Η παρουσία της Εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών στο Μεξικό για το World League ήταν μαχητική. Με την προσθήκη των Τζούριτς και Στεφάνου στο σύνολο, στο τουρνουά που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη για την πρόκριση στο Final-4, οι ελπίδες αυξάνονται κατακόρυφα.

Ο Δημήτρης Τζούριτς και ο Γιώργος Στεφάνου έλειψαν λόγω τραυματισμών απ’ το πρώτο τουρνουά, όμως σήμερα προπονήθηκαν κανονικά και όλα δείχνουν πως θα αγωνιστούν κανονικά στα ματς που θα γίνουν 19-21 Ιουνίου στο Αλεξάνδρειο.

Η επιστροφή τους -ιδιαίτερα του αρχηγού, Τζούριτς- αναμένεται να τονώσει πολύ το σύνολο του Σωτήρη Δρίκου, όπως τόνισε και ο άμεσος συνεργάτης του, Κώστας Δεληκώστας.

«Σε σχέση με τα παιχνίδια της περασμένης εβδομάδας, θα υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Η πρώτη και σημαντικότερη έχει να κάνει με την παρουσία του Τζούριτς, που διαφοροποιεί την ομάδα μας και φέρνει αλυσιδωτές αλλαγές. Επιπλέον, θα είναι διαφορετικές οι συνθήκες στο γήπεδο. Στο Μεξικό παίξαμε σε μεγάλο υψόμετρο και αυτό επηρέασε ένα από τα όπλα της Εθνικής, που είναι το σερβίς. Χάσαμε πολλά σερβίς, όπως βέβαια και οι άλλες ομάδες, αλλά εδώ τα πράγματα θα είναι αλλιώς».

Το ταξίδι στο Μεξικό ήταν ιδιαίτερα κοπιαστικό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όμως ο συνεργάτης του Δρίκου δεν θεωρεί πως αυτό θα επηρεάσει την Ελλάδα περισσότερο απ’ τις άλλες ομάδες.

«Ασφαλώς υπάρχει κούραση, σε εμάς αλλά και σε όλες τις ομάδες. Είμαστε όμως επαγγελματίες και ξέρουμε τον τρόπο να τη διαχειριστούμε», ενώ η απάντησή του σχετικά με το ποιος θα προκριθεί ήταν: «Φυσικά εμείς».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube