Ένα διαφορετικό αγωνιστικό προφίλ θα δούμε φέτος από τους Μπακς. Όπως αναφέρει η Milwaukee Journal Sentinel, ο νέος προπονητής, Μάικ Μπαντενχόλζερ, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο μακρινό σουτ.

Μάλιστα μεταφέρεται η εικόνα από τις προπονήσεις, όπου βλέπουμε για αρκετή ώρα όλους τους παίκτες να σουτάρουν από μακριά, ακόμη και ψηλούς όπως ο Τζον Χένσον. «Θέλω η ομάδα να βγάζει μέσα από το σύστημα καλά μακρινά σουτ και οι παίκτες να μη διστάζουν όταν έχουν την ευκαιρία», τόνισε ο κόουτς.

Οι Μπακς είναι τα τελευταία χρόνια σταθερά από τις χειρότερες ομάδες του ΝΒΑ πίσω από τα 7,25μ. Την περασμένη σεζόν είχαν 35,5% μετρώντας 8,8 εύστοχες προσπάθειες σε 24,7 σουτ κατά μέσο όρο.

Εφόσον οι Μπακς αποκτήσουν μεγαλύτερη ευστοχία και συνέπεια από μακρινή απόσταση, σίγουρα ευνοημένος θα είναι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς θα... ανοίξει περισσότερο το γήπεδο για να δράσει ο ίδιος κοντά στο καλάθι. Βέβαια και ο ίδιος ο 23χρονος σταρ της ομάδας έχει δουλέψει κι άλλο στο σουτ του αυτό το καλοκαίρι ελπίζοντας να συνεχίζει να βελτιώνει τα ποσοστά του.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube