Στόχος της ομάδας των βορείων προαστίων είναι να προκριθεί για πρώτη φορά σε τελικό πρωταθλήματος, έχοντας ξαναφτάσει στα ημιτελικά και πριν δύο χρόνια, όταν και αποκλείστηκε από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Η Κηφισιά, μετά την εντυπωσιακή πορεία για 22 αγωνιστικές, έχει το πλεονέκτημα έδρας και θέλει να το αξιοποιήσει κόντρα στους «πειρατές». Άλλωστε, οι μοναδικές ομάδες που πήραν νίκες φέτος στο Ζηρίνειο ήταν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός.

Το μεγάλο ερωτηματικό για τον Κώστα Αρσενιάδη αφορά τον Ζόραν Γιοβάνοβιτς. Ο έμπειρος διαγώνιος, που τραυματίστηκε στον ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό, τις τελευταίες ημέρες ακολουθεί θεραπεία με σκοπό να προλάβει τη σειρά.

Ο προπονητής της ομάδας τόνισε πως: «Ξέρουμε τις δυσκολίες του παιχνιδιού με τον Φοίνικα, όπως ξέρουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως ομάδα. Είναι η ώρα που η Κηφισιά θα προσπαθήσει να δικαιώσει τους κόπους μίας ολόκληρης χρονιάς. Εχουμε παίξει πολύ καλό βόλεϊ όλη τη χρονιά, αλλά, από εδώ και πέρα, αυτό δεν μετράει.

Μπορεί να κάναμε μία καλή πορεία, αλλά τα πλέι οφ είναι ουσιαστικά ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. Θα μετρήσει η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ομάδες αυτή τη χρονική περίοδο. Εμείς αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα τραυματισμών και δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είμαστε. Υπάρχει φθορά από τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Όπως και να έχει, εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Ο Φοίνικας είναι μία ιδιαίτερα καλή ομάδα, η οποία άξια έφτασε στα πλέι οφ».

Ο Φοίνικας για τέταρτη φορά στην ιστορία του θα αγωνιστεί σε ημιτελικούς πλέι οφ και στόχος του είναι η δεύτερη παρουσία του σε τελικούς μετά τη σεζόν 2011-12 κόντρα στον Ηρακλή. Οι τρεις προηγούμενες ήταν τη σεζόν 2011-12, τη σεζόν 2013-14 και 2014-15.

Ο Ντούσκο Νίκολιτς δήλωσε πως: «Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά και από το πρωτάθλημα και από το Κύπελλο. Η Κηφισιά μας έχει
δυσκολέψει πολύ και το ίδιο θα κάνει και στους ημιτελικούς. Αρχίζουμε μία μεγάλη προσπάθεια για να κάνουμε κάτι πολύ διαφορετικό και πολύ ξεχωριστό, με σκοπό να περάσουμε στους τελικούς. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια όλη τη σεζόν και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που πρέπει για την πρόκριση.

Έχουμε καλή ψυχολογία και είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Θα είναι μία μεγάλη σειρά αγώνων, όπου θα μετρήσει η αντοχή και η θέληση για την πρόκριση».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube