Αποστολή στη Χίο
Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Χωρίς προβλήματα ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους αργά το απόγευμα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, ενόψει του αυριανού (17:30) πρώτου ημιτελικού στη Χίο στα πλαίσια του 11ου F4 του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών «Astra Airlines».

Ο Ολυμπιακός είναι πλήρης, ενώ από την άλλη ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει στην διάθεση του την Μαρία Νομικού, η οποία έκανε αρθροσκόπηση στον μηνίσκο και θα απουσιάσει περίπου ένα μήνα. Μάλιστα η 23χρονη διαγώνια δεν αγωνίστηκε στο ματς του πρωταθλήματος στο κλειστό του Ρέντη και όπως φαίνεται θα την αντικαταστήσει η Ευαγγέλια Μερτέκη.

Μετά το τέλος των προπονήσεων οι αθλήτριες των δύο ομάδων δήλωσαν:

«Τακτική και πάθος»
Νικολέτα Κουτουξίδου (πασαδόρος Παναθηναϊκού): «Περιμένουμε να κάνουμε την καλύτερη εμφάνιση μας στη φετινή χρονιά και να περάσουμε στον τελικό. Βασικά στοιχεία που πρέπει να έχουμε είναι να κρατήσουμε την τακτική μας και να παίξουμε με πάθος. Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε στην τακτική. Η εμφάνιση στου Ρέντη απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν καλή, αλλά η προσέγγιση του αυριανού αγώνα είναι διαφορετική».

Ευαγγελία Μερτέκη (διαγώνια Παναθηναϊκού): «Πρέπει να παίξουμε με διάθεση και πιστεύω θα βγει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Χρειάζεται να μειώσουμε τα λάθη και να κυνηγάμε την κάθε μπάλα. Πρέπει να κρατήσουμε την σταθερότητα των τελευταίων αγώνων και να έχουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα».

«Είμαστε φαβορί, θέλουμε το 6ο συνεχόμενο»
Κατερίνα Γιώτα (κεντρική Ολυμπιακού): «Εύχομαι να διεξαχθεί ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, το οποίο θα ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα το παρακολουθήσει από το γήπεδο και την τηλεόραση. Δεν υπάρχει λόγος να μιλήσω για στόχους, είναι ξεκάθαροι, εδώ και πέντε χρόνια ο Ολυμπιακός κατακτά το τρόπαιο. Θέλουμε το 6ο συνεχόμενο. Θεωρητικά μπαίνουμε σαν φαβορί, αλλά ειδικά στο γυναικείο βόλεϊ γίνονται ανατροπές. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε εμείς καλά, χωρίς να κοιτάμε το σκορ. Η ομαδικότητα και η αντοχή στην πίεση θα είναι τα στοιχεία που θα μας οδηγήσουν στην πρόκριση».

Τζίνα Λαμπρούση (κεντρική Ολυμπιακού): «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι νοκ αουτ. Πρέπει να μπούμε με μεγάλη συγκέντρωση και θέληση για να πάρουμε το εισιτήριο για τον τελικό. Το κάθε ματς με τον Παναθηναϊκό είναι διαφορετικό. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα κεκτημένα, όπως κάνουμε κάθε χρονιά»

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube