• Την απόλυτη ισορροπία πλησιάζουν τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στα ντέρμπι με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο! Σε συνολικά οκτώ παιχνίδια με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ οι «ερυθρόλευκοι» με τον Βάσκο στον πάγκο έχουν τρεις νίκες, τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες.

Μπορούμε να προσέξουμε ότι και οι δύο ισοπαλίες είναι με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας (2-2 στη Λεωφόρο και 0-0 στο ΟΑΚΑ), αλλά και ότι κόντρα στους «πράσινους» οι «κόκκινοι» δεν έχουν νίκη, καθώς το τρίτο μεταξύ τους παιχνίδι το είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός και δη με 3-1 μέσα στο Καραϊσκάκη. Αντίθετα, έχουν δύο νίκες επί του ΠΑΟΚ (4-1 στην Τούμπα και 2-1 στο Καραϊσκάκη) και μία νίκη επί της ΑΕΚ (2-0 στο Καραϊσκάκη). Συν τις ήττες 0-2 στην Τούμπα και 0-1 στη Φιλαδέλφεια.

• Ποια άλλη παρατήρηση μπορεί να γίνει; Στον Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ δεν «κάθεται» με τίποτα ντέρμπι στο 90ό λεπτό! Τι εννοώ…

• Τον περασμένο Μάρτιο οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις τους σε ντέρμπι κατά την περασμένη σεζόν, έχασαν ένα κάρο ευκαιρίες και όμως, έχασαν, τελικά, από την ΑΕΚ από ένα γκολ του Ελίασον, που βρέθηκε φάτσα με τον Τζολάκη και σκόραρε στο 90ό λεπτό…



• Προχθές, στο ΟΑΚΑ ήταν ένας δικός τους παίκτης, ο Μασούρας που με τη σειρά του βρέθηκε φάτσα με τον γκολκίπερ Λοντίγκιν στο 90ό λεπτό, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει, καθώς νικήθηκε στο τετ α τετ…

• Παρεμπιπτόντως: Στη συγκεκριμένη φάση, ο μεν Μασούρας έκανε εκπληκτική κίνηση, μπαίνοντας σφήνα ανάμεσα στα στόπερ του Παναθηναϊκού, δείχνοντας, μάλιστα, με το χέρι του πού ήθελε την πάσα από τον συμπαίκτη του, ο δε Κωστούλας έβγαλε εξαιρετικά την πάσα, με τρόπο που παραπέμπει σε μεγάλη πάστα επιθετικού.

• Και με την όλη φάση να ξεκινάει από τη μόλις δεύτερη (!) κεφαλιά που κέρδισε ο Ελ Κααμπί σε φάση επιθετικής ανάπτυξης του Ολυμπιακού στο προχθεσινό μεγάλο παιχνίδι -με την πρώτη να ήταν μία λάθος πάσα σε αντίπαλο. Για να αποδειχθεί για μία ακόμη φορά πόσο σημαντικό είναι να μάχεσαι και να κερδίζεις μάχες. Σε αυτό το ντέρμπι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν φανερά επηρεασμένος από την υπερπροσπάθεια με την Μπράγκα και τις μάχες τις έχανε, δεν τις κέρδισε. Αλλά από τη μία κεφαλιά που πήρε, θα μπορούσε να έπαιρνε μία τεράστια νίκη ο Ολυμπιακός.

• Δείτε, όμως, λίγο τη φωτογραφία.



• Ο Κωστούλας έχει και δεύτερη επιλογή στη φάση! Τον Ελ Κααμπί δεξιά του, με τον Μαροκινό επίσης να του ζητάει μπάλα με το χέρι! Μπορεί, μάλιστα, κάποιος να υποθέσει ότι αν η μπάλα πήγαινε στον Ελ Κααμπί, οι πιθανότητες θα ήταν μεγαλύτερες για να κάνει γκολ ο Ολυμπιακός, καθότι μιλάμε για τον μακράν πρώτο σκόρερ της ομάδας, ενώ ο Μασούρας εδώ και πάρα πολλούς μήνες είναι μακριά από το γκολ (ένα γκολ στο οκτάμηνο).

• Από την άλλη, ο Ελ Κααμπί ήταν αυτός που στο ΟΑΚΑ έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Και αν στην πρώτη, στο λάθος του Λοντίγκιν, δεν μπορείς να τον ψέξεις, αφού βγήκε αρκετά καλά λίγο πλάγια και πλάσαρε με τον Ίνγκασον να διώχνει προ της γραμμής της εστίας του Παναθηναϊκού την μπάλα, στη δεύτερη περίπτωση, στην σέντρα ακριβείας του Ζέλσον, σίγουρα θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο, από την κεφαλιά στα χέρια του αντίπαλου τερματοφύλακα. Εδώ ο Ελ Κααμπί το έκανε όπως ο Μασούρας στο 90'! Η κίνησή του στον χώρο ήταν εκπληκτική, αλλά το τελείωμά του απογοητευτικό.



• Και υπάρχουν και άλλες δύο στιγμές μέσα στο παιχνίδι, τις οποίες θα μπορούσε να αξιοποιήσει καλύτερα ο Ελ Κααμπί. Μία στο α' ημίχρονο, όταν έκανε ένα γύρισμα σε καλή θέση αλλά υπό πίεση, μετά από ένα κόρνερ, και κόπηκε. Και μία στο β' ημίχρονο, όταν του πέρασε μία πολύ καλή σέντρα ο Κοστίνια και ο Μαροκινός ευρισκόμενος στο πρώτο δοκάρι χρειάζονταν μόνο να απλώσει το πόδι του και να βρει την μπάλα για να πάει αυτή στα δίκτυα, κάτι που, όμως, ποτέ δεν έγινε, ίσως γιατί πάλι ήταν υπό πίεση. Δεν βάζω στον… λογαριασμό την άλλη προσπάθεια τελικής του, το πολύ άστοχο ψαλιδάκι, γιατί νομίζω ότι δεν έχει νόημα αυτό που επιχειρεί τόσο υπερβολικά να κάνει, για κάτι που πιάνει μία φορά τα δύο χρόνια -και λίγα λέω…

• Τέλος πάντων, θα είχε ενδιαφέρον, πραγματικά να βλέπαμε πώς θα τελείωνε τη φάση ο Ελ Κααμπί, εάν η πάσα πήγαινε σε αυτόν! Αν και, ρεαλιστικά, ο Κωστούλας έκανε τη σωστή επιλογή, καθώς ο Μασούρας ήταν μπροστά του και σε πολύ καλή θέση.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η διαχρονική κυριαρχία του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό και οι «άλλες» στροφές των Ελ Κααμπί και Ρόντινεϊ

Ο Ολυμπιακός, το ντέρμπι και οι Μεντιλίμπαρ, Ζέλσον, Ολιβέιρα και Τσικίνιο!

Πώς και γιατί ο καταιγιστικός Ολυμπιακός -ειδικά- των πρώτων 25 λεπτών, αδίκησε τον εαυτό του!

Ολυμπιακός: Τελικά και ο Καρβαλιάλ έγινε Βίτορ Περέιρα!

Ολυμπιακός: Είναι μεγάλη δουλειά στο αποψινό παιχνίδι να…

Μπράγκα: Υπέρ της 6 πέναλτι και 4 αποβολές σε 7 ματς στην Ευρώπη το 2024 η αντίπαλος του Ολυμπιακού!...

Οι «λεπτομέρειες» από Ολιβέιρα και Ρέτσο και η συνέπεια του αρχηγού του Ολυμπιακού

Τέσσερις νίκες ο Ολυμπιακός, όλες με τον ίδιο τρόπο! Και ένα… καρμπόν με το 2022!

Χρυσή ευκαιρία ο Ολυμπιακός, ας μην την πετάξει πάλι στα σκουπίδια. Κι ας βρει «λίπος» για τη συνέχεια

Ο Ολυμπιακός πρέπει να το «δουλέψει» πολύ γιατί γίνεται και ξαναγίνεται το ίδιο πράγμα…