«Αντίο» στα παρκέ είπε ο θρυλικός Αμερικανός του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Ομάρ Κουκ, ξεσπώντας, μάλιστα, σε κλάματα on camera, καθώς ανακοίνωνε την απόφασή του στα 40 του χρόνια!

Ο Κουκ έπαιξε για πρώτη φορά μπάσκετ στην Ευρώπη με τη βελγική Μονς το 2005-06, και ακολούθησαν έκτοτε σχεδόν 600 αγώνες σε εθνικά πρωταθλήματα και 190 στα ευρωπαϊκά Κύπελλα!

Ο 40χρονος πόιντ γκαρντ αγωνίστηκε μεταξύ άλλων στον Ερυθρό Αστέρα, τη Μάλαγα, τη Βαλένθια, την Αρμάνι Μιλάνο, την Μπασκόνια, την Γκραν Κανάρια, την Μπούργος με την οποία κατέκτησε το BCL το 2020 και εσχάτως τη Σαραγόσα, η οποία κατάφερε να μείνει στη Liga Endesa.

Το 2008, θυμίζουμε, απέκτησε διαβατήριο Μαυροβουνίου και αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα της χώρας, ενώ «έγραψε» και 22 συμμετοχές στο ΝΒΑ τη διετία 2003-05 με τους Μπλέιζερς και τους Ράπτορς πριν μετακομίσει στην Ευρώπη.

Μετά την εκτός έδρας νίκη της Σαραγόσα στη Μούρθια, ο Κουκ ανακοίνωσε δακρυσμένος την απόσυρσή του από την ενεργό δράση: «Ήταν το τελευταίο παιχνίδι μου. Θα αποσυρθώ. Έπαιξα μπάσκετ για σχεδόν 20 χρόνια, μια μεγάλη καριέρα».

Δείτε το βίντεο:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube