Πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» για τη φετινή σεζόν στη Ρόδο!

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται με φόντο τον πρώτο τίτλο της σεζόν και θέλοντας να ξεκινήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις επίσημες υποχρεώσεις τους!

Στη δεύτερη και τελευταία μέρα του Stoiximan Super Cup, «ερυθρόλευκοι» και «πράσινοι» θα τεθούν αντιμέτωποι όντας αμφότεροι ανέτοιμοι και πιθανότατα πολύ διαφορετικοί σε σύγκριση με το πώς θα παρουσιαστούν στην πορεία της σεζόν.

Από τη μία ο Παναθηναϊκός, ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο του Άρη στα χθεσινά ημιτελικά, αφού δυσκολεύτηκε ουσιαστικά μόνο στην πρώτη περίοδο, επικρατώντας τελικά με 81-68, έχοντας για κορυφαίους τους Γιουρτσεβέν (8π, 11 ριμπ), Ναν (16π, 3 ριμπ, 2 ας) και διψήφιο τον Καλαϊτζάκη (11π).



Ο Εργκίν Αταμάν δεν θα έχει σίγουρα στη διάθεσή του τον Τσεντί Οσμάν, ο οποίος δεν έχει δηλωθεί, ενώ μένει να δούμε αν θα επιλέξει να αφήσει ξανά εκτός ως έβδομο ξένο τον Λορέντζο Μπράουν, ο οποίος δεν αγωνίστηκε με τον Άρη λόγω της φλεγμονής που τον ταλαιπωρεί.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ περισσότερο κόντρα στο Περιστέρι, καταφέρνοντας τελικά να πάρει την οριακή νίκη-πρόκριση με 79-74. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα τα βρήκε σκούρα καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα κόντρα σε έναν αντίπαλο που κέρδισε τις εντυπώσεις και έδωσε υποσχέσεις για το μέλλον, προβληματίζοντας με την απόδοσή του αλλά κάνοντας τελικά τη δουλειά, με κορυφαίους Βεζένκοφ (20π, 6/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα) και Πετρούσεφ (18π., 9 ριμπ.).



Δεδομένα πάρα πολύ σημαντικές οι απουσίες των Μιλουτίνοφ και Φαλ, οι οποίοι συνεχίζουν την αποθεραπεία τους, ενώ το ίδιο θα ισχύει για καιρό ακόμα για τον Έβανς. Ο ΜακΚίσικ ήταν εκείνος που κόπηκε από τον Μπαρτζώκα για το παιχνίδι με το Περιστέρι ως ο έβδομος ξένος, έχοντας επιστρέψει στις προπονήσεις πρόσφατα από τον τραυματισμό του.

Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες και στον περσινό τελικό του Super Cup, στο ίδιο γήπεδο και με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με το ευρύ 75-51 και να κατακτά το τρόπαιο. Συνολικά την περσινή σεζόν παρακολουθήσαμε 12 (!) ντέρμπι «αιωνίων», με τον καθένα να πανηγυρίζει από 6 φορές. Ο Ολυμπιακός πήρε και τον δεύτερο τίτλο της σεζόν, το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά ο Παναθηναϊκό χαμογέλασε τελευταίος, ως πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube