• Όντως ένα από τα τρία σενάρια που έχουν συζητηθεί για τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος είναι πλέι-οφς μεταξύ των τεσσάρων πρώτων της βαθμολογίας, προκειμένου να κριθούν ο τίτλος και οι προνομιούχες θέσεις για τα Κύπελλα Ευρώπης.
• Δεν με παραξενεύει που συζητείται κάτι τέτοιο στην Λίγκα. Πλέον το περίεργο στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι να λαμβάνονται αποφάσεις με βάση την λογική. Προσέξτε: σε ολόκληρη την Ευρώπη, στα πάνω από 50 πρωταθλήματα που γίνονται στην Ευρώπη, πλέι-οφς μεταξύ των τεσσάρων πρώτων δεν υπάρχουν πουθενά. Εύλογα. Είναι δυνατόν ο τίτλος να κρίνεται μόνο σε παιχνίδια με τους τέσσερις πρώτους;
• Φανταστείτε να είχαμε φέτος πλέι-οφς μεταξύ των τεσσάρων πρώτων: ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος. Με τον Ατρόμητο να έπαιζε εναντίον του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ με Κουλούρη, Γουάρντα, Χατζηίσαϊα και εναντίον του ΠΑΟΚ χωρίς τους τρεις αυτούς καλύτερους του παίκτες… Και να κρίνονταν το πρωτάθλημα από ένα παιχνίδι του Ατρόμητου…
• Αύριο μεθαύριο μπορεί να είναι στα πλέι-οφς μία ομάδα με τρεις δανεικούς από τον Ολυμπιακό η, την ΑΕΚ. Πόση αξιοπιστία θα έχουν τα πλέι-οφς; Γενικά πόση αξιοπιστία θα έχουν πλέι-οφς που όλα θα κρίνονται σε μόλις έξι παιχνίδια;
• Επαναλαμβάνω, σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν υπάρχουν πλέι-οφς μεταξύ των τεσσάρων πρώτων. Δεν μπορεί να είναι όλοι στην Ευρώπη βλάκες και να είμαστε εμείς οι έξυπνοι.
• Παντού, όπου υπάρχουν πλέι-οφς διεξάγονται με τις έξι πρώτες ομάδες στη βαθμολογία. Στο Βέλγιο, στην Ουκρανία, στη Δανία, στην Κύπρο, στην Σκωτία, στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στο Ισραήλ, στη Βόρεια Ιρλανδία, στην Τσεχία, στην Βοσνία. Είτε υπάρχει πρωτάθλημα 12 ομάδων, είτε 14, είτε 16 τα πλέι-οφς είναι τουλάχιστον με τους έξι πρώτους. Γιατί π.χ. στη Σερβία και στην Πολωνία, που έχει πρωτάθλημα 16 ομάδων, παίζουν μεταξύ τους οι οκτώ πρώτοι.
• Κι εμείς συζητάμε να γίνουμε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με πλέι-οφς τεσσάρων ομάδων!!! Όπως κάναμε επί χρόνια πλέι-οφς για τη δεύτερη θέση πάλι μεταξύ τεσσάρων ομάδων…