Το πιο πιθανό σενάριο –αν όχι οριστικό- θέλει τις ρωσικές ομάδες να μην συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα την επόμενη σεζόν.

Άρα, πολλοί από τους παίκτες και προπονητές που δεν κατάγονται από τη χώρα, αναμένεται να ψάξουν αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Για παράδειγμα, έχουν κυκλοφορήσει τα σενάρια για την αποχώρηση του Δημήτρη Ιτούδη από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και τη Φενέρμπαχτσε.

Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει για τον Τσάβι Πασκουάλ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «basketnews.com», ο Καταλανός προπονητής αναμένεται να μείνει στον πάγκο της Ζενίτ και τη νέα σεζόν. Το περασμένο καλοκαίρι, ο πρώην κόουτς του Παναθηναϊκού υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη ρωσική ομάδα. Η συμφωνία είναι για 2+1 χρόνια, οπότε μπορεί να κάνει χρήση της σχετικής οψιόν και να μείνει ελεύθερος το 2023.

Ωστόσο, βάσει του συμβολαίου του ο Τσάβι Πασκουάλ αναμένεται να εισπράξει ένα πολύ μεγάλο ποσό, καθώς οι ετήσιες απολαβές του θα είναι ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για την επόμενη χρονιά, ενώ εάν επιλέξει να το «σπάσει» αυτό το καλοκαίρι, τότε θα πρέπει να καταβάλει αρκετά χρήματα. Όπως είναι φυσικό, η είδηση αυτή δεν αρέσει πολύ στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία ενδιαφέρεται «ζεστά» για την περίπτωσή του.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube