Άνοιξε ο… δρόμος για το νέο γήπεδο των Κλίπερς!

Τη Δευτέρα (4/5) ολοκληρώθηκε και τυπικά η αγορά του «Forum» από τον ιδιοκτήτη της ομάδας του Λος Άντζελες, Στιβ Μπάλμερ, με το συγκεκριμένο γήπεδο να ήταν ιστορική έδρα των συμπολιτών Λέικερς, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν από το 1967 μέχρι το 1999 και τη μετακόμισή τους στο «Στέιπλς Σέντερ».

Σύμφωνα με τους «La Times», το deal κόστισε 400 εκατ. δολάρια στον δισεκατομμυριούχο ισχυρό άνδρα των Κλίπερς, ο οποίος για να το αποκτήσει έδωσε μεγάλο… αγώνα! Ο λόγος είναι πως το «Forum» ανήκε μέχρι πρότινος στην Madison Square Garden Co., που είναι εταιρία συμφερόντων του ιδιοκτήτη των Νικς, Τζέιμς Ντόλαν, ο οποίος προσπάθησε τρεις φορές δικαστικά να μπλοκάρει την εξαγορά του.

Αφού, λοιπόν, ξεπεράστηκε αυτό το σημαντικό εμπόδιο ο Μπάλμερ μπορεί ελεύθερα πλέον να βάλει μπροστά το μεγαλόπνοο σχέδιό του, που είναι φυσικά η κατασκευή του νέου γηπέδου των Κλίπερς. Το κόστος του πρότζεκτ εκτιμάται στο 1 δις δολάρια, ελπίζοντας πως τα έργα για την ανέγερση του νέου γηπέδου των 18.000 θέσεων θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2021, ώστε η ομάδα του Λος Άντζελες να μπει στο νέο της «σπίτι» τη σεζόν 2024/25.

Όπως και οι Λέικερς, έτσι και οι Κλίπερς χρησιμοποιούν ως έδρα το «Στέιπλς Σέντερ» από το 1999, με τη μίσθωσή του να λήγει το 2024.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube