Ένας Παναθηναϊκός… μαλακός σαν βούτυρο, υποτάχθηκε στην «πρωτάρα» Παρί και υπέστη δίκαιη ήττα (84-80) στην «πόλη του φωτός». Αποτέλεσμα που κρίνεται δίκαιο και αποτελεί καμπανάκι για τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Οι «πράσινοι» τη γλίτωσαν μία (Άλμπα ή Μπάγερν), τη γλίτωσαν δύο (ΠΑΟΚ), ε την τρίτη «κάηκαν». Κάτι τέτοιο λέει η ψυχρή ματιά για την ομάδα του Αταμάν, που θα πρέπει να διορθώσει πάρα πολλά και άμεσα.

Το ματς στο Παρίσι ξεκίνησε με τους παίκτες του «τριφυλλιού» να μπαίνουν πολύ… χαλαροί και δίχως συγκέντρωση, κάτι που αποτυπώνεται και στα 6 λάθη που έκαναν στα 6 πρώτα λεπτά της αναμέτρησης!

Σαν να μην έφτανε αυτό, παρασύρθηκαν στον ρυθμό των γηπεδούχων και τους επέτρεψαν να κάνουν το παιχνίδι τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «πράσινοι» έκαναν μόλις ένα φάουλ στο πρώτο δεκάλεπτο και η αλήθεια είναι ότι δεν τους… ένιωσαν οι αντίπαλοι. Απλά και ξάστερα. Όχι ότι στη δεύτερη περίοδο άλλαξε πολύ η κατάσταση: κάπως έτσι κύλησαν τα πράγματα και εκεί, με τους παίκτες του Αταμάν να κάνουν ένα φάουλ στα πρώτα 6 λεπτά!

Αλήθεια, πώς να πλησιάσει στο σκορ και πως να επιβάλεις τους κανόνες σου όταν είσαι τόσο… soft στην άμυνα; Δεν είναι τυχαίο ότι οι Παριζιάνοι είχαν πετύχει 42 πόντους στα 16 πρώτα λεπτά, κάτι που τους επέτρεψε να βρουν αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό, αλλά και να αποκτήσουν «αέρα» +15.



Ακόμα και μετά την ανάπαυλα όμως, οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν πολλά νεκρά διαστήματα και στιγμές που εμφάνιζαν… εγκληματική έλλειψη συγκέντρωσης. Όταν πλησίαζαν στο σκορ και επιχειρούσαν να επιβληθούν του αντιπάλου, έχαναν αμυντικά ριμπάουντ, με αποκορύφωμα κάποια στιγμή στο 3ο δεκάλεπτο που οι γηπεδούχοι πήραν 3 συνεχόμενα επιθετικά «σκουπίδια» σε 3 διαφορετικές επιθέσεις τους!

Μέσα σ’ όλα, οι παίκτες του Αταμάν υπέπεσαν και σε πολλά «φθηνά» και αβίαστα λάθη (15 στο σύνολο). Έχουμε καταγράψει 2-3 φάσεις που αντί να βρουν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό, «πούλησαν» την μπάλα σε αντίπαλο και δέχθηκαν εκείνοι καλάθι. Αυτή ήταν η ειδοποιός διαφορά των δύο ομάδων, με την Παρί να «διαχειρίζεται» 10 περισσότερες κατοχές στο παιχνίδι.



Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να κρατήσει ο «επτάστερος» είναι η παρουσία του Λεσόρ, ο οποίος πάλευε μόνος του ώρες-ώρες. Ο Γάλλος σέντερ πέτυχε νταμπλ-νταμπλ (19 πόντοι, 11 ριμπάουντ και 3 ασίστ επίσης), αλλά στο τέλος ξέμεινε από δυνάμεις, με συνέπεια να παρασυρθεί κι εκείνος. Επίσης, οι Μπράουν και Χουάντσο έδωσαν πράγματα και ίσως αδικήθηκαν λίγο από τον προπονητή τους στον τρόπο που τους χρησιμοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο.

Τώρα το θέμα για τον Παναθηναϊκό είναι να βρει τα ψυχικά αποθέματα για να βγάλει άμεση αντίδραση, αφού σε λιγότερο από 48 ώρες τον περιμένει -με άγριες διαθέσεις- η Ρεάλ στη Μαδρίτη. Επιβάλλεται να γυρίσουν τον διακόπτη οι «πράσινοι» και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Ποιότητα, προσωπικότητα και ταλέντο υπάρχουν άφθονα…

Υ. Γ. Για μια ακόμα φορά ο κόσμος του «τριφυλλιού» ήταν καταπληκτικός! Ίσως ο μοναδικός που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Υ. Γ. 2 Σε ένα απογοητευτικό βράδυ για την ομάδα και ο κόουτς Αταμάν είχε τη δική του κακή βραδιά, ειδικά στο κομμάτι της διαχείρισης του ρόστερ.

Υ. Γ. 3 Μπορεί να ήταν τραγικός ο Παναθηναϊκός AKTOR και να άξιζε την ήττα, αλλά η διαιτησία του αγώνα ήταν απαράδεκτη. Σε μια απίστευτη καταστρατήγηση των κανονισμών, έδωσαν τεχνική ποινή σε προπονητή χωρίς να σταματήσουν το παιχνίδι! Ή το φάουλ που χρέωσαν τον Χουάντσο στον Σορτς στο 73-68 ήταν απλά ανακάλυψη.

Υ. Γ. 4 Την ώρα που οι «πράσινοι» μείωσαν σε 73-68 και μπήκαν σε παιχνίδι, τα έκαναν όλα... λάθος κι έμειναν άποντοι για σχεδόν 5,5 λεπτά. Ακόμα κι έτσι όμως πήγαν να «κλέψουν» ένα ροζ φύλλο, παρότι απέδωσαν περίπου στο 20% των πραγματικών δυνατοτήτων τους.

Υ. Γ. 5 Καλοδουλεμένο και ποιοτικό σύνολο η Παρί, που μάλλον έπρεπε να έχει περισσότερες νίκες μετά από 3 αγωνιστικές. Θα κάνει πολλές «ζημιές» φέτος και όποιος την υποτιμήσει, αλλοίμονο του…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube