· Μεγάλη η κουβέντα για το επιθετικό πρόβλημα του Ολυμπιακού.
· Βλέπετε, φέτος στο Καραϊσκάκη εμφανίστηκε ο χειρότερος (από πλευράς απόδοσης) ΠΑΟΚ που έχουμε δει εδώ και χρόνια σε αυτό το γήπεδο και όμως κέρδισε 1-0! Όπως εμφανίστηκε κι ένας από τους χειρότερους (από πλευράς απόδοσης) Παναθηναϊκούς που έχουμε δει εδώ και χρόνια σε αυτό το γήπεδο και όμως έχασε τη νίκη (1-1) μόλις στο 95’! Ο δε Ολυμπιακός πήγε στο ΟΑΚΑ και βρήκε την ΑΕΚ χωρίς Μάνταλο, Πόνσε και δεν την κέρδισε (1-1)…
· Απλά ας προσέξουμε κάτι, για να γίνει κατανοητό το πρόβλημα:
· Ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη έχει δώσει οκτώ παιχνίδια κι έχει βάλει 19 γκολ. Ο μέσος όρος είναι λίγο κάτω από 2,5 γκολ ανά ματς!
· Ο ίδιος Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα έχει δώσει 10 παιχνίδια κι έχει βάλει 13 γκολ!!! Ο μέσος όρος είναι ακριβώς 1,3 γκολ ανά ματς!!!
· Κοινώς, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς βάζει σχεδόν τα διπλάσια γκολ στο Γιουρόπα Λιγκ, σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα! Και μην μπει κανείς στο τριπάκι ότι έξω παίζει με τη Λουκέρνη και την Ντουντελάνζ. Πρώτον, γιατί παίζει και με την Μπέρνλι και με τη Μίλαν και με την Μπέτις. Και δεύτερον, γιατί και στην ελληνική Λίγκα παίζει και με τον Απόλλωνα, τον ΟΦΗ, τον Λεβαδειακό και τον ΠΑΣ…
· Από πού προκύπτει η τόσο τεράστια διαφορά της παραγωγικότητας του Ολυμπιακού στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, σε σχέση με τα ελληνικά;
· Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, μπορεί κάποιος να επισημάνει ότι στους ευρωπαϊκούς αγώνες ο Ολυμπιακός βρίσκει περισσότερους χώρους κι αυτό πάντοτε ευνοεί το γκολ. Ειδικά δε όταν, αντιθέτως, μιλάμε για το ελληνικό πρωτάθλημα, όπου το ταμπούρι ζει και βασιλεύει.
· Μήπως, όμως, ακόμη κι έτσι κάτι δεν έχει γίνει καλά στον Ολυμπιακό;
· Μήπως ο προπονητής δεν έχει χτίσει από το καλοκαίρι την ομάδα έτσι ώστε να μπορεί να βρει τους αυτοματισμούς για να σπάει μαζικές άμυνες;...
· Μήπως το ρόστερ δεν έχει και τους κατάλληλους παίκτες να το κάνουν;...
· Μήπως κι οι παίκτες βάζουν πιο πολύ τα δυνατά τους στην Ευρώπη, εκεί όπου η μόστρα είναι πιο μεγάλη;...
· Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, με αντιπάλους όχι μόνο θεωρητικά, αλλά και πρακτικά, λιγότερο δυνατούς, έχει μετά τις 10 πρώτες αγωνιστικές έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες, ενώ στην Ευρώπη με αντιπάλους κι από Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία έχει σε οκτώ παιχνίδια καλύτερα αποτελέσματα (πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα)!
· Και πραγματικά δεν ξέρω πόσο λογική μπορεί να έχει όλο αυτό το πράγμα…