Στον Ελαιώνα Αιγίου πραγματοποιείται αυτή την ώρα η κλήρωση του 49ου πρωταθλήματος της Volleyleague.

Αποστολή στο Αίγιο
Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου


Ο Πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος πήρε πρώτος τον λόγο: «Σας ευχαριστώ για την σημερινή σας συμμετοχή. Ξεκινάει μια περίοδος- έκπληξη για το ελληνικό βόλεϊ. Το καλοκαίρι ήταν δύσκολο, αλλά και ουσιαστικό, αφού για πρώτη φορά θεσμοθετήθηκε η επιτροπή αδειοδότησης. Όλοι προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα και κατόρθωσαν να φέρουν εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο. Ήταν μια δυνατή αρχή για να αλλάξουμε σελίδα στο επαγγελματικό βόλεϊ. Παράγοντες, προπονητές, αθλητές έδειξαν ότι αγαπούν το άθλημα πραγματικά. Θα έχουμε μια ωραία, ανταγωνιστική χρονιά με γεμάτα γήπεδα και θέαμα. Ευχαριστώ πολύ τους χορηγούς μας για την στήριξη».

Αναφορικά με τις δράσεις της Volleyleague: «Ο στόχος μας είναι να έχουμε στο πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου ομάδες στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια. Έχουμε ομάδες- πόλεις. Επενδύουμε πολύ στο League Cup είναι το δικό μας κύπελλο και μάλιστα φέτος θα υπάρξει μια καινοτομία, αφού η τελική φάση θα διεξαχθεί στην Κύπρο και ευχαριστούμε για αυτό και την Κυπριακή ομοσπονδία».

Κουρνέτας: «Το πρώτο πρωτάθλημα μου το πιο γλυκό»
Στη συνέχεια η ΕΣΑΠ βράβευσε τον Βασίλη Κουρνέτα για την προσφορά του στο ελληνικό βόλεϊ, αφού ολοκλήρωσε την καριέρα του μετά από 20 χρόνια (1996-2016) και 21 τίτλους.

Ο πρώην πασαδόρος των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Φοίνικας, ΕΑΠ, Μπελογκόριε σε ερώτηση για το αν ξεχωρίζει κάποιο τίτλο είπε: «Δύσκολο να ξεχωρίσω. Είναι όλα σαν παιδιά σου, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιο. Πιο ιδιαίτερο και γλυκό είναι το πρώτο που το κατέκτησα σε ηλικία 21 ετών. Κάθε τίτλος είναι ανταμοιβή των προσπαθειών. Σίγουρα έμεινε απωθημένο μια διάκριση με την Εθνική. Μας στιγμάτισε ο αποκλεισμός από τα ημιτελικά των Ολυμπιακών αγώνων το 2004. Επίσης θα μπορούσα να πάρω την απόφαση να φύγω στο εξωτερικό νωρίτερα σε μικρότερη ηλικία. Αυτό που μου έχει μείνει σίγουρα αυτά τα 20 χρόνια είναι οι σχέσεις και οι φιλίες. Είναι η μεγάλη κληρονομιά που πήρα από το βόλεϊ».

Γιορντάνοφ: «Κουρνέτα σ’ αγαπώ»
Ακολούθησε ένα βίντεο με τρεις πρώην συμπαίκτες του Βασίλη Κουρνέτα να πλέκουν το εγκώμιό του.

Ο Κώστας Χριστοφιδέλης είπε: «Έχει προσφέρει τα πάντα, αποτελεί πρότυπο. Πρέπει να τον εκμεταλλευτών οι ιθύνοντες και να μεταδώσει τις εμπειρίες του. Εγώ που τον ξέρω από μικρό παιδί, πιστεύω ότι δεν θα σταματήσει και τον Δεκέμβριο θα τον δούμε γήπεδο!»

Ο Μπόμπι Γιορντάνοφ μίλησε επίσης με τα καλύτερα λόγια, εκθειάζοντας τις πάσες του, ενώ κατέληξε λέγοντας στα ελληνικά: «Κουρνέτα σ’ αγαπώ».

Από την πλευρά του ο Ηλίας Λάππας επεσήμανε: «Είναι από τα πιο ηθικά παιδιά που έχω γνωρίσει».

Γκόμεζ: «Ο Αγκάμεζ είναι αδερφός»

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους εκπροσώπους των ομάδων με την παράσταση να κλέβουν αυτοί των ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, Ηρακλή Χαλκίδας και Ορεστιάδας

Γιάννης Καλμαζίδης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Δεν χρειάζεται να κάνω πολλά, από μόνος του ρυθμίζει τις ικανότητές του. Θα προσπαθήσουμε για το 3ο συνεχόμενο», απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον Γκόμεζ.

Ερνάντο Γκόμεζ (διαγώνιος ΠΑΟΚ) «Θα είναι πιο ανταγωνιστικό φέτος το πρωτάθλημα. Ήρθαν πολύ καλοί παίκτες αυτή την χρονιά. Ο Αγκάμεζ είναι αδερφός. Δεν είναι μόνο το ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός. Όλα τα ματς είναι δύσκολα».

Φλάβιο Γκουλινέλι (προπονητής Ολυμπιακού): «Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε φαβορί, όταν υπάρχει ο ΠΑΟΚ που έχει πάρει δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα».

Μενέλαος Κοκκινάκης (ακραίος Ολυμπιακού): «Εύχομαι υγεία σε όλους τους αθλητές. Ανεβαίνει το επίπεδο και είναι σημαντικό. Φέτος πιστεύω θα είναι ανταγωνιστικό με μεγάλα ματς και εκπλήξεις».

Πάντως ένα μεγάλο ντέρμπι ήδη ξεκίνησε, της ομάδας που θα βγει πρωταθλήτρια στις πωλήσεις εισιτηρίων με τον τεχνικό του Ηρακλή Χαλκίδας Σπύρο Γκολίτση να κάνει την δήλωση ότι η ομάδα του θα βγει πρωταθλήτρια εισιτηρίων και τον Πρόεδρο της Ορεστιάδας
Βασίλη Γκιζάνη να απαντάει: «Ο Έβρος είναι βόλεϊ και φέτος θα πάρουμε αυτόν τον τίτλο».

Οι αλλαγές σε πλέι οφ και πλέι άουτ
Η σημαντικότερη αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος είναι η συμμετοχή των οκτώ πρώτων ομάδων της κανονικής περίοδου στα πλέι οφ αντί των τεσσάρων πρώτων ομάδων που ίσχυε μέχρι και τη σεζόν 2015-16. Η Α΄φάση των πλέι (1-8) θα κριθεί στις 2 νίκες και η ημιτελικά και τελική σειρά στις 3 νίκες.

Στα πλέι αουτ θα μετέχει και η 9η ομάδα, ενώ η 12η ομάδα θα υποβιβάζεται απ΄ευθείας εάν η βαθμολογική διαφορά με την 11η ομάδα είναι 4 βαθμοί ή περισσότεροι.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube