Το τέταρτο φιλικό του θα δώσει ο Παναθηναϊκός, αυτή τη φορά επί ελληνικού εδάφους.

Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν στη Λεωφόρο την ΑΕΚ Λάρνακας (21:00, COSMOTE SPORT 1, sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6), συνεχίζοντας την προετοιμασία τους ενόψει των ευρωπαϊκών προκριματικών.

Στις προηγούμενες φιλικές τους αναμετρήσεις, οι «πράσινοι» επικράτησαν 14-0 επί της Χάους Ιμ Ένσταλ, ήρθαν ισόπαλοι 0-0 με την Πάφο, και ηττήθηκαν 1-0 από την Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ.

Γενικότερα, ο Παναθηναϊκός δεν έχει δείξει στα πρώτα ματς επί Ντιέγκο Αλόνσο το καλύτερο δυνατό πρόσωπο, ωστόσο υπάρχουν ακόμη σημαντικές απουσίες, τόσο λόγω τραυματισμών όσο και λόγω των κενών στο ρόστερ που θα καλυφθούν με μεταγραφές.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ Λάρνακας είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο, το οποίο πέρυσι έχασε το πρωτάθλημα από τον ΑΠΟΕΛ στην ισοβαθμία. Στην προετοιμασία της, βέβαια, έχει υποστεί τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς, από την Ντεν Μπος, τον ΠΑΟΚ και τη Σερκλ Μπριζ.

Όσον αφορά τα απολύτως αγωνιστικά, στο φιλικό αναμένεται να κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τα πράσινα ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς. Ο διεθνής χαφ έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, και συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες για να αγωνιστεί, είτε κατά τη διάρκεια του ματς είτε ως βασικός. Το ίδιο ισχύει και για τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς, που επίσης ενσωματώθηκε και αναμένεται να παίξει κανονικά, ενώ το «παρών» θα δώσει και ο Τάσος Μπακασέτας μετά την απουσία του στα προηγούμενα φιλικά.

Εκτός βρίσκεται ο Φώτης Ιωαννίδης που κάνει αγώνα δρόμου για τα προκριματικά, αλλά και οι τρεις Σλοβένοι (Τσέριν, Σπόραρ, Βέρμπιτς) που δεν έχουν ακόμη ενσωματωθεί. Δεν βρίσκονται στην αποστολή, επίσης, οι Χόρντουρ Μάγκνουσον και Έρικ Πάλμερ Μπράουν, οι οποίοι ίσως επιστρέψουν στο επόμενο ματς προετοιμασίας, αλλά και ο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Υπενθυμίζουμε ότι το φιλικό αυτό θα είναι το προτελευταίο του Παναθηναϊκού πριν τα προκριματικά, αφού οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν και τη Μακάμπι Νετάνια στις 18 Ιουλίου (21:00).

Αναλυτικά η αποστολή του Παναθηναϊκού: Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Λίλο, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Φίκαϊ, Κώτσιρας, Κάτρης, Ρούμπεν, Ζέκα, Μπακασέτας, Μαντσίνι, Λημνιός, Μαξίμοβιτς, Αϊτόρ, Τζούριτσιτς, Βιλένα, Αράο, Νταμπίζας, Γερεμέγεφ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube