• Είχα γράψει τις προάλλες μία παρατήρηση για τον Ορτέγκα και τον… Μπάμπα, ότι δηλαδή και οι δύο αυτοί αριστεροί μπακ κάνουν πολύ συχνά την κίνηση όταν φεύγουν σαν εξτρέμ να μην επιλέγουν σέντρα, αλλά να σπάνε την μπάλα προς τα πίσω -και ότι ενώ πάντα υπάρχει παίκτης του ΠΑΟΚ να έρθει από πίσω για να εκμεταλλευθεί το γύρισμα του Μπάμπα, δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ παίκτης του Ολυμπιακού να εκμεταλλευθεί το γύρισμα του Ορτέγκα.

• Το ίδιο ακριβώς πράγμα συνέβη και το Σάββατο. Στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στον Βόλο ο Μπάμπα γύρισε την μπάλα προς τα πίσω, την τσίμπησε ο Ζίβκοβιτς κερδίζοντας το πέναλτι, ενώ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Χαριλάου όταν ο Ορτέγκα έκανε ακριβώς την ίδια κίνηση, ουδείς συμπαίκτης του ακολουθούσε τη φάση. Λεπτομέρεια είναι, αλλά λεπτομέρεια που δείχνει πράγματα…

• Παρεμπιπτόντως, είναι πραγματικά ανεξήγητο αυτό που συμβαίνει με τον Ορτέγκα, αναφορικά με τον νωχελικό τρόπο με τον οποίο μπαίνει στα παιχνίδια. Και με τον Άρη πάλι το ίδιο πράγμα -στα πρώτα λεπτά έγινε εύκολη λεία για τον αντίπαλο δεξιό εξτρέμ, που δημιούργησε έτσι το πρώτο γκολ. Αλλά και λίγο αργότερα ξαναέχασε τον παίκτη του. Η ίδια ιστορία ενάμισι χρόνο τώρα, με τον Αργεντίνο να «μπαίνει» στο παιχνίδι μετά τα πρώτα 30 λεπτά! Με τη διαφορά ότι έως τότε ο Ολυμπιακός μπορεί να υποφέρει από την πλευρά του, να μένει πίσω στο σκορ και να αποκτάει σαφές πλεονέκτημα η αντίπαλη ομάδα, όπως συνέβη και αυτή τη φορά.



• Βελτιώθηκε στη συνέχεια, στο αμυντικό κομμάτι ο Ορτέγκα, είχε μάλιστα και μία σωτήρια επέμβαση, όμως το κακό είχε ήδη γίνει, όπως είχε γίνει και σε άλλα παιχνίδια, και τότε από την αδυναμία του να κάνει μία καλή άμυνα, καθώς πάντα στα πρώτα λεπτά δεν είναι αυτός που πρέπει να είναι. Και αυτό είναι πρόβλημα για την ομάδα. Επιπλέον, τον βλέπουμε εσχάτως να περιορίζει τις επιθέσεις του. Δεν βγαίνει μπροστά, όπως έβγαινε, με αποκορύφωμα τον αγώνα με τον Άρη, όπου η στατιστική κατέγραψε μόλις δύο σέντρες του, και αυτές κακές.

• Ήταν μία, ας τη χαρακτηρίσω έτσι, «ανώνυμη» παρουσία αυτή του Ορτέγκα στο τελευταίο παιχνίδι και ένας από τους λόγους, που ο Ολυμπιακός, αρχικά, έφαγε φάσεις, αλλά και δεν ήταν απειλητικός όσο θα έπρεπε να είναι. Πλέον ο Αργεντίνος είναι πάνω από έναν χρόνο στην ομάδα και θα πρέπει να γίνεται καλύτερος και όχι να μένει στάσιμος ή ενίοτε να εμφανίζεται και σε πιο κάτω επίπεδο.

• Μπορεί να μην παίζει σε κομβική θέση, αλλά είναι ο απολύτως βασικός αριστερός μπακ, ένας παίκτης τον οποίο ο προπονητής δεν έχει κάνει ποτέ αλλαγή ούτε λεπτό. Του δείχνει πλήρη εμπιστοσύνη, απέρριψε την παραμονή του Ομάρ Ρίτσαρντς και σίγουρα περιμένει από τον Ορτέγκα πολύ περισσότερα πράγματα.

• Κατά τα άλλα…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube