Εξελίξεις αναμένονται στην Μπασκόνια μέσα στις επόμενες εβδομάδες, μετά τον αποκλεισμό από τη Σαραγόσα, στα playoffs του ισπανικού πρωταθλήματος και το τέλος μίας άκρως αποτυχημένης χρονιάς.

Σύμφωνα με την «As», ο ισχυρός άνδρας των Βάσκων, Ζοσεάν Κερεχέτα, είναι απογοητευμένος με τη φετινή πορεία της ομάδας και γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό να γίνει μεγάλη… σκούπα στο ρόστερ.

Το πρώτο έχει να κάνει με το μέλλον του Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Ο Κροάτης τεχνικός έχει συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο με την Μπασκόνια, αλλά αυτό μπορεί να «σπάσει» χωρίς αποζημίωση, με την σχετική προθεσμία να λήγει σε μερικές εβδομάδες.

Από ‘κει και πέρα, ελεύθεροι μένουν οι Χίλιαρντ, Τζόουνς, Χουέρτας και Φόιγκτμαν και κανείς από αυτούς δεν πρόκειται να συνεχίσει. Μάλιστα, ο Γερμανός φόργουορντ/σέντερ φέρεται να είναι στη λίστα της Αναντολού Εφές.

Συμβόλαια για την επόμενη σεζόν με τους Βάσκους, έχουν οι Γκρέιντζερ, Τζάνινγκ, Γκαρίνο, Σιλντς, Ντιόπ και Πουαριέ. Ωστόσο, όσον αφορά στον Γάλλο σέντερ, έχει εκφράσει την επιθυμία να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ, με τους Σέλτικς να είναι μία από τις ομάδες που ενδιαφέρονται για εκείνον.

Στο μεταξύ, την πρόθεση να επιστρέψει στον «μαγικό κόσμο» φέρεται να εξέφρασε και ο Σενγκέλια, ο οποίος έχει και ένα «βαρύ» συμβόλαιο με την Μπασκόνια.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube