Μπροστά σε ένα απόκοσμο σκηνικό, τον «βαμμένο στα κόκκινα« από την ηλιακή καταιγίδα,ουρανό, που έπληξε την περασμένη Τρίτη τη Γη βρέθηκαν οι κάτοικοι της Βορείου Ελλάδας με ορισμένους απ’ αυτούς να καταγράφουν σε βίντεο και κάμερες το σπάνιο αυτό φαινόμενο.



Πιο προνομιακή θέα είχαν όσοι βρέθηκαν στο όρος Πάικο, δίπλα στην Γουμένισσα, γεγονός που δείχνουν με τις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης, ερασιτέχνης αστροφωτογράφος, ήταν από τους τυχερούς καθώς είχε την τύχη να απαθανατίσει την ηλιακή καταιγίδα στα καλύτερά της.

Το Σέλας, ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο εξαιτίας της ισχυρής γεωμαγνητική καταιγίδας, φώτισε τον ελληνικό ορίζοντα. Το κόκκινο χρώμα του ουρανού οφείλεται σε συγκρούσεις σωματιδίων μικρότερης ενέργειας με άτομα οξυγόνου σε μεγάλα υψόμετρα ύστερα από έντονη ηλιακή δραστηριότητα που προκαλεί μία τεράστια εκτόξευση ηλιακού πλάσματος από την επιφάνεια του Ηλίου με κατεύθυνση προς τη Γη.

Οι φωτογραφίες είναι από το όρος Πάικο, τον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, τα Μουδανιά Χαλκιδικής, το Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, την Λιβαδειά, την Εύβοια, την Κρήτη, την Λέσβο, την Κέρκυρα και την Πεντέλη Αττικής!

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Εκπτώσεις και άλλα κίνητρα για τους φορολογούμενος σχεδιάζει το υπ. Οικονομικών, για να αρχίζουν να πληρώνουν τους φόρου

Νεκρός ο ηγέτης της Ισλαμικής Τζιχάντ - Οι IDF κατέρριψαν drone στο Ασκελόν

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 11 Οκτωβρίου

Συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και σήμερα Παρασκευή, σε ποιες περιοχές θα βρέξει - Έως 32 βαθμούς η θερμοκρασία

Ελευσίνα: «Στα πράσα» πιάστηκε 43χρονος που έκανε πλιάτσικο στις σιδηροδρομικές γραμμές

Τυφώνας Milton: Καταστροφικό πέρασμα με τουλάχιστον 10 νεκρούς και εκατομμύρια πληγέντες

Πέθανε σε ηλικία 96 ετών η χήρα του Ρόμπερτ Κένεντι, Έθελ

Τυφώνας «Μίλτον»: Τέσσερις νεκροί, πολλά κατεστραμμένα σπίτια στη Φλόριντα

Με μισθό 609 ευρώ οι σπουδαστές στις ανώτατες στρατιωτικές σχολές - Επιπλέον κίνητρα ανακοίνωσαν Δένδιας - Πιερρακάκης

Τυφώνας «Μίλτον»: Καταστράφηκε ολοσχερώς η οροφή σταδίου στην Τάμπα Μπέι