Stoiximan Super League

«Μπαλωθιά» Παναιτωλικού, πήρε εκδίκηση από τον ΟΦΗ με απίθανη ανατροπή!

Με τρομερή εμφάνιση στο 2ο ημίχρονο, ο Παναιτωλικός έφερε τούμπα τον κάκιστο μετά την ανάπαυλα ΟΦΗ, πανηγυρίζοντας τεράστιο διπλό (1-2) και παίρνοντας εκδίκηση για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο!

Ο Παναιτωλικός έδειχνε να δυσκολεύεται απέναντι στον ΟΦΗ για την 6η αγνωστική της Stoiximan Super League, όμως η ομάδα του Γιάννη Πετράκη μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο και ανέτρεψε τα δεδομένα για μία σπουδαία νίκη με 2-1 (29/09) και ταυτόχρονα μία εκδίκηση για τον αποκλεισμό από τον θεσμό του Κυπέλλου μόλις τέσσερις ημέρες πριν (25/09, 2-1).

Οι Κρητικοί είχαν πάρει το προβάδισμα με ένα γκολ-ποίημα του Μπαΐνοβιτς στο 18ο λεπτό, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να πανηγυρίσουν το τρίποντο. Ο Στάγιτς ισοφάρισε στο 66’ με το πρώτο γκολ του Παναιτωλικού σε εκτός έδρας αναμέτρηση για φέτος, ενώ η άτυχη στιγμή του Χριστόπουλου στο 82’ πετυχαίνοντας αυτογκόλ, χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του Αγρινίου.



Στο μυαλό του κόουτς:
Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε την ομάδα του με το… κλασσικό 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χριστογιώργος, με τετράδα στην άμυνα τους Γκονζάλες, Λαμπρόπουλο, Χριστόπουλο και Χατζηθεοδωρίδη. Δίδυμο στα χαφ ήταν οι Μπαΐνοβιτς και Κουτεντάκης, με τον Φούντα σε πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Αριστερά μπήκε ο Νους, ενώ δεξιά ο Σενγκέλια και μοναδικός προωθημένος ο Γιούνγκ.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 5-4-1. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Τσάβες, ενώ τριάδα στο κέντρο της άμυνας τοποθετήθηκαν οι Λιάβας, Παντελάκης και Σιέλης. Στα αριστερά μπήκε ο Σίλβα, ενώ στα δεξιά ο Μαυρίας. Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Μπουζούκης και Πέρες, με το Στάγιτς στο αριστερό φτερό της επίθεσης, ενώ ο Ντίας στο δεξί, με τον Λομόνακο στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς:
Ο Παναιτωλικός πήγε να κάνει από νωρίς την έκπληξη, όταν στο 3ο μόλις λεπτό ο Ντίας έφυγε στην αντεπίθεση. Εκεί όμως τον σταμάτησε αντικανονικά ο Χριστόπουλος, με τον διαιτητή να του δείχνει την κίτρινμη κάρτα.

Στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με έναν άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Ο Μπαΐνοβιτς πήρε την μπάλα από τον Σενγκέλια αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού. Ο Σέρβος δεν δίστασε στιγμή, δοκίμασε από απόσταση το πόδι και δικαιώθηκε. Ο χαφ των Κρητικών με ένα σουτ σπάνιας ομορφιάς νίκησε τον Τσάβες και έγραψε το 1-0, κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς.



Οι Αγρινιώτες έβγαλαν αντίδραση και προσπάθησαν να βρουν γκολ ισοφάρισης. Ο Ντίας στο 35’ βρήκε λίγο χώρο μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ και προσπάθησε να εκτελέσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα χωρίς όμως επιτυχία, καθώς η μπάλα πέρασε απευθείας άουτ.

Παρόμοια κατάληξη είχε και η εκτέλεση φάουλ του Μπουζούκη στο 37ο λεπτό. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός θέλησε απειλήσει την εστία του Χριστογιώργου, όμως η προσπάθεια του πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του 24χρονου κίπερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός μπήκε πολύ δυναμικά στο ματς, με τον Ντίας να χάνει δύο απανωτές ευκαιρίες στο 51ο και 52ο λεπτό. Ο Παραγουανός με σουτ έστειλε την μπάλα απευθείας άουτ, ενώ στη συνέχεια με κεφαλιά δεν κατάφερε να νικήσει τον Χριστογιώργο.

Ο ΟΦΗ απάντησε με ένα εξαιρετικό σουτ του Σενγκέλια στο 58’, το οποίο όμως απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τσάβες κρατώντας μέσα στο παιχνίδι τους Αγρινιώτες.

Ο Στάγιτς βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με εξαιρετική κεφαλιά. Ο Σέρβος πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ και με μία τέλεια κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Χριστογιώργου για το 1-1 στο 65ο λεπτό. Ο Παναιτωλικός βρήκε στο παιχνίδι αυτό που άξιζε και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.



Το ματς προχωρούσε και η ομάδα που έψαχνε το γκολ της νίκης ήταν αδιαμφισβήτητα οι φιλοξενούμενοι και τελικά κατάφεραν να το βρουν. Ο Μπελεβόνης έκανε ένα αδύναμο σουτ από πλάγια θέση στο 81ο λεπτό. Η φάση έμοιαζε αρκετά ακίνδυνη για την άμυνα του ΟΦΗ, όμως ο Χριστόπουλος άθελα του την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, πετυχαίνοντας το 2-1 και την ανατροπή για τον Παναιτωλικό.



Μέχρι τη λήξη της αναμέτρηση δεν υπήρξε κάποια άλλη αξιόλογη ευκαιρία, με τους Αγρινιώτες να πανηγυρίζουν ένα τρομερό διπλό, μέσα σε μία δύσκολη έδρα όπως το Θεόδωρος Βαρδινογιάννης.

MVP: Ο Σέρχιο Ντίας μπορεί να μην βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα του ΟΦΗ, όμως ήταν μία μόνιμη απειλή για την άμυνα των Κρητικών, έχοντας σημαντική συνεισφορά σε κάθε επιθετική προσπάθεια του Παναιτωλικού.

Σφυρίχτρα:
Ο Τσιάρας βρέθηκε σε αρκετά καλή ημέρα με το παιχνίδι να μην έχει κάποια δύσκολη φάση και τον διαιτητή να επεμβαίνει σωστά όπου χρειαζόταν, ενώ στην ολοκλήρωση της αναμέτρησης καμία από τις δύο ομάδες δεν είχαν παράπονα.

ΟΦΗ (Δέλλας): Χριστογιώργος, Γκονζάλες, Λαμπρόπουλος, Χριστόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης, Κουτεντάκης (70 Αποστολάκης), Μπαΐνοβιτς (84' Ριέρα), Σενγκέλια, Φούντας (67' Μπάκιτς), Νους, Γιούνγκ (67' Σλασέδο)

Παναιτωλικός (Πετράκης): Τσάβες, Σίλβα (69' Μπελεβόνης), Λιάβας, Παντελάκης, Σιέλης, Μαυρίας, Στάγιτς, Πέρες (69' Ρουίς), Μπουζούκης (46' Ρόα), Ντίας (78' Νικολάου), Λομόνακο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x