Ουσάκ), Αρσενόπουλος (Ακαδημία Αθηνών), Μαραγκός (κολέγιο American).

Έμειναν: Σφαιρόπουλος (προπονητής), Σπανούλης, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Αθηναίου, Λοτζέσκι, Γιανγκ, Χάκετ, Μιλουτίνοφ, Τολιόπουλος.

Έφυγαν: Στρόμπερι (Μπεσίκτας), Τζόνσον-Όντομ (Σάσαρι), Χάντερ (Ρεάλ Μαδρίτης), Τσαϊρέλης (Άρης), Μουράτος (δανεικός στο Ψυχικό).

Παναθηναϊκός
Μετά από δύο χαμένα πρωταθλήματα και τέσσερα χρόνια μακριά από το Final Four, ο Παναθηναϊκός στοχεύει στη μεγάλη επιστροφή. Αυτή η φιλοδοξία συμβαδίζει με ένα τέλος εποχής, καθώς αποσύρθηκε ο άνθρωπος που στιγμάτισε την ιστορία του «υπογράφοντας» εννιά πρωταθλήματα, δέκα Κύπελλα και τρεις Ευρωλίγκας σε δώδεκα χρόνια, ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο Πεδουλάκης «κέρδισε» τη δεύτερη ευκαιρία, η διοίκηση έφερε πέντε παίκτες… Final Four και ο Μπουρούσης επαναπατρίστηκε αποτελώντας το νέο σημείο αναφοράς στον πιο γρήγορο και αθλητικό Παναθηναϊκό.



Πήρε: Σίνγκλετον (Λοκομοτίβ Κουμπάν), Τζέιμς, Μπουρούσης (Λαμποράλ Κούτσα), Ρίβερς (Ρεάλ Μαδρίτης), Νίκολς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Π. Καλάθης (Αστάνα).

Έμειναν: Πεδουλάκης (προπονητής), Καλάθης, Παππάς, Μποχωρίδης, Λούντζης, Καλαϊτζάκης, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλος, Φώτσης, Γκιστ.

Έφυγαν: Διαμαντίδης (αποσύρθηκε), Ραντούλιτσα (Μιλάνο), Γουίλιαμς (Γουόριορς), Χέινς (Βενέτσια), Βράνκοβιτς (Βαλένθια), Παπαγιάννης (Κινγκς), Χάντερ (ελεύθερος), Κόνιαρης (ΠΑΟΚ).

ΑΕΚ
Μετά την περσινή τρίτη θέση, θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω, έστω και αν το να μπει «σφήνα» στο δίπολο της κορυφής μοιάζει αδύνατο. Ανανέωσε την εμπιστοσύνη της στον Ζντοβτς, επένδυσε ξανά σε νέα παιδιά και παρά την απρόσμενη αποχώρηση του Μαυροκεφαλίδη δείχνει να βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ο Ντίξον μοιάζει έτοιμος να επωμιστεί το ρόλο του ηγέτη, Ούκιτς και Ιβάνοβιτς προσφέρουν ασφάλεια στα γκαρντ, αλλά περιμένει περισσότερα από τους δύο Αμερικανούς, Γουίλιαμς και Όουενς, για να μην αρχίσουν… πρόωρα οι αλλαγές.



Πήρε: Βασιλειάδης (ΠΑΟΚ), Λαρεντζάκης (Κολοσσός), Όουενς (Βενέτσια), Γουίλιαμς (Γκαζιαντέπ), Ιβάνοβιτς (Μέγκα Λεκς), Ντίξον (Νίμπουρκ), Σκουλίδας (Περιστέρι), Χαριτόπουλος (Κόροιβος), Ούκιτς (Καντού).

Έμειναν: Ζντοβτς (προπονητής), Σάκοτα, Μιλόσεβιτς, Μαυροειδής, Μωραΐτης, Τσαλμπούρης, Άτιτς.

Έφυγαν: Μαυροκεφαλίδης (ελεύθερος), Μπράουν (Καρσίγιακα), Έρικ (Μπιλμπάο), Κάρτερ (ελεύθερος), Κατσίβελης (ελεύθερος), Χέρστον (ελεύθερος), Σαρικόπουλος (Προμηθέας), Καλαμπόκης (αποσύρθηκε), Παύλος (δανεικός στο Παγκράτι).

Άρης
Μετά από μια πολύ καλή σεζόν με… unhappy end, ο Άρης ανανεώθηκε. Με τον Πρίφτη σταθερά στο τιμόνι, αλλά με εντελώς διαφορετικούς από πέρσι ξένους και δύο καλές προσθήκες Ελλήνων στα πρόσωπα των Καββαδά και Τσαϊρέλη, ο Άρης φιλοδοξεί αρχικά να ανακτήσει τα ηνία της τρίτης θέσης και, ει δυνατόν, να μειώσει την ψαλίδα από τους «αιώνιους». Οι τέσσερις Αμερικανοί αυξάνουν την αθλητικότητα της ομάδας, ενώ ο Σανικίντζε μπορεί να βοηθήσει πολύ με την εμπειρία και το πολύπλευρο παιχνίδι του.



Πήρε: Κάμινγκς (Τρέντο), Τζένκινς, Μπάκνερ, (Τουρκ Τέλεκομ), Καββαδάς (Αρκαδικός), Μαρμπλ (Έρι Μπέι Χοκς), Τσαϊρέλης (Ολυμπιακός), Σανικίντζε (Μπάνβιτ).

Έμειναν: Πρίφτης (προπονητής), Ξανθόπουλος, Μούρτος, Σίμτσακ, Ζάρας, Φλιώνης, Χρηστίδης, Πουλιανίτης.

Έφυγαν: Γουότερς (Καντού), Πελεκάνος (Πανιώνιος), Τσούπκοβιτς (Κύμη), Γουάιτ (Καβαλίερς), Κοέν (Μακάμπι Ασντόντ), Χάγκινς (Βενέτσια), ΜακΝίλ (ελεύθερος), Δήμας (Κορωπί), Δίπλαρος (δανεικός στους Μαχητές Δόξας Πεύκων).

ΠΑΟΚ
Μετά από μια κακή σεζόν, ο ΠΑΟΚ ανανεώθηκε. Με τον Σούλη Μαρκόπουλο πάντα στο τιμόνι, αλλά με νέα πρόσωπα επιχειρεί ένα καινούριο ξεκίνημα. Μόλις τρεις παίκτες «επέζησαν» από τον περσινό κορμό, αποχώρησαν πολύτιμα στελέχη όπως οι Βασιλειάδης, Σχορτσανίτης και Χάτσερ, όπως και οι Δέδας και Χαραλαμπίδης που άρχισαν προπονητική καριέρα, και η νέα ομάδα προσδοκά περισσότερα από τους ξένους της, ενώ επένδυσε και σε παίκτες όπως οι Χρυσικόπουλος και Κόνιαρης.



Πήρε: Μιλιένοβιτς (Σεβίλλη), Γλυνιαδάκης, Χρυσικόπουλος (Κηφισιά), Κόνιαρης (Παναθηναϊκός), Πέινερς (Βέντσπιλς), Σάιμπερτ (Έρι Μπέιχοκς), Τέιλορ (κολέγιο Penn State), Μπράιαντ (Μενς Σάνα), Κόνιαρης (Παναθηναϊκός).

Έμειναν: Σ. Μαρκόπουλος (προπονητής), Τσόχλας, Μαργαρίτης, Κλάντον, Καμάρας.

Έφυγαν: Βασιλειάδης (ΑΕΚ), Σχορτσανίτης (ελεύθερος), Κακαρούδης (Φάρος), Κώττας (Ρέθυμνο), Χαραλαμπίδης (αποσύρθηκε), Τέπιτς (ελεύθερος), Δέδας (αποσύρθηκε), Ντούβνιακ (Κάρπος), Χάτσερ (Παρτιζάν), Μάρκοβιτς (Τρεφλ Σόποτ), Λιάπης (Κολοσσός).

Κολοσσός Ρόδου
Συνεπώς στην Α1 ο Κολοσσός, φιλοδοξεί και φέτος να είναι στην οκτάδα και όσο ψηλότερα γίνεται. Ο Άρης Λυκογιάννης παρέμεινε στον πάγκο, οι πέντε από τους έξι ξένους άλλαξαν και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος αποτελεί το μεγαλύτερο όνομα της ομάδας. Στα φιλικά έκανε καλές εμφανίσεις δείχνοντας πως δεν θα έχει πρόβλημα, αρχικά, να εξασφαλίσει τη σωτηρία του.



Πήρε: Βασιλόπουλος (Κόροιβος), Λιάπης (ΠΑΟΚ), Παπαδάκης (Παναθηναϊκός), Μπέρι (Ράπτορς 905), Ρέντικ (Κάντον Τσαρτζ), Τσούκου (Λέχαϊ), Γουότσον (κολέγιο Rhode Island), Χολ (Βόννη).

Έμειναν: Λυκογιάννης (προπονητής), Σαλούστρος, Οικονομόπουλος, Γεωργαλλής, Αχόνεν, Αγγελάκος,

Έφυγαν: Λαρεντζάκης (ΑΕΚ), Μπιλλής (Πανιώνιος), Ντέιβις (ελεύθερος), Ρέλεφορντ (Μακάμπι Κιριάτ), Λίντεν (ελεύθερος), ΜακΓκι (Τούμπινγκεν), Λιούις (Σοπρόνι), Μανωλόπουλος (Τρίκαλα).

Ρέθυμνο Cretan Kings
Άλλη μια ομάδα με πολλές αλλαγές. Μέχρι και δύο προπονητές άλλαξε μέσα στο καλοκαίρι, με τον Φλεβαράκη να αντικαθιστά τον Σκουρτόπουλο και τελικά να μένει ο Κύπριος Τόνι Κωνσταντινίδης. Ρίσκο μεν, όπως και οι περισσότεροι ξένοι στους οποίους έχει όμως παράδοση η ομάδα της Κρήτης. Λογικά θα σωθεί άνετα και θα διεκδικήσει με αξιώσεις την έκτη θέση.



Πήρε: Κωνσταντινίδης (προπονητής), Χριστοδούλου (Ολυμπιακός), Κώττας (ΠΑΟΚ), Ζάμπας (Τάρτου), Ραζής (Έτινγκερ), Άρνολντ (Μπέλφιους), Φιτζπάτρικ (Τούμπινγκεν), Τάλτον (Γκραντ Ράπιντς Ντράιβ), Κράβιτς (Ντεν Μπος), Έντουαρντς (Μελίγια).

Έμειναν: Γιαννόπουλος, Σάφτενααρ, Καμπερίδης (δανεικός από ΑΕΚ), Τσαγκαράκης, Θεοδωρίδης, Παναρετάκης.

Έφυγαν: Σκουρτόπουλος (προπονητής), Τσακαλέρης (Αρκαδικός), Σχίζας (Κύμη), Ντελινινκάιτις (Βιτάουτας), Μάντεν (Χαποέλ Ραμάτ Γκαν), Στόουν (Τσίμπα Τζετς), Κάρτερ (Γκέτινγκεν).

Τρίκαλα
Ριζικές αλλαγές και στα Τρίκαλα, που ξεπέρασαν τα οικονομικά προβλήματα και με περιορισμένο μπάτζετ κατεβαίνει κανονικά στο πρωτάθλημα. Ο απόλυτα πετυχημένος Κώστας Φλεβαράκης αποχώρησε, ο Γιάννης Καστρίτης ανέλαβε και με αρκετές μεταγραφές, από τις οποίες ξεχωρίζει ο Ουκρανός Λίποβι, θα προσπαθήσει πρωτίστως να σωθεί.



Πήρε: Καστρίτης (προπονητής), Μανωλόπουλος (Κολοσσός), Κάφεϊ (Γιαζμπερένι), Λίποβι (Ντιναμό Κιέβου), ΜακΜίλαν (κολέγιο Canisius), Μπιρούτα (Λαύριο), Τσαγκαράκης (Βισί), Μπάρλοου (Λιλ), Χότον (Τάρβας).

Έμειναν: Καραθανάσης, Καλλές, Καλογιαννίδης, Βαρυτιμιάδης,

Έφυγαν: Φλεβαράκης (προπονητής), Τσιάρας (Απόλλων Πάτρας), Κάντουγκαν (ελεύθερος), Σόκο (Μούρθια), Ρόμπινσον (Δόξα Λευκάδας), Τζόουνς (ελεύθερος), Βίλιαλμσον (ελεύθερος).

Απόλλων Πάτρας
Κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα από μία άνετη σωτηρία θέλει φέτος ο Απόλλων Πατρών. Ο Κώστας Μέξας παρέμεινε στο τιμόνι, ο ελληνικός κορμός των Βεργίνη και Κουζέλογλου ισχυροποιήθηκε με παίκτες όπως οι Διαμαντάκος, Σλαφτσάκης και Τσιάρας, ενώ οι τέσσερις Αμερικανοί και ο παλιός γνώριμος Μπάβτσιτς καλούνται να κάνουν τη διαφορά.



Πήρε: Σλαφτσάκης (Κόροιβος), Τσιάρας (Τρίκαλα), Ναούμης (Αγρίνιο), Διαμαντάκος (Σιμπένικ), Μπάβτσιτς (Σόπρον), Τζόουνς (Παρί Λεβαλουά), Καλινόσκι (Σαλόν), Ράσελ (Τούμπινγκεν), Κόμπινς (Οκλαχόμα Σίτι Μπλου).

