Μετά από τρία χρόνια στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Νίκολα Μιλουτίνοφ θα φοράει και πάλι τα ερυθρόλευκα. Ο Σέρβος σέντερ ήρθε σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό για να συνεχίσει την καριέρα του σε αυτόν μετά τη θητεία του στη ρωσική ομάδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Ολυμπιακός σε διαπραγματεύσεις που είχε μαζί του φέρεται να ήρθε σε οριστική συμφωνία με τον παίκτη, ο οποίος αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο για τα επόμενα δύο χρόνια με συνολικές απολαβές που θα αγγίζουν τα τρία εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή, 2,8 εκατομμύρια.

Ο Σέρβος θα είναι η πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν και αυτός μαζί με τον Μουσταφά Φαλ που θα αποτελέσουν το δίδυμο των ψηλών.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση για τον οργανισμό του Ολυμπιακού, καθώς, ήρθε σε ηλικία μόλις 21 ετών στην Ελλάδα και κατάφερε να εξελιχθεί σε έναν εκ των καλύτερων σέντερ στην Ευρωλίγκα. Στην πρώτη του σεζόν με τα «ερυθρόλευκα» κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας όταν η ομάδα του Γιώργου Σφαιρόπουλου είχε νικήσει με 3-1 τον Παναθηναϊκό στους τελικούς της Basket League.

Ο «Μίλου», όπως αγαπήθηκε από τον κόσμο των Πειραιωτών, βελτίωσε αισθητά την αγωνιστική του παρουσία τη δεύτερη χρονιά και βρέθηκε με τον Ολυμπιακό στο Final-Four της Ευρωλίγκας, όπου είχε πολύ μεστή παρουσία, ιδιαίτερα, στον τελικό με τη Φενέρμπαχτσε. Ο Σέρβος μέτρησε 10 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ, μια ασίστ και ένα κλέψιμο σε 14’ λεπτά συμμετοχής, ωστόσο, δεν μπόρεσε να οδηγήσει στη νίκη τον Ολυμπιακό που ηττήθηκε με 80-64 από την τουρκική ομάδα. Μάλιστα, τη σεζόν 2016/17 ο Μιλουτίνοφ αναδείχθηκε και ο πιο βελτιωμένος παίκτης της Basket League.



Ο Σέρβος σέντερ ανέβηκε τα επόμενα χρόνια στην ιεραρχία των σέντερ του Ολυμπιακού και την αγωνιστική περίοδο 2018-19 μπήκε στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος, ενώ στην Ευρωλίγκα μέτρησε 11.7 πόντους και 7.9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Στην τελευταία του χρονιά στην Ελλάδα, με τους Πειραιώτες να μετέχουν μονάχα στην Ευρωλίγκα είχε 10.3 πόντους και 8.2 ριμπάουντ σε 25 λεπτά μέσο όρο μέχρι να διακοπεί η σεζόν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Μιλουτίνοφ είχε σπάσει όλα τα κοντέρ στη διοργάνωση όντας ο πρώτος πρώτος ριμπάουντερ και πέμπτος σε αξιολόγηση παίκτης. Στις 12 Αυγούστου του 2020 ανακοινώθηκε από την Ευρωλίγκα ότι αποτελεί μέλος της κορυφαίας δεκάδας του Ολυμπιακού στη δεκαετία 2010-2020, όντας έκτος σε ψήφους του κοινού με ποσοστό 72.85%.

Ο Σέρβος μέτρησε με τους «ερυθρόλεκους» 135 συμμετοχές με 1.053 πόντους και 750 ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα και κατέκτησε την Basket League τη σεζόν 2015/16.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το σχόλιο Νίκου Ζέρβα και Γιώργου Πετρίδη μετά την κατάκτηση του Super Cup από τον Ολυμπιακό!

Αγγελόπουλοι: «Οι τίτλοι στην Ελλάδα είναι 8-1 απ' όταν γυρίσαμε - Κέρδος του αγώνα ο Πετρούσεφ»

Βεζένκοφ: «Τίποτα δεν κρίνεται τον Σεπτέμβρη - Γιατί όχι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στον τελικό της Ευρωλίγκας;»

Ολυμπιακός: MVP του τελικό στο Super Cup ο «καυτός», Σάσα Βεζένκοφ!

Αταμάν: «Χάσαμε τον τίτλο, αλλά θυμηθείτε τι έγινε πέρυσι - Έπρεπε να μετρήσει το καλάθι του Λεσόρ»

Μπαρτζώκας: «Δεν υποτιμάμε κανέναν τίτλο, όλοι είναι σημαντικοί - Ο Παναθηναϊκός είναι πάρα πολύ δυνατός»

Ο «καυτός» Βεζένκοφ έκρινε το ντέρμπι: Τα highlights από τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού

Η χρυσή Βίβλος του Super Cup: Τρίτη σερί κατάκτηση για τον Ολυμπιακό

Μικρή ένταση με οπαδούς του Ολυμπιακού και τον πάγκο του Παναθηναϊκού - Έξαλλος ο Λεσόρ!

Έβαψε «ερυθρόλευκη» την πρώτη κούπα της χρονιάς με υπογραφή Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός!