Έφυγε ξανά «ατσαλάκωτος» και νικητής από την Τούμπα ο Άρης!

Για τρίτη συνεχόμενη φορά οι «κίτρινοι» κράτησαν τον συμπολίτη ΠΑΟΚ στο μηδέν μέσα στην Τούμπα και με ένα γκολ… μαγεία του Μάνου Γκαρθία επικράτησαν 1-0 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League!

Άριστα στημένοι οι «κίτρινοι», που όποτε χρειάστηκαν τον Κουέστα και την τύχη τους είχαν με το μέρος τους, αφού ο ΠΑΟΚ είχε δύο δοκάρια με Τισουντάλι και Μπάμπα. Εξαιρετικό ματς από τον Μάνου Γκαρθία και τον Ντιαντί για τον Άρη, μόνος διασωθείς ο Μπακαγιόκο από τους γηπεδούχους.

Στη Λιβαδειά ταξιδεύουν την επόμενη αγωνιστική οι πρωταθλητές Ελλάδας, τη Λαμία φιλοξενεί ο Άρης στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Στο μυαλό των κόουτς:

Mε το καθιερωμένο πλέον 4-2-3-1 και συνολικά τέσσερις αλλαγές παρέταξε στο ντέρμπι τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός επέλεξε τον Κοτάρσκι στην εστία με τους Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδη και Μπάμπα στην άμυνα. Ο Σβαμπ με τον Μπακαγιόκο στον άξονα, ενώ η τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Τισουντάλι, ήταν οι Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας και Τάισον.

Στην αντίπερα όχθη ο Άκης Μάντζιος παρέταξε με 4-3-3 τον Άρη, έχοντας ως μοναδική αλλαγή τον Μοντόγια αντί του Μάγιο συγκριτικά με το ματς απέναντι στον Ολυμπιακό. Κουέστα κάτω από την εστία με τον Μοντόγια, τον Μπράμπετς, τον Βέλεθ και τον Φρίντεκ στην τετράδα της άμυνας. Μόντσου-Σιφουέντες και Γκαρθία στα χαφ, ενώ στην επιθετική τριάδα ξεκίνησαν οι Ντιαντί, Σίστο και Μορόν.

Το ματς:

Με τις δυο ομάδες να «διαβάζουν» το παιχνίδι κύλησαν τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι στην Τούμπα και τον Άρη να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να πλησιάσει την περιοχή του Κουέστα. Η πρώτη τελική του ματς κατεγράφη στο 10' και παρότι ήταν πολύ άστοχη έκρυβε αρκετή δόση… μαγείας! Πρέσινγκ ψηλά με τον Κωνσταντέλια να «χορεύει» τρεις παίκτες του Άρη, έστρωσε αριστερά στον Τάισον, αυτός αμέσως στον Μπακαγιόκο, που την άφησε και πάλι στον Κωνσταντέλια, αλλά το σουτ του νεαρού έφυγε μακριά από την «κίτρινη» εστία.

Oι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 16' απείλησαν και πάλι. Ο Κωνσταντέλιας έκλεψε ξανά την μπάλα και έδωσε στον Τισουντάλι, αυτός μπούκαρε στην περιοχή, κόπηκε, η μπάλα στρώθηκε εκ νέου στον νεαρό, το σουτ του οποίου κόντραρε στον Φρίντεκ.

Στην αντίπερα όχθη ο Άρης είχε «σφίξει» το κέντρο του και στο 23' κέρδισε ένα κόρνερ από τα αριστερά. Ο Μόντσου ανέλαβε την εκτέλεση, η μπάλα πήρε πολλά φάλτσα και έφυγε ελάχιστα άουτ με τον Κοτάρσκι να αιφνιδιάζεται.

Η «απάντηση» του ΠΑΟΚ ήρθε δευτερόλεπτα αργότερα. Τρομερή κάθετη του Ζίβκοβιτς στο overlap του Ότο, ο Ισπανός μπήκε περιοχή από τα δεξιά, προσπάθησε να νικήσει τον Κουέστα από δύσκολη θέση, όμως ο Ισπανός απέκρουσε και ο Φρίντεκ απομάκρυνε.



Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παίζουν από τα δεξιά και στο 27' λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ. Ο Τάισον πήρε το ανέβασμα του Ότο που δημιούργησε χώρο, ο Βραζιλιάνος γύρισε παράλληλα στην κίνηση του Τισουντάλι, ο Μαροκινός πλάσαρε στην κίνηση εξ επαφής, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κουέστα με τον Φρίντεκ να διώχνει.

Τα λεπτά κυλούσαν με τον Άρη να ψάχνει μια ευκαιρία και τους Σίστο, Ντιαντί να αλλάζουν πλευρές. Ο νεαρός εξτρέμ των «κιτρίνων» στο 35' έχασε σπουδαία ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του, όταν από κόντρες, η μπάλα του στρώθηκε από αέρος, αυτός έκανε το σουτ απευθείας στην αριστερή γωνία, με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει.



Ο ΠΑΟΚ δεν άφηνε… αναπάντητες τις προειδοποιήσεις του Άρη και στο 38' λίγο έλειψε να προηγηθεί και πάλι με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντέλια. Ανέβασμα του Ότο, γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, λίγο πιο μπροστά από τη μικρή περιοχή, όμως το πλασέ του αφύλαχτου Κωνσταντέλια, πέρασε σύριζα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κουέστα.

Λίγο πριν φύγει το πρώτο μέρος. ο Άκης Μάντζιος αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή, καθώς ο Βέλεθ ένιωσε ενοχλήσεις με τον Ροζ να παίρνει τη θέση του.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήρθε και πάλι από τα πόδια του ορεξάτου Κωνσταντέλια, ο οποίος έκανε τρομερό σλάλομ βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο παρά την προσπάθεια του Μιχαηλίδη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, αλλά με τον Άρη να έχει διάθεση να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ με τον Ντιαντί να υποδέχεται βαθιά μπαλια του Μόντσου, πάτησε περιοχή, του έβαλε την κόντρα ο Σβαμπ, όμως ο νεαρός σούταρε, αλλά ο Κοτάρσκι έδιωξε με γροθιές.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν κυρίως με ατομικές ενέργειες να φτάσουν στα καρέ του Κουέστα. Σε μια από αυτές ο Τάισον επιτέθηκε κατά μέτωπο από τον άξονα, έκανε το σουτ εκτός περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Οι παίκτες του Άρη έγιναν περισσότερο επιθετικοί και στο 57' λίγο έλειψε να γίνει το 0-1! Τρομερή ενέργεια του Ντιαντί, που πάτησε περιοχή από τα αριστερά, γύρισε στον Μορόν, αυτός πλάσαρε, ο Σίστο μπήκε στη φάση και η μπάλα έφυγε κόρνερ.

Ό,τι δεν κατάφεραν να κάνουν οι «κίτρινοι» με οργανωμένη επίθεση, το έκανε ο Μάνου Γκαρθία με μαγική ενέργεια και «πάγωσε» την Τούμπα. Από το πλάγιο που εκτέλεσε ο Μοντόγια, ο Ισπανός πήρε την μπάλα από τα δεξιά, άντεξε στο μαρκάρισμα του Μπάμπα, κρατήθηκε όρθιος και με ένα τρομερό σουτ με εξωτερικό φάλτσο έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Κοτάρσκι, που έφερε ευθύνη για το 0-1!



Οι δυο προπονητές ανακάτεψαν την τράπουλα τους προχωρώντας σε αλλαγές, προκειμένου να φρεσκάρουν τα σύνολά τους και να πάρουν ό,τι καλύτερο μπορούν και από τον πάγκο.

Η είσοδος του Ντεσπόντοφ στο ματς φαίνεται ότι «μπέρδεψε» τους παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι με βαθιές, διαγώνιες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του Άρη, αναζητούσαν τον Βούλγαρο χωρίς επιτυχία.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε και έχασε την πιο αξιόλογη στιγμή του στο 84' από στατική φάση. Κόρνερ από τον Ντεσπόντοφ, κίνηση του Τσάλοφ στο πρώτο δοκάρι και κεφαλιά προς τα πίσω, με τον αφύλακτο Μπάμπα να χάνει μοναδική ευκαιρία, αφού σημάδεψε εξ επαφής το οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα!

Η τελευταία καλή στιγμή του ματς ήρθε από τον Τσάλοφ δύο λεπτά αργότερα, όταν συνδυάστηκε με Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλια, αλλά το αριστερό του σουτ εντός περιοχής κατέληξε στην αγκαλιά του Κουέστα.

MVP: Ο χρυσός σκόρερ του Άρη, Μανού Γκαρθία, έκρινε το ντέρμπι με ένα μαγικό γκολ, χάρισε δεύτερο σερί «τρίποντο» στην ομάδα του και μάλιστα σε ντέρμπι!

Η «σφυρίχτρα»: Η διαιτησία του Όσμερς ήταν εξαιρετική στο ντέρμπι! Παρότι στο πρώτο μέρος σφύριζε αρκετά, στο δεύτερο ήλεγξε απόλυτα το ματς και τις φάσεις, όντας κοντά σε αυτές και σίγουρα παίρνει μεγάλο… βαθμό!

Oι ενδεκάδες του ματς:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (Καμαρά 68'), Μπακαγιόκο (Οζντόεφ 76'), Κωνσταντέλιας, Τάισον (Ντεσπόντοφ 76'), Ζίβκοβιτς, Τισουντάλι (Τσάλοφ 68').

Στον πάγκο: Μπαλωμένος, Σάστρε, Λόβρεν, Καμαρά, Οζντόεφ, Μουργκ, Σορετίρε, Ντεσπόντοφ και Τσάλοφ.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Βέλεθ (Ρόουζ 45'), Μπράμπετς, Φρίντεκ, Μόντσου, Σιφουέντες, Ντιαντί (Σαβέιρο 74’), Γκαρθία (Νταρίντα 81'), Σίστο (Σουλεϊμάνοφ 74'), Μορόν (Ζαμόρα 81').

Στον πάγκο: Σίντκλεφ, Νταρίντα, Ρόουζ, Φατόρε, Zoυλ, Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδης, Σαβέριο και Ζαμόρα.

Διαιτητής: Χαρμ Όσμερς
Boηθοί: Γιαν Κλέμενς, Νάιτζελ Πέτερσεν
VAR: Πάτρικ Χανσλμπάουερ
4ος Διαιτητής: Kωνσταντίνος Πουλικίδης

To live του ματς από το sport-fm.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μήνυμα του γυμναστή της ΑΕΚ, Μπονίνι, για τις… θλάσεις μετά τη νίκη στο ντέρμπι!

Αλμέιδα: «Δεν νιώθω ανακούφιση, παίξαμε καλά, κερδίσαμε ένα ντέρμπι και μέχρι εκεί»

Αλόνσο: «Αν παίξουμε όπως στο πρώτο ημιχρονο θα είναι λίγοι οι αγώνες που θα κερδίσουμε»

Κάλενς: «Υπήρξε αμφισβήτηση για εμάς και τον προπονητή, αλλά δώσαμε απαντήσεις»

Μαξίμοβιτς: «Το να χάνεις ένα ντέρμπι πονάει - Κόντρα σε τέτοιες ομάδες πρέπει να παίζεις όλο το ματς καλά»

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος

Τετέ: «Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο - Μου αρέσει να παίζω δεκάρι»

Μάντζιος: «O Άρης έχει πολλές δυνατότητες φέτος - Nα βρούμε σταθερότητα για την συνέχεια»

Λουτσέσκου: «Δεχθήκαμε γκολ από μια απίθανη φάση - Δεν δίνω δεκάρα στην κούραση»

Πιερό: «Ανατρίχιασα με τον κόσμο, πλέον νιώθω σπίτι μου την ΑΕΚ»