Ντέρμπι δυο όψεων και με μεγάλα «πρέπει» στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενεί τον Άρη στο πιο ενδιαφέρον ματς της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Σχεδόν έξι μήνες μετά τη συνάντησή τούς στον τελικό Κυπέλλου, «πράσινοι» και «κίτρινοι» τίθενται αντιμέτωποι για το πρωτάθλημα σε ένα ντέρμπι ειδικών συνθηκών με κεντρικό πρόσωπο τον Χουάνκαρ ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι «μετακόμισε» από την Αθήνα στη Θεσααλονίκη.

Από τη μια πλευρά ο Παναθηναϊκός, θέλει να βγάλει αντίδραση και να ξεπεράσει τη «βαριά» ήττα που γνώρισε μεσοβδόμαδα από την Τσέλσι στο ΟΑΚΑ με 4-1 για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Conference League. Ωστόσο, το «τριφύλλι» κατάφερε μια εβδομάδα πριν, να φύγει με σπουδαία νίκη από το Ηράκλειο επικρατώντας 1-0 του ΟΦΗ, αποτέλεσμα το οποίο βοήθησε στη μείωση της διαφοράς από την κορυφή.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είχε να αντιμετωπίσει και τη σημαντική απώλεια του Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος υπέστη θλάση. Ωστόσο ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, ανέβασε «στροφές» την καταλληλότερη στιγμή και τέθηκε στη διάθεση του Ουρουγουανού τεχνικού, μαζί με τον Χόρντουρ Μάγκνουσον ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.

Θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στους 12 βαθμούς με συγκομιδή τρεις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και δυο ήττες, όμως μια νίκη στο συγκεκριμένο ματς θα αναπτερώσει το ηθικό ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Ντραγκόφσκι, Λοντίγκιν, Λίλο, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Ουναΐ, Τετέ, Μπακασέτας, Ίνγκασον, Τσέριν, Μαντσίνι, Λημνιός, Μαξίμοβιτς, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Πελίστρι, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Αράο.



Στην αντίπερα όχθη ο πρωτοπόρος και εντυπωσιακός Άρης! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά την ήττα από τον ΟΦΗ τρέχει ένα εντυπωσιακό σερί τεσσάρων νικών, έχοντας μεταξύ άλλων επικρατήσει του Ολυμπιακού, αλλά και του ΠΑΟΚ, φτάνοντας στην 1η θέση!

Το σύνολο του Άκη Μάντζιου τα πηγαίνει περίφημα, τόσο στο επιθετικό, όσο και στο αμυντικό κομμάτι, έχοντας σκοράρει 12 τέρματα τη στιγμή που το «παθητικό» μετρά μόλις έξι. Στα πολύ θετικά είναι και η φετινή εξαιρετική παρουσία του Λορέν Μορόν.

Ο Ισπανός στράικερ έχει ήδη σκοράρει ήδη έξι τέρματα και βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας μαζί με τον συμπατριώτη του Χεφτέ Μπετανκόρ. Θυμίζουμε ότι ο 30χρονος φορ ανανέωσε και το συμβόλαιο του υπογράφοντας επέκταση συνεργασίας με τον Άρη ως το 2027.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Άρης ταξίδεψε πάνοπλος στην Αθήνα, αφού και ο Φαμπιάνο Λέισμαν, κρίθηκε ετοιμοπόλεμος.

Αναλυτικά η αποστολή του Άρη: Koυέστα, Σίντκλεφ, Μάγιο,Μοντόγια, Φρίντεκ, Χουάνκαρ, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Βέλεθ, Ροζ, Νταρίντα, Σιφουέντες, Ζουλ, Μόντσου, Πάρδο, Μ. Γκαρθία, Σίστο, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο, Ντιαντί, Κουάισον, Μορόν, Φετφατζίδης.



Οι πιθανές ενδεκάδες:
Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Nτραγκόφσκι - Βαγιαννίδης, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς - Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας - Πελίστρι, Τετέ, Τζούριτσιτς

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα - Μάγιο, Μπράμπετς, Βέλεθ, Φρίντεκ - Σιφουέντες, Μόντσου, Μ. Γκαρθία- Ντιαντί, Σουλεϊμάνοφ, Μορόν

Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ
Βοηθοί: Pόμπερτ Κέμπλερ, Κρίστιαν Ντιτς
4oς διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης
VAR: Γκούντερ, Ευαγγέλου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube