Δεν ήταν ψέμα! Σαν σήμερα (18/09) το 2002, ο Ολυμπιακός σκόρπιζε τη φιναλίστ του Champions League της περασμένης σεζόν, Μπάγερ Λεβερκούζεν, με σκορ 6-2, με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς να λάμπει σε μία θρυλική βραδιά στη Ριζούπολη, που έμοιαζε με… ηφαίστειο, κάθε φορά, που τινάζονταν τα δίχτυα του δύσμοιρου Τζούριτς!

Και όμως, πέρασαν 22 ολόκληρα χρόνια από εκείνο το αξέχαστο βράδυ, όταν οι «ερυθρόλευκοι» έγραψαν μία από τις πιο ένδοξες σελίδες, όχι μόνο στη δική τους ευρωπαϊκή ιστορία, αλλά και σε εκείνη ολόκληρου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το σύνολο του Τάκη Λεμονή, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης για τη σεζόν 2002-03, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τους Γερμανούς, μία από τις καλύτερες ομάδες εκείνη την περίοδο στην Ευρώπη.

Το εκπληκτικό είναι πως η Λεβερκούζεν προηγήθηκε στο 22' με τον Σνάιντερ, όμως η ισοφάριση ήρθε γρήγορα, μόλις 5 λεπτά αργότερα, με αυτογκόλ του Κλάινε και από εκεί και πέρα ακολούθησε ένας ανεπανάληπτος θρίαμβος.



Στο 38' ο Ολυμπιακός έφερε τούμπα το ματς, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο και ένα λεπτό πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς έγραφε το 3-1 για την ομάδα του Πειραιά με προβολή, έπειτα από τρομερή ενέργεια και ασίστ του Χρήστου Πατσατζόγλου.

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο εμβληματικός αρχηγός του Ολυμπιακού ξαναχτύπησε δις, γράφοντας με πέναλτι το 4-1 και με μια ατομική ενέργεια το 5-1, στο 63' και το 73' αντίστοιχα, στη μεγαλύτερη βραδιά της καριέρας του!



Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν προσωρινά στα τρία γκολ με τον Σνάιντερ από το σημείο του πέναλτι στο 78', αλλά 3 λεπτά πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού ο Παρ Ζέτερμπεργκ έβαλε το κεράσακι στην τούρτα με ένα αριστοτεχνικό φάουλ, για το τελικό 6-2, που τρέλανε την Ευρώπη!

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Γιαννακόπουλος (83' Οφορίκουε), Καρεμπέ, Ζιοβάνι (86' Αλεξανδρής), Τζόρτζεβιτς (90' Ντρασένα), Ζε Ελίας, Άντζας, Ζέτερμπεργκ, Ανατολάκης.

Λεβερκούζεν: Τζούριτς, Λούσιο, Ζίφκοβιτς, Σίμακ, Μπαστούρκ, Μπάλιτς (71' Ογίγκβε), Βράνιες, Σνάιντερ (51' Μπρντάριτς), Νόιβιλ, Ράμελοφ, Κλάινε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube