Αγχώθηκε πολύ, αλλά επιβλήθηκε της Πρίμορατς στη διαδικασία των πέναλτι ο Ολυμπιακός!

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι τους για τη φετινή σεζόν και για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξένησαν την ομάδα από το Μαυροβούνιο και τελικά κατάφεραν να πάρουν τη νίκη 8-7 στα πέναλτι, μετά το ισόπαλο 12-12 της κανονικής διάρκειας.

Έτσι, ο Ολυμπιακός, ο οποίος αγωνίστηκε χωρίς τον τιμωρημένο από την περσινή σεζόν, Ζάλανκι, πήρε δύο βαθμούς, ενώ για την επόμενη αγωνιστική θα ταξιδέψει στην Ισπανία για να τεθεί αντιμέτωπος με τη Σαμπαντέλ (16/10).

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην βρίσκουν σκορ στις πρώτες τους επιθέσεις, μέχρι η Πρίμορατς να πάρει το προβάδισμα με γκολ στον παίκτη παραπάνω. Ο Γενηδουνιάς ισοφάρισε από δύσκολη γωνία και ο Ολυμπιακός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με εύστοχο σουτ του Φουντουλη από τα 6 μέτρα. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν ξανά στον παραπάνω για το 2-2 και πήραν εκ νέου το προβάδισμα με γκολ του Μίρσιτς, ενώ έκλεισαν το πρώτο οκτάλεπτο όντας μπροστά με 4-3.



Με πέναλτι του Γενηδουνιά και γκολ του Πούρου, οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν μπροστά με 5-4, ενώ στη συνέχεια η Πρίμορατς βρήκε τρία αναπάντητα γκολ, περνώντας για πρώτη φορά στο +2 (5-7). Ωστόσο, οι Πειραιώτες αντέδρασαν άμεσα, με τον Γενηδουνιά να σκοράρει το τρίτο προσωπικό του γκολ, με τον Φουντούλη να σκοράρει με πέναλτι και με τον Δήμου να βρίσκει δίχτυα στον παραπάνω, παίρνοντας προβάδισμα με 8-7, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.



Οι δύο ομάδες είχαν συνεχόμενες άστοχες επιθέσεις στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, με τον Ολυμπιακό να έχει βελτιώσει κατακόρυφα την άμυνά του, κάνοντας το υπέρ του 9-7 με γκολ του Παπαναστασίου. Ο Στανόγεβιτς μείωσε για τους Μαυροβούνιους, αλλά ο Παπαναστασίου σκόραρε ξανά για το 10-8, πριν οι Στανόγεβιτς, Τσέτκοβιτς, Μάτκοβιτς και Βίτκο, φτιάξουν σερί 4-0 για τους φιλοξενούμενους, βάζοντάς τους μπροστά με 12-11 και με 4:35 να απομένουν για το φινάλε. Τελικά, ο Δήμου ισοφάρισε σε 12-12, το οποίο παρέμεινε μέχρι τέλους αφού ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σκοράρει στις τελευταίες επιθέσεις του, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στη διαδικασία των πέναλτι.





Εκεί, οι δύο ομάδες ήταν εύστοχες μέχρι το 5-5, με την εκτέλεση του Γενηδουνιά να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και με τον Τζωρτζάτο να αποκρούει την προσπάθεια του Σουσιασβίλι, κρατώντας τον Ολυμπιακό ζωντανό! Στη συνέχεια, Δήμου, Φουντούλης και Κάκκαρης ευστόχησαν, με τον Ζερδεβά να αποκρούει την εκτέλεση του Στανόγεβιτς, δίνοντας τη νίκη στους γηπεδούχους!



Τα οκτάλεπτα: 3-4, 8-7, 10-9, 12-12, 20-19 στα πέναλτι

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube