• Το πρωτάθλημα βρίσκεται πλέον ακριβώς στα μισά της διαδρομής του! Στην 18η από τις συνολικά 36 αγωνιστικές, που θα γίνουν μαζί με τα πλέϊ οφς-αν ολοκληρωθεί ποτέ αυτό το πρωτάθλημα με τα αίσχη που βλέπουμε κάθε αγωνιστική υπέρ μίας συγκεκριμένης κάστας ομάδων, οι οποίες είναι η μία «κολλημένη» στην άλλη…
• Το μόνο που ξέρουμε αυτή την στιγμή, είναι ότι σε αυτό το μισό πρωτάθλημα που έχουμε δει, ο μακράν καλύτερος ποδοσφαιριστής είναι ο Ελ Αραμπί! Όχι απλά μακράν καλύτερος σέντερ φορ, αλλά μακράν καλύτερος ποδοσφαιριστής. Ένας ποδοσφαιριστής που κάνει (σχεδόν) τα πάντα στο γήπεδο και δη με μεγάλη επιτυχία.
• Στα 32 προς 33 χρόνια του ο Ελ Αραμπί δεν είναι μόνο ο εύκολα πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα-είναι κάτι σαφώς περισσότερο.
• Ο Μαροκινός χωρίς να έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια (σε ένα δεν έπαιξε καθόλου και σε άλλα δύο μπήκε αλλαγή στο…90’!!!), έχει βάλει 13 γκολ σε αυτά τα 15 στα οποία ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα! Κι από αυτά τα 13, μόλις τα δύο είναι από πέναλτι-μάλιστα το ένα το κέρδισε ο ίδιος.
Από αυτά τα 13 γκολ, τα οκτώ τα έχει πετύχει σε τέσσερις αγώνες μακριά από το Καραϊσκάκη. Και τα άλλα πέντε σε πέντε αγώνες μέσα στο Καραϊσκάκη. Είναι δηλαδή επιθετικός που σκοράρει παντού κι όχι περισσότερο εντός έδρας.
Βάζει γκολ και στα πιο δύσκολα (στο 1-0 με τον Παναθηναϊκό, αλλά και το νικητήριο στο 2-1 στο Χαριλάου), βάζει γκολ και στα πιο εύκολα (στο 5-0 στην Τρίπολη, στο 4-0 στη Λαμία, στο 3-0 στο Αγρίνιο, στο 5-0 με τον Βόλο).
Δυο νίκες του Ολυμπιακού με το μικρότερο δυνατό σκορ (1-0) έχουν τη δική του υπογραφή (με τον Αστέρα και τον Παναθηναϊκό)
• Ο Ελ Αραμπί, όμως, έχει την δυνατότητα όχι μόνο να σκοράρει, αλλά και να δημιουργεί. Από δικές του ασίστ έχει βάλει τέσσερα γκολ ο Ολυμπιακός, ενώ έχει κερδίσει και δύο πέναλτι που έγιναν γκολ, με πιο σημαντικό εκείνο στη Λάρισα, με τη νίκη της ομάδας του με 1-0.
• Ο Αφρικάνος άσος με τη γαλλική ποδοσφαιρική παιδεία, καθότι γεννήθηκε στην Καέν κι έπαιξε ποδόσφαιρο από μικρός στη Γαλλία, είναι και πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και πρώτος σε δημιουργία γκολ για την ομάδα του στο πρωτάθλημα!
• Ένας σέντερ φορ, που όπως είδαμε και χθες στη Λαμία, απέναντι σε μία ομάδα που είχε παθητικό μόλις πέντε γκολ στα οκτώ εντός έδρας παιχνίδια της, ο Ελ Αραμπί μπήκε σε πέντε φάσεις για γκολ! Έκανε τα τρία, νικήθηκε μία φορά από τον αντίπαλο γκολκίπερ και δεν βρήκε καλά την μπάλα την τελευταία φορά στο γύρισμα του Τσιμίκα. Σε μία άλλη δε σέντρα του Τσίμι, η μπάλα δεν πέρασε σε αυτόν για να έχει μία έκτη φάση για γκολ, μόνο και μόνο από ένα κλικ, από μία επέμβαση με το μυτάκι του στόπερ Ατέτζο.
• Έχει σημασία να παρατηρήσουμε ότι πρώτον λίγο μετά το δικό του 2-0, ο Ελ Αραμπί γύρισε σαν κόφτης και έκλεψε την μπάλα σταματώντας επίθεση της Λαμίας και δεύτερον ότι βρήκε με έξοχη πάσα τον Μπενζιά σε θέση για γκολ κι επανειλημμένως έψαξε να βγάλει τον Μασούρα σε φάση για γκολ, παρότι ο συμπαίκτης του δεν του γύρισε την μπάλα όπως θα μπορούσε σε ευκαιρία με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου.
• Βεβαίως, δεν καταλαβαίνω γιατί ο Βαλμπουενά δεν τον άφησε να εκτελέσει το πέναλτι, έτσι ώστε να έφτανε στο χατ τρικ-κι εν τέλει στο καρέ τερμάτων. Αυτά δε που είμαι υποχρεωμένος να καταγράψω επιπρόσθετα για τον μακράν καλύτερο παίκτη μέχρι στιγμής του πρωταθλήματος είναι…
Πρώτον, θα μπορούσε να έχει φτάσει τα ποσοστά του στο σκοράρισμα σε απίστευτα ύψη, αν δεν είχε την ατυχία με τα δύο δοκάρια του (στα παιχνίδια με τον Αστέρα στο Καραϊσκάκη και με τον Βόλο στη Θεσσαλία) και με την ακύρωση δύο ακόμη τερμάτων του (στη Λάρισα με κεφαλιά και με την ΑΕΚ με το πλασέ, εκμεταλλευόμενος το μπέρδεμα Τσιντώτα, Βράνιες.
Δεύτερον, το υψηλό του επίπεδο το έχει δείξει ακόμη πιο εμφατικά στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου χρησιμοποιήθηκε βασικός σε τέσσερα παιχνίδια και σκόραρε και στα τέσσερα (!): και με την Μπάγερν εντός έδρας και με την Τότεναμ εκτός έδρας και με τον Ερυθρό Αστέρα εντός έδρας και με την Κράσνονταρ εκτός έδρας (εκεί δύο φορές). Κάπου δε αναρωτιέται κανείς, πώς είναι δυνατόν αυτός ο παίκτης να έμεινε στον πάγκο στα μισά παιχνίδια του ολυμπιακού στη φάση των ομίλων…