Έμειναν: Μέξας (προπονητής), Βεργίνης, Κουζέλογλου, Νιφόρας, Πελεκούδας, Μαστρογιαννόπουλος, Μπαζίνας.

Έφυγαν: Πάλμπλαντ (Κύμη), Μέιερ (Νίμπουρκ), Γουντς (Δόξα Λευκάδας), Ντίλαρντ (Καρσίγιακα), Αθανασούλας (Λαύριο), Αργυρόπουλος (αποσύρθηκε), Λαμπρόπουλος (Μπόκα Τζούνιορς), Τζαουάρα (Μαχητές Δόξας Πεύκων), Στάνκοβιτς (Αχαγιά ’82).

Λαύριο
Το Λαύριο κατάφερε το ασυνήθιστο για ομάδες του βεληνεκούς του: να κρατήσει το μεγαλύτερο μέρος του κορμού, ανάμεσά του και τρεις ξένους. Ο Χρήστος Σερέλης παρέμεινε μετά την εξαιρετική πρώτη σεζόν της ομάδας στην Α1 και στόχος φέτος είναι η αναρρίχηση στη βαθμολογία.



Πήρε: Αθανασούλας (Απόλλων Πάτρας), Ψαρόπουλος (Περιστέρι), Αναγνωστάκης (Πανιώνιος), Στεφανίδης (Αρκαδικός), Πάντερ (κολέγιο Tennessee), Κοκ (κολέγιο Σαν Ντιέγκο), Τζόνσον (Κιότο).

Έμειναν: Σερέλης (προπονητής), Περράκης, Γιαννακόπουλος, Γιανγκ, Χάμιλτον, Μπολντς, Κακλαμανάκης, Τσίρος, Νικολακόπουλος,

Έφυγαν: Κρουμπάλι (Αστάνα), Σακελλαρίου (Πανιώνιος).

Κόροιβος
Μια σεζόν… στοίχημα για τον Κόροιβο. Μετά τη σωτηρία την περασμένη σεζόν στον πόντο, η ομάδα της Αμαλιάδας άλλαξε τα πάντα σε ρόστερ και τεχνικό τιμ. Ο Ντίνος Καλαμπάκος που έκανε εξαιρετικό έργο στο Παγκράτι ανέλαβε τα ηνία της ομάδας και η πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου ήταν ένα θετικό δείγμα γραφής. Πάντως η σωτηρία παραμένει ο πιο ρεαλιστικός στόχος.



Πήρε: Καλαμπάκος (προπονητής), Βαν Όστρουμ (Αρκαδικός), Γκότσερ (κολέγιο Texas Tech), Μπράουν (Λιέτουβος Ρίτας), Μιλουτίνοβιτς (Παρτιζάν), Μιχάλογλου (Δούκας), Σαχπατζίδης (Παγκράτι), Χατζηνικόλας (Παγκράτι), Σπυριδωνίδης (Κηφισιά), Αποστολίδης (Ηρακλής), Μπεκρής (ΓΑΣ Κομοτηνής), Ρίτσαρτ (Μπαμπίσιους Νάρα), Χολ (Σάντα Κρουζ Γουόριορς).

Έμειναν: -

Έφυγαν: Μαρκόπουλος (προπονητής), Βασιλόπουλος (Κολοσσός), Χριστοδούλου (Ρέθυμνο), Πουλιανίτης (Άρης), Χαριτόπουλος (ΑΕΚ), Γεωργάκης (Δόξα Λευκάδας), Σλαφτσάκης (Απόλλων Πάτρας),

Κύμη
Μετά από διαδοχικές ανόδους, η Κύμη είναι για πρώτη φορά στην Α1. Οι πρωταθλητές της Α2 θέλουν να καθιερωθούν στη μεγάλη κατηγορία. Διατήρησαν στον πάγκο τους τον Βασίλη Μπρατσιάκο, προχώρησαν σε προσεγμένες κινήσεις και με έδρα τη Χαλκίδα φιλοδοξούν να βροντοφωνάξουν πως ήρθαν για να μείνουν.



Πήρε: Πάλμπλαντ (Απόλλων Πάτρας), Σταμάτης (Κηφισιά), Τσούπκοβιτς (Άρης), Σχίζας (Ρέθυμνο), Ελ Αμίν (Αλ Σαντ Ντόχα), Αμπντούλ-Αλίμ (Τροταμούντος), Γκριν (κολέγιο Hofstra), Μόργκαν (Κάντον Τσαρτζ), Τζόλος (Εθνικός),

Έμειναν: Μπρατσιάκος (προπονητής), Ψαθάς, Τουντζιαράκης, Σιγκούνας, Κατράνας, Κωνσταντακόπουλος.

