Δεν τα κατάφερε στο μισοάδειο «Δ. Τόφαλος» ο Προμηθέας, ο οποίος ηττήθηκε από την Ανδόρα 80-66 στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου ομίλου του Eurocup και ως εκ τούτου τερμάτισε τέταρτος (είχε εξασφαλίσει εδώ και καιρό την πρόκρισή του στο Top 16).

Σε ένα παιχνίδι που ήταν γενικά άστοχος (46% στα σουτ 2π. και 61.5% στις ελεύθερες βολές) και υπέπεσε σε αρκετά λάθη (14), η αλήθεια είναι ότι μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήλεγχε τον ρυθμό και το σκορ (πήγε προηγούμενος 36-35 στα αποδυτήρια).

Ωστόσο, ήταν σαν να μην βγήκε ποτέ στο δεύτερο ημίχρονο και με χαρακτηριστική έλλειψη συγκέντρωσης, τελικά, γνώρισε την ήττα με 14 πόντους διαφορά.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Μάκη Γιατρά, ο οποίος στο τέλος έδωσε χρόνο σε όλους τους νεαρούς του ρόστερ του (ο Λευτέρης Μαντζούκας αγωνίστηκε για 28 λεπτά περίπου), οι Κασελάκης και Έλις. Από τους Ισπανούς, οι οποίοι είχαν έξι διψήφιους παίκτες, ξεχώρισαν οι Γουόκερ και Χάνα.



Το ματς:


Οι Αχαιοί άρχισαν με τους Κασελάκη, Κατσίβελη, Ρόμπινσον, Έλις και Μαντζούκα, ενώ οι φιλοξενούμενοι με τους Λόβετ, Μάσενατ, Γουόκερ, Σένγκλιν και Μούσλι.

Ο Προμηθέας ξεκίνησε με εύστοχο τρίποντο του Κασελάκη, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι απάντησαν γρήγορα με ένα επιμέρους 7-0. Οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά άστοχοι και έτσι δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα αρκετά λάθη των αντίπαλων, χωρίς παράλληλα να είναι συγκεντρωμένοι στην άμυνα. Κάτι, το οποίο ανάγκασε τον Μάκη Γιατρά να καλέσει τάιμ-άουτ στο 5’25’’ πριν τη λήξη του 1ου δεκαλέπτου, με το σκορ να είναι 14-5 υπέρ των Ισπανών.

Αυτό βοήθησε εκ του αποτελέσματος τους παίκτες του, οι οποίοι με δύο εύστοχα τρίποντα (των Κασελάκη και Μαντζούκα), καθώς και μία ελεύθερη βολή του Έλις μείωσαν σε 14-12 και ανάγκασαν τον Ιμπόν Ναβάρο να πάρει και εκείνος με τη σειρά του τάιμ-άουτ.

Μέχρι το τέλος του 1ου δεκαλέπτου οι δύο ομάδες το πήγαιναν καλάθι-καλάθι με το τελικό σκορ σε αυτό το μέρος να είναι 19-16 υπέρ της Ανδόρας.

Ξεκινώντας το 2ο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο ωραίο φλότερ του Έλις, με πέντε πόντους του Χάναν, ο οποίος έδωσε την ευκαιρία στους Ισπανούς να προηγηθούν με +6. Ωστόσο, ο κορυφαίος των Πατρινών, Δημήτρης Κασελάκης και ο Μπαμπ (τρίποντο) απάντησαν και μείωσαν σε 24-23. Για να έρθει ο Έλις με ένα σουτ μέσης απόστασης να βάλει μπροστά την ομάδα του.

Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά σε εκείνο το σημείο φάνηκαν να αποκτούν αυτοπεποίθηση, όπως αποδείχτηκε και από το σερί 6-0 που ακολούθησε (11-0 συνολικά).Το μομέντουμ πέρασε γρήγορα, όμως, στους Ισπανούς, οι οποίοι «τρέχοντας» ένα 5-0 πήραν εκ νέου κεφάλι στο σκορ (33-31).

Το παιχνίδι, ωστόσο, δεν σταματούσε να έχει εναλλαγές στο σκορ και ο Προμηθέας χάρη σε ένα τρίποντο του Μπαμπ και ένα δίποντο του Κατσίβελη, πέρασε μπροστά με 36-35, ένα σκορ το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος του 1ου ημιχρόνου.



Το 3ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τέσσερις πόντους για κάθε ομάδα και το σκορ 40-39 στο 6’52’’ πριν τη λήξη του.

Οι Πατρινοί, ωστόσο, έπαθαν ένα ξαφνικό «μπλακ-άουτ» σε αυτήν την περίοδο, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι με κορυφαίους τους Χάνα, Γουόκερ και Λόβετ βρέθηκαν να προηγούνται 57-48 στο 1’51’ πριν τη λήξη του δεκαλέπτου.

Μάλιστα, θα μπορούσαν να έχουν πάρει και μεγαλύτερο προβάδισμα, αν δεν προσπαθούσαν να… κοντραριστούν σε αστοχία με τους γηπεδούχους, οι οποίοι χάρη σε ένα τρίποντο του Μαντζούκα πήγαν με -8 (51-59) να τα παίξουν όλα για όλα στην τέταρτη περίοδο.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα δυσκολότερα για τους γηπεδούχους, αφού η Ανδόρα ξεκίνησε την τελευταία περίοδο με τρεις εύστοχες βολές (51-62). Τα τρίποντα των Μπαζίνα και του Λίποβι έδωσαν στον Προμηθέα την ευκαιρία να μειώσει σε οκτώ πόντους (58-66) εφτά λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Μία τεχνική ποινή στον Κατσίβελη, όμως, τον ξαναπήγε πίσω, με τους φιλοξενούμενους να έχουν προβάδισμα δώδεκα πόντων στο 5’33’’ πριν το άκουσμα της τελευταίας κόρνας. Με το ματς να έχει αρχίσει να «στραβώνει» ο Μάκης Γιατράς επέλεξε να ρίξει σε ένα ακόμα παιχνίδι όλα του τα… πιτσιρίκια (Κουρουπάκης, Μπαζίνας, Καφέζα και φυσικά ο Μαντζούκας, ο οποίος έπαιξε στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού).

Το τέλος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τους Ισπανούς να εκμεταλλεύονται την απειρία των παικτών που είχαν εκείνη τη στιγμή απέναντί τους και εν τέλει να κερδίζουν με 14 πόντους διαφορά (80-66).


Προμηθέας (Μάκης Γιατράς): Χολ, Μπαμπ 6, Λίποβι 3, Καφέζας 3, Κασελάκης 12, Κουρουπάκης 6, Κατσίβελης 7, Φίλερ 2, Ρόμπινσον 4, Έλις 13 (7 ρ.), Μαντζούκας 7, Μπαζίνας 3.

Ανδόρα (Ιμπόν Ναβάρο): Λόβετ 12, Μάσενατ, Χάνα 15, Τοντόροβιτς, Γουόκερ 16, Κολόμ, Γέλινεκ 11, Σένγκλιν 12, Μπαρτολόμε, Καράσκο, Μούσλι 12, Κλαρκ 2.

Επιμέλεια: Μανώλης Μουσουράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube