Ομάδα που στηρίζει σε μεγάλο βαθμό, κατά πολλούς σε… υπερβολικό, το παιχνίδι της στο τρίποντο αποδεικνύεται ο Παναθηναϊκός. Κι αν υπάρχουν παιχνίδια που η εμμονή αποδεικνύεται ευλογία,, όπως αυτό απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα όπου οι «πράσινοι» έβλεπαν το καλάθι από τα 6,75μ. σαν κοφίνι (18/37), υπάρχουν κι άλλα που εξελίσσεται σε κατάρα και πληρώνουν ακριβά την αστοχία τους εμμένοντας ή καταφεύγοντας σε αυτόν τον τρόπο επίθεσης. Όπως στις δύο φετινές τους ήττες στην Ευρωλίγκα, από Λιέτουβος Ρίτας (7/27) και Λοκομοτίβ Κουμπάν (9/26), ακόμη και στο πρωτάθλημα στο ντέρμπι της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό (4/20).
Οι αριθμοί καταδεικνύουν ότι ο Παναθηναϊκός είναι εξαρτημένος από τα μακρινά του σουτ. Και δυστυχώς καμία… εξάρτηση δεν είναι καλό πράγμα. Ο εξάστερος δεν έχει μεγάλη ισορροπία στο παιχνίδι του, όπως φαίνεται και από το γεγονός ότι στα τέσσερα παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα έχει επιχειρήσει 133 δίποντα (ευστοχώντας σε 72, ήτοι 54,1%) και μόλις 18 λιγότερα τρίποντα (ευστοχώντας σε 44, δηλαδή 38,3%).
Οι συγκρίσεις με τις άλλες ομάδες του βεληνεκούς του δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που κάνει κάτι λάθος έχοντας τόση μικρή διαφορά σε αριθμό προσπαθειών δύο και τριών πόντων. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 151 προσπάθειες για δίποντα και 109 για τρίποντα, ο Ολυμπιακός 112 και 50, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας 122 και 54, η Μπαρτσελόνα 105 και 74 και η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 138 και 53 αντίστοιχα…
Ο Παναθηναϊκός είναι δεύτερος σε μέσο όρο προσπαθειών για τρίποντο μεταξύ των 24 ομάδων της Ευρωλίγκας, με 28,8 σουτ πίσω από τα 6,75μ. ανά αγώνα. Περισσότερα, με ένα ματς λιγότερο, έχει μόνο η Σιένα (29,3) που δεν έχει ακόμη νίκη στη διοργάνωση. Αντιστοίχως, ο Παναθηναϊκός επιχειρεί τα λιγότερα δίποντα στην Ευρωλίγκα, καθώς είναι τελευταίος στη λίστα των 24 ομάδων με μόλις 33,3 κατά μέσο όρο. Κι όλα αυτά παρότι το 54,1% που έχει στα δίποντα είναι μέχρι στιγμής το έβδομο καλύτερο ποσοστό στη διοργάνωση.