Έφυγαν: Καρινιάουσκας (Καντού), Κακιούζης (Παπάγου), Αράπης (Αετός), Σκουλούδης (Πρωτέας Βούλας), Λόλας (Ηράκλειο), Γκιζόγιαννης (Αίολος Αστακού), Μιλόσεβιτς (Χολαργός).

Προμηθέας Πάτρας
Η καθιέρωση δεν μπορεί παρά να είναι το πρώτο μέλημα κάθε νεοφώτιστου και ο Προμηθέας δεν παρεκκλίνει του κανόνα. Ο Νίκος Βετούλας επέστρεψε στο αχαϊκό μπάσκετ αναλαμβάνοντας τα ηνία της ομάδας, που στον ήδη ισχυρό περσινό κορμό πρόσθεσε παίκτες με εμπειρία και ικανότητες από την Α1, ενώ πόνταρε και σε κάποιους άγνωστους ξένους.



Πήρε: Βετούλας (προπονητής), Γκίκας (Κηφισιά), Σαρικόπουλος (ΑΕΚ), Άντερσον (MAFC Βουδαπέστης), Φαγέ (Βαρέζε), Γράβας (Μαχητές Δόξας Πεύκων), Τζόνσον (Τζιανγκουάι Σαντιάν), Μουρ (Κάντερμπερι Ραμς),

Έμειναν: Τσάμης, Κουμπούρας, Πέττας, Γερομιχαλός, Γιαννικόπουλος.

Έφυγαν: Γιατράς (προπονητής), Σκούφης (δανεικός στο Παγκράτι), Νοέας, Αλίχοντζιτς (Πανιώνιος), Μαναβόπουλος (Παναχαϊκή), Πέτροβιτς (ελεύθερος), Χαμηλός (Αχαγιά ’82).

Δόξα Λευκάδας
Επιλέχθηκε να συμπληρώσει την Α1 μόλις τρεις εβδομάδες πριν το τζάμπολ. Στην παρθενική της συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία είναι αναπόφευκτα το μεγάλο φαβορί για υποβιβασμό και το έργο του Χάρη Μαρκόπουλου θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, εκτός κι αν διαψεύσει τους πάντες με τις γρήγορες προσθήκες που έκανε.



Πήρε: Χ. Μαρκόπουλος (προπονητής), Δεμερτζής, Ταπούτος (Καβάλα),Γεωργάκης (Κόροιβος), Ντόμπλας (Αραμπέρι), Ρόμπινσον (Κολοσσός), Μπασάμπε (Αντβέρπ), Σάνον (Ράπτορς 905), Γουέλς (Οκλαχόμα Σίτι Μπλου),

Έμειναν: Τσαλδάρης, Πεταλωτής.

Έφυγαν: Βαγενάς (Νικόπολη Πρέβεζας), Χρυσόπουλος (Ηρακλής), Ιωάννου (ελεύθερος), Πετρόπουλος (Ιωνικός), Μανούσος (Καβάλα), Κανονίδης (Δούκας), Κούτρας (ΓΣ Λάρισας), Καρύδας (Πανιώνιος), Κέντζο (ελεύθερος).

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μπρινιόλι για… πρωτάθλημα, Οντουμπάτζο από τα παλιά & Λουτσέσκου παντού: Τα 5 σημεία από το θρίλερ της Τούμπας

Κάρμο, Μπακασέτας, Λιούμπιτσιτς και Ότο: Τα περσινά… διαμάντια του χειμώνα και το πόσο εντέλει βοήθησαν

«Τίποτα δεν τελειώνει εάν δεν σφυρίξει ο διαιτητής»: Ο Παναθηναϊκός του Βιτόρια χτυπά στο φινάλε και γίνεται διεκδικητής

Άρχοντας του... clutch: Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει το 1/4 των βαθμών του στις καθυστερήσεις!

Η επανενεργοποίηση Ελίασον «φτιάχνει» τη χρονιά της ΑΕΚ

Σάκος του μποξ στην Ευρώπη & μόλις πέμπτη στο πρωτάθλημα: Τι έπαθε τέλος πάντων η Ζάλτσμπουργκ;

Με τρεις άσους δεν έχασε κανείς, αλλά πόσο συχνά θα έρχονται;

Ποιος Χάαλαντ; Ο Ίσακ τα… σπάει στην Αγγλία και είναι ο καλύτερος επιθετικός στο Νησί

Κώστας Γαλανόπουλος: Οι χίλιες ζωές που έζησε στην ΑΕΚ

Σοκαριστική δυσαναλογία στα xGoals και στο σκοράρισμα του Χάαλαντ σε 13 ματς